Uusi suosikkimme: lintuperspektiivi


Ostin hetken heräteostoksena DJI Mavic Pro -ilmavalokuvausvekottimen ja viimeiset pari kuukatta ovat kuluneet kuvaten suomalaista syysmaisemaa yläilmoista. Yllätyin miten helppoa kuvaaminen voikaan olla, sillä sopivan kelin sattuessa voi sen enempää miettimättä napata dronen lisälaitteineen mukaan ja suunnistaa maastoon.

Kuvauspaikalla vekotin syöksyy kohti taivaita muutamassa minuutissa ja sen jälkeen yhdellä akulla liihottaa n. 30 minuuttia. Mavicia ohjataan kaukosäätimellä, joka liitetään kiinni puhelimeen. Puhelimen ruudulta näkee Mavicin kameran näkymän ja muuta hyödyllistä tietoa. Vähän kuin jotain peliä pelaisi, mutta puuhun törmääminen aiheuttaa ”game overin” sijaan konkreettisempia vahinkoja. Mavic on täynnä tekoälyä, sillä mm. signaalin kadotessa, osaa se takaisin sinne, mistä lähdettiin. Se ei myöskään törmää helpolla esteisiin ja varoittaa, jos jotakin on liian lähellä. Uskon kuitenkin, että törmääminen on mahdollista, joten onnea ei kannata koetella.

Anssi Lepikko ja Janni Lepikko ilmakuvassa luonnonpuistossa.

Anssi Lepikko ja Janni Lepikko kuvaamassa Leivonmäen kansallispuistossa.

Janni allekirjoittaa aikaisemmat väitteeni, sillä parissa minuutissa Jannikin lensi laitteella kuin lentäjä-ässä konsanaan.

Drone on ollut paras ostos valokuvauskalustooni pitkään aikaan, sillä se on mahdollistanut aivan uudenlaisen tulokulman kuvaamiseen. Ei edes siirtyminen digipokkarista järjestelmäkameraan ole mahdollistanut samanlaista. Valokuvien lisäksi Mavicilla saa hyvänlaatuista 4K-videota, joka tekee siitä todella monipuolisen kuvauskäyttöön.

Janni Lepikko melomassa järvellä.

Kuvaamassa auringonlaskussa Mavic Pro dronella. Kuva: Anssi Lepikko.

Tällä hetkellä ainoana harmina on lyhyet päivät, sillä aikaa lennättämiseen liikene vain viikonloppuisin (ellei sada) ja silloinkin vain muutama tunti ennen kuin pimeys hiipii puiden takaa. Odotan lopputalvella alkavaa Aasian matkaamme, sillä silloin aion kuvata dronella toden teolla.

Drone ei ole lelu ja pahimmillaan sillä voi aiheuttaa suurta tuhoa. Suosittelen lukemaan Droneinfo.fi-sivuston ohjeet lennättämiseen ja lataamaan Droneinfo-applikaation puhelimeen. Sovelluksesta saat selville helposti paikat, joissa lentäminen on kielletty.

Anssi ja Janni Leivonmäen kansallispuistossa. Kuva: Anssi Lepikko.
Hei kaikki!

Täytyy vielä loppukaneetiksi todeta, miten siisti keksintö drone on, koska siinä yhdistyy koko ihmiskunnan teknologia aerodynamiikasta sateliitteihin ja tietokoneista kameroihin.

Onko sulla drone tai oletko harkinnut sellaisen ostoa? Millaiset fiilikset kyseisistä laitteista?


Meidän seikkailuja voi seurata myös Instagramissa ja Facebookissa. Follaa, diggaa, jaa, tiputa kommentti!


Avainsanat: , ,
Edellinen postaus Seuraava postaus

Kommentit

Lisää kommentti
 1. Vastaa

  Kiinnostaa ehdottomasti! Tällaisia upeita lintuperspektiivikuvia on tullut ihailtua muutaman muun bloggaajan sivuilla ja nyt viime aikoina myös teidän kuvia on pompsahtanut paljon fesefeediini. Joskus on hetken aikaa käynyt mielessä, että olisi hauskaa hommata itsellekin drone, mutta sitten olen tullut siihen tulokseen, että tavallisessa kamerassa kaikkine säätöineen riittää vielä toistaiseksi puuhaa ja opettelemista. Mutta näistä muiden ottamista kuvista nautin kyllä ihan valtavasti ja ehkä vielä joskus… 🙂

 2. Vastaa

  Olen Instagramista jo ihaillutkin teidän upeita yläilmoista otettuja kuvia! Voiko se todella olla noin helppoa että parissa minuutissa oppii lennättämään?! Olin kuvitellut, että dronen käyttö vaatii paljon opettelua ja että meikäläinen vetäisi sen samantien puuhun.. 😀

   • Anssi Lepikko
   • joulukuu 12, 2017
   Vastaa

   Monet asiat on loppujen lopuksi tosi yksinkertaisia, kun uskaltaa vaan yrittää!

  • Simo
  • joulukuu 9, 2017
  Vastaa

  Mä oon jo pidempään haaveillu omasta dronesta ja oonkin jo päättäny hankkivani semmosen. Tosin mulla on kakkosrunkoa ja pidempää putkeakin ostoslistalla, et ottaa varmaan oman aikansa kun saa omiin kätösiinsä dronen. Mut siihen saakka voi aina kattoa kuvia!

   • Anssi Lepikko
   • joulukuu 12, 2017
   Vastaa

   Ei yhtään hassumpi suunnitelma sekään. 🙂

 3. Noi kuvat on vaan jotain niin upeita. Ehdottomasti harkinnassa täällä vastaavanlainen.

 4. Vastaa

  Näitä dronekuvia on kyllä hieno katsella. Tuntuu olevan aika moni hankkinut näitä lähiaikoina. Ihan huikeita kuvia sillä kyllä saa! Itse mietin tässä yksi päivä, että saisikohan muurahaisperspektiivistä yhtä hienoja kuvia. Tuskin.. liikaa esteitä 😉

   • Anssi Lepikko
   • joulukuu 5, 2017
   Vastaa

   On sekin mielenkiintoinen! 😀

 5. Vastaa

  Todella upeita kuvia dronella kyllä saa. Pääsee todellakin ihailemaan maisemia aivan uudesta perspektiivistä. Olisi kiva päästä kokeilemaan dronea jossakin.

 6. Vastaa

  Todella hyvälaatuisen näköisiä kuvia! Mun piti oikein googlettaa että missä hintaluokassa tuo drone liikkuu. Meillä on itseasiassa parikin (halpis) dronea, joiden kuvanlaatu ja käytettävyys on niin alalaatuista että ovat jääneet laatikkoon pölyttymään. Eli jos vielä dronen hankkisin niin ehdottomasti sitten kalliimmasta hintaluokasta, mutta silloin pitäisi olla varma että sitä tulee käytettyä. Kiitos tästä postauksesta, ajatus jäi kyllä kutkuttamaan 🙂

   • Anssi Lepikko
   • joulukuu 5, 2017
   Vastaa

   Joo on viisasta ostaa kerralla parempi. Hinta korreloi laadun ja käytettävyyden kanssa.

 7. Vastaa

  Olen aiemminkin ihaillut noita teidän kuvia lintuperspektiivistä, ihan huikean hienoja! Jotain dronea pääsin itse lennättämään työkavereiden kanssa ja päädyin kyntämään nurmikkoa sillä 😀 Ehkä en osta vielä omaa..

   • Anssi Lepikko
   • joulukuu 6, 2017
   Vastaa

   Voi ei. 😀 Ei auta kuin treenata. 🙂

 8. Hienoja kuvia näyttää tulevan! 🙂
  Miten se reagoi tuuleen? Eli miten tuulisella säällä sitä voi lennättää? Ja toimiiiko se gps:llä?
  Eli jos reissussa ei ole nettiä läsnä niin miten osaa palata takaisin?

   • Anssi Lepikko
   • joulukuu 5, 2017
   Vastaa

   Yrittää korjata asentoaan, mutta en suosittele lentämään kauheassa myräkässä. Toimii GPS:llä ja ei tarvitse internet-yhteyttä lentääkseen. 🙂

 9. Kovasti kiinnostelis ja videokuvaamisesta kiinnostuneelle teinille oltiin jo ostamassa (taka-ajatuksena, että vanhemmatkin ehkä sais joskus lainaan), mutta sit paljastui, että dronet on Roomassa ja aika monessa muussakin paikassa Italiassa kielletty 🙁 Täytyy tyytyä ihailemaan teidän muiden lintuperspektiivejä, ei kannata ostaa vain parin viikon Suomi-lomia varten.

   • Anssi Lepikko
   • joulukuu 5, 2017
   Vastaa

   Joo joka paikassa ei voi lentää, varsinkaan ilman lupaa. :I

 10. Ihana otsikko! 😀 Tämä laite kiinnostaa minuakin hurjasti. Kuinka kauniita maisemakuvia yläilmoista saakaan! Niitä katselee mielellään, varsinkin kun ovat vielä hieman harvinaisempia. Hieman olen pohtinut sitä, että kuinka guru pitää olla, että sen kanssa tulisi tutuksi, mutta ei se näytä kovin tähtitiedettä olevan. Harkintaan! 🙂

   • Anssi Lepikko
   • joulukuu 4, 2017
   Vastaa

   Ei tähtitiedettä ollenkaan. 🙂

 11. Mahdollistaa kyllä upeita kuvia! malediiveilla katselin kun Dronet vaan lenteli ilmassa kun monet on hyvin varustautunut lomaan

 12. Vastaa

  Huippua lukea kokemuksia! Dronen ostaminen kiinnostaisi todella. Toisaalta mietityttää sen hyödyntäminen matkailussa: voiko sitä lopulta lennättää kovinkaan monessa paikassa, sillä ainakin useissa USAn ja Kanadan kansallispuistoissa ne oli kielletty.

   • Anssi Lepikko
   • joulukuu 3, 2017
   Vastaa

   Joo lennätyspaikat ei ole ihan itsestäänselvyyksiä, mutta uskon tiedon löytyvän, kun vähän kaivelee ennen matkaa. 🙂

 13. Vastaa

  Phantom3 4K ollut käytössä nyt puolitoista vuotta. Autokuvauksissa tuonut mukavan lisän mut kaikenkaikkiaan aika vähällä käytöllä ollut. Lähinnä videota otan, valokuvia silloin tällöin jos muistaa/tarvitsee.

  Ostamista en oo kyllä missään välissä katunu.

   • Anssi Lepikko
   • marraskuu 29, 2017
   Vastaa

   Kadu en minäkään. Huikeita laitteita. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *