Vuosi 2017 paketissa


Vaihtuvan vuoden kunniaksi on aika taas katsoa taakse ohi menneeseen vuoteen. Vuosi 2017 hurahti ohi todella vauhdikkaasti. Siihen kuului paljon työntekoa, mutta jonkun verran myös reissaamista, juhlia ja suuria suunnitelmia.


Matkamessut

Tammikuussa vuosi avattiin Matkamessuilla. Kumpikaan meistä ei ollut ikinä ennen käynyt tapahtumassa, joten oli hauska kokemus päästä sinne ensimmäistä kertaa ja vieläpä bloggaajan roolissa! Päästiin osallistumaan vain ammattilaispäivään ja iltabileisiin, sillä seuraavana aamuna lentokone kuljetti meidät Tanskaan. Päivän aikana tutustuttiin tapahtumaan ja kierreltiin kojuja. Ihanaa oli myös tavata monia muita bloggaajia! Tänä vuonna tarkoituksena olisi jopa hankkia ne paljon puhutut käyntikortit ja suunnitella Kaakkois-Aasian matkaa tarkemmin. Innolla odotan ensi kuun matkamessuja, vaikka osallistuminen ei olekaan vielä 100% varmaa. Toivottavasti pääsisin ainakin ammattilaispäivään mukaan, oisi niin kiva taas päästä messuhulinaan ja tapaamaan muitakin matkabloggaajia!

Matkamessut 2017. Kuva: Anssi Lepikko

Matkabloggaajien iltabileet. Kuva: Anssi Lepikko

Tanska – Herning, Aarhus, Kööpenhamina

Tammikuussa käytiin neljän yön reissulla Tanskassa. Kaveri oli siellä opiskelemassa, joten ajateltiin lähteä moikkaamaan! Opiskelupaikka sijaitsi Herningissä, joten vietettiin siellä kolme yötä. Yksi yö oltiin ihanassa Kööpenhaminassa, johon haluan vielä palata paremmalla ajalla. Lisäksi tehtiin vielä päiväreissu Aarhusiin, jossa päästiin ihastelemaan valtavaa kulkuetta, jolla avattiin Aarhusin vuosi Euroopan kulttuuripääkaupunkina! Tanskan reissu oli ensimmäinen, jolla olen laskenut ihan kaikki kulut ja tehnyt niistä myös koosteen. Aika halvalla päästiin, sillä neljän yön reissun hinnaksi tuli noin 350 euroa per nenä!

Nyhavnin satama Kööpenhaminassa.. Kuva: Anssi Lepikko.
Nyhavnin satama Kööpenhaminassa.
Vuoden kulttuuripääkaupungin kulkue. Kuva: Anssi Lepikko.
Kulkue oli upea!

Peurapuistossa. Kuva: Anssi Lepikko.

Espanja – Malaga

Malagaan suuntautui tämän vuoden ainoa työmatka maaliskuussa. Vietettiin kaupungissa vain kolme päivää, joten lisää tutkimista tarvittaisiin ehdottomasti, jotta voisin muodostaa kunnollisen mielipiteen. Lyhyessäkin ajassa kaupungista sai kuitenkin mukavan kuvan! Kyllä tekee aina hyvää päästä aurinkoon Suomen kevään keskeltä.

Ranta Malagassa. Kuva: Janni Lepikko

Kreikka – Voula, Ateena

Kreikkaan lähdettiin vähän yllättäen. Molemmilla oli mahdollisuus lähteä reissuun jopa viikoksi huhtikuussa, joten aika oli käytettävä hyödyksi! Aluksi mietittiin Portugaliin lähtöä, sillä se on ollut haaveissa jo jonkun aikaa, mutta halvempien lentolippujen takia otettiinkin suunnaksi Kreikka! Osa ajasta vietettiin rannalla Voulassa, jossa ei vielä monia turisteja näkynyt. Myös Ateenaa tutkittiin monta päivää, ja siihen kaupunkiin rakastuin ihan täysin!

Voulan rantaa. Kuva: Anssi Lepikko
Voula oli ihana pieni ja tunnelmallinen paikka Ateenan laitamilla.
Ateenan Olympieion. Kuva: Anssi Lepikko
Ateenassa riitti historiallisia nähtävyyksiä.
Ateenan valot yöllä. Kuva: Anssi Lepikko
Akropolis näytti yölläkin upealta Lycabettus-kukkulalta ihailtuna!

Venäjä – Moskova

Kesäkuussa Anssi lähti poikien reissulle Moskovaan kaverinsa Lassen kanssa tervehtimään siellä vaihdossa ollutta Mattia. Matka oli avartava sukellus naapurimaamme kulttuuriin, jonne olisi syytä tehdä retki jos toinenkin.

Mulla on ollut viimeaikoina myös kova Venäjäkuume ja Pietari kiinnostaisi! Kesällä oli vähällä etten siskon kanssa lähtenyt, kun vapaapäiviä ilmaantui melko yllättäen. Ei kuitenkaan ollut täysin varmaa, ehdittäisiinkö saada viisumeita ajoissa, joten siirrettiin reissu ”myöhemmäksi”.

Neuvostoliittolainen monumentti. Kuva: Anssi Lepikko.
Valtava neuvostomonumentti.

Kaakkois-Aasian reppureissu

Tämä reissu on tosiaan vielä tulevaisuudessa, mutta iso askel oli tänä vuonna päättää lähteä tolle matkalle ja varata lentoliput! Reissu suuntautuu siis Kaakkois-Aasiaan, lennot ostettiin Bangkokiin. Tarkempi matkasuunnitelma on vielä auki, sillä koko ajan löytyy kivoja uusia kohteita. Tällä hetkellä suunnitelmissa on Thaimaa, Kambodza ja Vietnam, ehkä Myanmar, ehkä Laos, ehkä Filippiinit, ehkä Malesia… Vinkkejä otetaan edelleen vastaan! Ollaan valmistauduttukin reissua varten jo jonkun verran, rokotukset on otettu ja joulun lahjapaketeista löytyi reissulla tarvittavaa tavaraa.

Suomi

Suomen reissut oli jälleen perinteisiä sukulaisten ja kavereiden tapaamisia. Tampereella, Ähtärissä, Helsingissä ja muualla tuli käytyä monesti, kuten joka ikinen vuosi.  Yksi mökkireissukin kesään mahtui, viime vuonna en tainnut käydä ollenkaan. Miksi se kahden tunnin matka mökille tuntuu niin pitkältä, ettei ikinä tule lähdettyä?

Tänä vuonna tutustuttiin myös enemmän syksyiseen Leivonmäen kansallispuistoon, jossa olin käynyt aikaisemmin vain talvella hiihtämässä. Paikka oli kaunis ja siellä pitää käydä ehdottomasti kesälläkin! Kansallispuistoja ja luontopolkuja on jonkun verran Keski-Suomen alueella koluttu, mutta monta paikkaa on vielä kokonaan käymättä. Siinä tavoitetta ensi vuodelle! Omia suosikkeja on Jyväskylän laitamilla sijaitseva Nyrölän luontopolku ja Laukaan Multamäki.

Anssi Lepikko ja Janni Lepikko kuvaamassa Leivonmäen kansallispuistossa.

Töiden takia koko kesän aikana ei oikein ollut mahdollisuutta tehdä yhtään mitään, mutta päiväreissu Savonlinnaan onnistuttiin mahduttamaan kalenteriin. Jo pelkkiin matkoihin kului 6 tuntia, mutta päivän aikana ehdittiin käydä Olavinlinnassa, museolaivoissa, syömässä ja kahvilassa. Aivan mainio päivän ”loma” työntäyteisen kesän piristykseksi!

Muuta elämää

Onhan tänä vuonna bloggaamisen ohella tapahtunut vaikka mitä. Kahdessa eri työpaikassa on puurrettu niska limassa tulevat reissut mielessä. Koulukin vei paljon aikaa ja nyt voin ilolla todeta että oppari ja kaikki muut tehtävät on tehty ja vihdoinkin olen valmistunut! Tulevaa vuotta odotan mielenkiinnolla myös sen vuoksi, että enää en ole opiskelija vaan pitäisi löytää työelämästä se oma paikka.

Anssi osti dronen haaveenaan kuvailla maailmaa yläilmoista, ja sitä haavetta on toteutettu siitä asti. Uutena inspiraation lähteenä matkavideot matkakuvien ohella, sillä elokuvalliseen kokonaisuuteen saa ympättyä niin paljon enemmän fiilistä, kuin pysähtyneeseen hetkeen. Ainakin tämän kamerasankarin sanoin.

Muuten elämää ovat siivittäneet ns. oikeiden töiden lisäksi hääkuvaukset, joihin Anssi panostaa erityisen paljon. Uutta matskua pääsee tsekkailemaan Anssin omilta nettisivuilta. Tämän lisäksi Anssi kavereineen perusti tänä vuonna uuden kuvaamiseen ja kameroihin liittyvän sivuston nimeltä Valovuoto.

Bestnine2017

Instan kuvista piti tietenkin tehdä tämä bestnine-kollaasi! Tässä siis meidän tilin suosituimmat kuvat tältä vuodelta. Talvikuvat on selvästi kiinnostanut seuraajia, niitä on päätynyt tähän ihmeen monta!

1. ja 3. Nämä talvikuvat on otettu Laukaasta Kuusankoskelta varmaan viime talven kylmimpänä päivänä. Pakkasta oli ainakin 25 astetta ja koskesta nouseva sumu oli upean näköstä!

2. Kuva on otettu Dubrovnikin reissulla pari vuotta sitten. Kuvassa näkyy vanhakaupunki, joka oli kyllä kiertämisen arvoinen esimerkiksi Game of Thronesin kuvauslokaatioiden takia.

4. Pari kesää sitten käytiin Montenegron Kotorissa, jossa näkymät oli just kohdallaan!

5. ja 8. Nämä talvikuvat on otettu Nyrölän luontopolulta, joka on kiva paikka talvellakin. Kuvissa on meidän ystävä Heidi. Mun suosikkikohta tällä luontopolulla on edelleen pieni lampi, jonka saa ylittää lautalla!

6. Kuva on otettu Slovenian Bledistä, joka oli mainio päiväretkikohde pääkaupungista Ljubljanasta. Aika hulppea linna saatu rakennettua upeaan paikkaan!

7. Päivän reissu Savonlinnaan oli viime kesän paras ja oikeastaan ainoa reissu. Päivän aikana ehti tehdä vaikka mitä!

9. Viimeinen kuva on Splitistä, jossa käytiin jo pari vuotta sitten. Paikka oli kaunis, mutta ei kuitenkaan säväyttänyt sen enempää. Kaupungin paras paikka oli ehdottomasti Marjan-kukkula, jossa seikkailtiin useanakin päivänä!


Katsotaan mitä ensi vuosi tuo tullessaan. Vielä ei ole paljoa suunnitelmia, Aasian reissu taitaa olla yksi ainoista lukkoon lyödyistä jutuista ensi vuodelle! Toivon kuitenkin paljon reissuja, hauskanpitoa, rentoutumista, mutta myös työntekoa ja uuden oppimista uuden ammatin parissa!

Psst! Meillä olisi yhteensä neljä lippua arvottavana tammikuun Matkamessuille! Osallistua voi Lentopelon Facebook-sivulla.


Avainsanat: , , , , , , , , , , ,
Edellinen postaus Seuraava postaus

Kommentit

Lisää kommentti
  • Rosa
  • tammikuu 6, 2018
  Vastaa

  Suosittelen Pietariin matkaamista. Niin erilainen kaupunki ja niin lähellä. Asuin Pietarissa vuoden yli 10 vuotta sitten. Kaupunki on muuttunut sen jälkeen valtavasti. Esimerkiksi palvelu on parantunut ja englannillakin pärjää, jos ei osaa venäjää.

   • Janni Lepikko
   • tammikuu 10, 2018
   Vastaa

   Pietari on niin lähellä, että tuntuu suorastaan typerältä etten ole siellä vielä käynyt! Kiva kuulla, että englannillakin jo pärjäisi, venäjä kun ei oikein taivu. 😀

 1. Vastaa

  Mainiolta vuodelta vaikuttaa ja kauniita kuvia teidän top 9:ssä 🙂 Samoja kohteitakin meillä on näköjään ollut, Kööpenhamina ja Ateena. Molemmista tykkäsin kovasti, Kööpenhamina oli uusi tuttavuus. Ihanaa reissuvuotta 2018, kiinnostavaa nähdä, mihin Aasian matkalla päädytte 🙂 Kuinka pitkään teillä on suunnitteilla reissata siellä?

   • Janni Lepikko
   • tammikuu 10, 2018
   Vastaa

   Meille molemmat paikat oli uusia, ja tykkäsin kyllä yllättävän paljon molemmista! Kaakkois-Aasiassa pyöritään vähän alle kolme kuukautta. 🙂

 2. Vastaa

  Kivoissa paikoissa olet kyllä käynyt menneenä vuotena! Hienoja kuvia! <3

 3. Vastaa

  Kiva idea tuo videoiden teko! Itsekin olen joskus pyöritellyt sitä mielessä, mutta olen niin surkea kameroiden edessä, että parempi jättää se sellaiselle, jotka sen osaa. Lykkyä pyttyyn Kaakkois-Aasian reissusuunnitelmien kanssa!

 4. Vastaa

  Vauhdikkaan kuuloinen vuosi ollut teillä ja kivoja kohteita!
  Mulle uusi oli esim toi Voula (never heard)!
  Ite tullut pähkäiltyä ton mökkeilyn kanssa ihan samaa
  Tosin mulla on enemmän ehkä se et mä haalin jokaisen mahdollisen työvuoron kesällä ja en malta sitten lähteä.. sitten murehdin kun ois ollu kiva viettää siellä enemmän aikaa mut kun haluis tienaa enemmän rahaa ”oikeisiin” matkoihin!

  Mulla on kanssa hinku takas Venäjälle.
  Kaikki reissut sinne on ollut tosin viisumivapaita risteilyitä, ne kun on iisejä ja ollut kohtuuhintasiakin, ehkä tänä vuonna kurkkaa Moskova myös..

   • Janni Lepikko
   • tammikuu 4, 2018
   Vastaa

   Voula oli kyllä itsellekin ihan uusi kohde, kartasta löytyi kun etsittiin jotain rantakohdetta Ateenan lähellä. 😀 Vois ehkä itsekin koittaa tollasta risteilyä Venäjälle aluksi! Olisi helppo kun ei tarvis viisumia.

 5. Teillähän ollut varsin vauhdikas mennyt vuosi, matkustelun lisäksi kun olet jaksanut vielä opiskella ja käydä työssä. Toivottavasti vuosi 2018 on yhtä tapahtumarikas!

 6. Vastaa

  Todella kivalta kuulostaa teidän matkavuosi! Ja näitä koostepostauksia on kyllä niin kiva lukea. Hyvää ja matkarikasta uutta vuotta! Jään mielenkiinnolla odottelemaan postauksia teidän reppureissusta. 🙂

  • Fiia
  • tammikuu 1, 2018
  Vastaa

  Huikean kuuloinen reissuvuosi on teilläkin ollut! Monta mielenkiintoista kohdetta tässä listalla, joihin kyllä itsekin vielä joku päivä haluaisin – etenkin Kreikka kiinnostaa tällä hetkellä 🙂 Aivan upeat best nine kuvatkin teiltä kyllä instagramista löytyy!

 7. Vastaa

  Näitä koostepostauksia on kiva lueskella. Omaa koostetta aloitin tänään kirjoittelemaan ja siinä sen vasta tajuaa mitä kaikkea on vuoden aikana ehtinyt tekemään. Onnea valmistumisesta! Toivottavasti löytyy mieluisa työpaikka. Aasian reppureissu kuulostaa mahtavalta. Siellä on niin paljon upeita maita koluttavaksi.

   • Janni Lepikko
   • tammikuu 2, 2018
   Vastaa

   Pitääpäs tulla lukemaan sunkin kooste 🙂 On kiva aina summata mitä kaikkea vuoteen onkaan mahtunut. Kiitos onnitteluista! Tällä hetkellä ainakin on hyvin mieleinen sijaisuus menossa. 🙂

 8. Kivoja matkoja on vuoteen mahtunut, mutta tuo Kaakkois-Aasian kierros tulee kyllä varmasti olemaan ikimuistoinen. 🙂 Tsemppiä matkasuunnitelmien tekoon, eiköhän ne palaset ala pikkuhiljaa loksahdella kohdalleen ja toisaalta Aasiassa reissatessa on myös niin helppo muuttaa suunnitelmia vaikka lennosta.

   • Janni Lepikko
   • tammikuu 2, 2018
   Vastaa

   Totta, suunnitelmia voi aina muuttaa, eikä meidän ole tarkoituskaan mitään kovin tarkkaa suunnitelmaa reissulle tehdä. 🙂 Lähinnä etsiskellään tietoa kivoista paikoista, joissa ehkä voitaisi käydä.

 9. Vastaa

  On teille paljon vuoteen mahtunut ja paljon kivaa näköjään vielä luvassa! 🙂 Vietnamia suosittelen kyllä yhdeksi maaksi. Parissa viikossa (jos ei hanki viisumia) ei koko maata kerkeä kunnolla koluamaan, mutta onneksi man sisäiset lennot on halpoja, niin kerkeää useassa paikassa pistäytyä halutessaan. 🙂

   • Janni Lepikko
   • tammikuu 2, 2018
   Vastaa

   Jep, Vietnamiin ajateltiin kyllä mennä! Ehkä ihan viisumin kanssa. 🙂

 10. Vastaa

  Mukava reissuvuosihan teillä oli ja Savonlinna on aivan ihana kaupunki, johon itsekin haluaisin tutustua ja käydä juurikin Olavinlinnassa ym.
  Oikein matkailurikasta uutta vuotta teille! 🙂

   • Janni Lepikko
   • tammikuu 1, 2018
   Vastaa

   Savonlinna oli kyllä viihtyisä! Ulkomaillakin käydään usein linnoissa, joten piti Suomessakin vähän virkistää muistia. 😀 hyvää uutta vuotta!

 11. Kivoja reissukohteita ja kauniita kuvia #bestnine -kokoonpanossa! Mulla oli myös eka vuosi Matkamessuilla, tosin ei bloggaajana. En tiedä, mitä oon tehnyt, kun ei ole aiemmin tullut käytyä. 🙂

   • Janni Lepikko
   • tammikuu 1, 2018
   Vastaa

   Kiitos. 🙂 Itsekin mietin, miksi en ollut aiemmin käynyt!

 12. Vastaa

  Kiitos kun osallistuit kaikkein ensimmäiseen Viikon Kuva Maailmalta Link-Up Partyyn! Toivottavasti tulet mukaan taas sunnuntaina.
  Sinulla on todella upeita valokuvia ja muistoja vuodelta 2017. Toivottavasti Kaakkois-Aasian reppureissu on täynnä yhtä hienoja hetkiä. Odotan jo innolla valokuvien näkemistä ja kokemuksista lukemista!

   • Janni Lepikko
   • joulukuu 28, 2017
   Vastaa

   Kiitos! 🙂 Täällä odotetaan innolla reissua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *