Ravintolasuositus Tukholmaan


Smak on Tukholman keskustassa Norrmalmin kaupunginosassa sijaitseva ravintola, jossa on loistavaa ruokaa, erinomaista palvelua ja ennen kaikkea hauska idea.


Toukokuussa tuli piipahdettua Tukholmassa työmatkan merkeissä. Eräänä iltana päätettiin mennä syömään ravintola Smakiin, koska työnantajani oli kuullut siitä paljon kehuja (TripAdvisorissakin saanut 4,5 tähteä). Ravintolalla on hauska idea: kaikki annokset perustuvat yhteen makuun. Listalta voi siis valita annoksia makujen perusteella, eikä niillä sen kummempia nimiä ole. On mahdollista valita kolme, viisi tai seitsemän eri makuista pientä ruoka-annosta ja jokaiselle maulle voi halutessaan ostaa just siihen sopivan pienen lasillisen viiniä. Osa annoksista on jälkiruokia, joten myös makeaa saa sitä halutessaan.

Ravintola sijaitsee Norrmalmilla osoitteessa Oxtorgsgatan 14. Jos liikkuu metrolla, voi jäädä pois Hötorgetin asemalla. Siitä on ravintolaan matkaa noin 200 metriä, mutta ravintolan löytäminen voi olla silti melko kinkkistä sen sijaitessa vähän pienemmällä kujalla. Myös Smakin nimikyltti on ehkä maailman pienin, eikä sitä helposti huomaa. Suosittelen lämpimästi Google Mapsin käyttöä! 😀


Varattiin ravintolasta pöytä kätevästi netin kautta samana päivänä, ja hyvin mahduttiin. Otettiin pöytä heti viideksi (lounas on klo 11-14 ja ravintola aukeaa illallista varten uudestaan klo 17), jotta ehdittiin hyvin jatkamaan matkaa illaksi Euroviisuihin. Varauksen yhteydessä ilmoitettiin, että yksi ruokailijoista käyttää pyörätuolia ja pyydettiin tekemään tarvittaessa sellaiset järjestelyt, että ravintolaan mahtuisi syömään pyörätuolin kanssa. Kuitenkin on ihan ymmärrettävää, että jos ei ole ollut paljoa pyörätuolin kanssa tekemisessä, ei ehkä ymmärrä esimerkiksi millaisen pöydän ääreen pyörätuolilla pääsee hyvin. Paikan päälle saapuessa piti siis kuitenkin hieman järjestellä, mutta henkilökunta teki sen mielellään.

Ravintola Smakin ruokalista.

Tällä hetkellä ravintolassa on tällainen ruokalista, joka löytyi nettisivuilta. Lista kerennyt jo muuttua toukokuusta, kun me siellä käytiin. Osa annoksista on kuitenkin samoja, osa annoksista on kokonaan uusia ja muutamia samaan makuun perustuvia eri annoksia löytyy myös. Aluksi tarjoilija tuli kertomaan meille ravintolan idean ja toi meille ruokalistat, josta sitten kynällä ympyröitiin mitä vaihtoehtoja halutaan ottaa. Myös kasvisvaihtoehtoja löytyi reilusti, jee! Ruoka-annosten vieressä näkyy myös juoma, joka sopii annokseen parhaiten. Tällä hetkellä listalla näyttää olevan pelkkiä viinejä, mutta meidän siellä käydessä oli listassa muistaakseni muutama olutkin.

Minä valitsin viisi eri makua, joiden hinta on 500 SEK eli noin 51 euroa. Tuolta listalta mun testiin pääsivät ”yuzu” ja ”spruce”. Muut mun valitsemat annokset perustui karhunlaukkaan, soijaan ja tähtianikseen, mutta ne on näköjään jo jätetty historiaan. Kaikki annokset oli hyviä, mutta mun suosikiksi nousi kyllä tuo soijan makuun (mietin kauan miten kirjottaisin tän niin ettei se kuulostais ällöltä, mutten keksiny mitään :D) perustuva annos, joka sisälsi myös ruusukaaleja, turskaa ja omenaa.

Annos ravintolassa.
Suosikkiannos!
Annos ravintolassa.
Tää annos sisältää vuohenjuustoa, pistaasipähkinää ja punajuurta.
Annos ravintolassa.
Annos koostettuna karhunlaukasta, parsasta ja hapankermasta.
Annos ravintolassa.
Tähtianis-raparperi-valkosuklaa -jälkiruoka

Kuten kuvista huomaa, en ole aina jaksanut työmatkoille raahata kameraa mukaan. Siellä pitää tietysti keskittyä niin paljon muuhunkin kuin kuvaamiseen, eikä kehtaa ihan joka nurkalle pysähdellä räpsimään. Mutta toivottavasti nää puhelimella otetut kelpaa. 😉 Ehkä seuraava hankinta voisikin olla uusi puhelin, jossa ois vähän parempi kamera!

Miltäs kuulostaa, voisitko käydä illallisella Smakissa vai oletko kenties jo käynyt? Viekö joku muu Tukholman ravintola voiton?


Avainsanat: ,
Edellinen postaus Seuraava postaus

Kommentit

Lisää kommentti
 1. Vastaa

  Hauska ja erilainen konsepti ravintolalle! Tiedän, että mun mies olis valinnut tuon soijan (oletan, että soijakastike, eikä se sellainen soijapapu, joka ei maistu miltään?) maun yhdeksi. Se maustaa kaikki safkansa soijakastikkeella sillä ja varmaan joisi shottinakin, jos annettaisi 😀 Pitää pistää korvan taakse, jos tässä joskus Tukholmaankin eksyy muutenkin kuin läpiajaessa.

   • Janni
   • tammikuu 1, 2017
   Vastaa

   Joo soijakastiketta oli tossa annoksessa. Ehkä teidän pitää kehitella sellanen soijashotti, kuulostaa mielenkiintoiselta. 😀

 2. Vastaa

  Vaikuttaa kyllä kaikkien kehujen arvoiselta paikalta! Tekisi mieli mennä lähiaikoina kaupunkilomalle Tukholmaan siten, että keskittyisi pelkästään ruokaan ja juomaan. Muutama viikko sitten Tallinnassa vastaavanlainen loma oli varsin rentouttava 🙂

   • Janni
   • joulukuu 31, 2016
   Vastaa

   Kuulostaa kyllä täydelliseltä lomalta! Jos lähdette, niin käykää ihmeessä Smakissakin 🙂

 3. Vastaa

  Wow miten herkullisen näköistä ja kuuloista ruokaa listalla! Kiitos vinkistä, käyn tuolla päin maailmaa niin usein, että pitänee laittaa listalle 🙂

   • Janni
   • joulukuu 31, 2016
   Vastaa

   Oli kyllä herkullista, ja suosittelen kyllä käymään! 🙂

 4. Vastaa

  Kuulostaa ja näyttää hyvältä! Ei minimibudjetille, mutta joskus erikoistilaisuudessa. Tosin ehkä lounas on edullisempi tapa päästä kokeilemaan noita makuja? Toi jälkkäriannos on tosi söpö!

   • Janni
   • joulukuu 30, 2016
   Vastaa

   Lounasta vois kyllä joskus itsekin testata, on tuo illallinen kuitenkin niin hintava, etten luultavasti pian eksy sinne toista kertaa. Mutta tosiaan vaikka erikoistilaisuudessa ihan nappivalinta!

 5. Onpas nyt nälkä 😀 Ihania ruokia 🙂

   • Janni
   • joulukuu 30, 2016
   Vastaa

   Jep, ruokakuvat on petollisia.. 😀

 6. Vastaa

  Aika vähän on viime vuosina Tukholmassa ravintolassa syöty, mutta Pongin buffetista pidimme.

   • Janni
   • joulukuu 29, 2016
   Vastaa

   Ehkä sitä pitää sitten itse testata seuraavaksi. 🙂

  • Outi
  • joulukuu 28, 2016
  Vastaa

  Teemaravintolat on hauskoja jos teema on osattu toteuttaa hauskasti. Tämä kuulostaa vallan mainiolta idealta! Ja annokset näyttävät ja kuulostavalta hyviltä!

   • Janni
   • joulukuu 29, 2016
   Vastaa

   Totta, aina tollaset teemajutut ei välttämättä ole lainkaan onnistuneita, mutta toi oli!

 7. Nam, nam. Kuvasi olivat loistavia! Pitääpä käydä testaamassa kun seuraavan kerran Tukholmassa käymme.

   • Janni
   • joulukuu 28, 2016
   Vastaa

   Kiitos ja käy ihmeessä! 🙂

 8. Vastaa

  Hei onpa hauska idea! Tämä ravintola menee ehdottomasti kokeiluun seuraavalla Tukholman-matkalla, joka toivottavasti koittaa pian. Kiitos vinkistä!

   • Janni
   • joulukuu 28, 2016
   Vastaa

   Kiva, että sai muitakin innostumaan tästä paikasta. 🙂 Toivottavasti tykkäät!

 9. Vastaa

  Olipa hauska idea ravintolalla. Jäin miettimään, että onkohan tuo kuitenkin tuollainen yhden kerran kokeilupaikka, jossa on kiva käydä testaamassa, mutta en tiedä, tulisiko mentyä toista kertaa… Annokset näyttivät kyllä hyviltä.

  Johtuuko tämä vain omasta koneesta, mutta itseäni vähän häiritsee kuvissa näkyvät liikkuvat ”lumihiutaleet” (näkeekö muut tätä?). Samoin sivupalkin mainokset välkkyvät, mikä myös vähän häiritsee lukukokemusta. Tämä on toki vain oma mielipide, mutta itselläni se vaikeuttaa hieman itse tekstiin keskittymistä.

   • Anssi
   • joulukuu 27, 2016
   Vastaa

   Lumihiutaleet on nyt tän joulun ja vuodenvaihteen teema täällä meidän blogissa välittämässä talvista tunnelmaa. 🙂

   Välkkyvätkö mainokset joka kerta, kun lataat sivun uudestaan vai olikohan kyseessä tietty mainos? En itse valitse mainoksia, vaan Google näyttää jonkin sivun sisältöön sopivan ja mainos vaihtuu yleensä joka kerta, kun sivu ladataan uudestaan.

   1. Vastaa

    Moikka! Juu, välkkyvät tai silleen siirtyvät koko ajan. Ei se mitään, kun scrollaa sivua alaspäin, niin niitä ei enää näy 🙂

     • Anssi
     • joulukuu 27, 2016
     Vastaa

     Okei! Mikä selain sinulla on? Yritän toistaa ongelman.

 10. Vastaa

  Mielenkiintoinen ravintolakonsepti – kiitos vinkistä! Ja kuvat on ihan kelpoja – niistä näkee millaisia annoksia eteen kannetaan, ja kauniilta ne näyttävät. ^_^

   • Janni
   • joulukuu 27, 2016
   Vastaa

   Mielenkiintonen tosiaan! 🙂 Hyvä että kuvat oli ok, kyllähän niistä idean näkee vaikka ei laatu aina ole parhaimmasta päästä, varsinkaan hieman hämärässä ravintolassa kuvattuna. 😀

 11. Ompas hauska idea. Kuulostaa raaka-aineiden perusteella siltä, että saattaisin tykätä paikasta. Pitääpä lisätä tämä Tukholma-listalleni ja alkaa miettiä seuraavaa reissua..hmm. #nälkätuli

   • Janni
   • joulukuu 25, 2016
   Vastaa

   Lisää ihmeessä listalle ja käy testaamassa! 🙂

 12. Mä oon kamalan nirso ja pelkään kaikkia uusia ruokia 😀 Tuo ravintola kuulostaa mun makuun vähän turhan jännittävältä. En tykkää tuollaisesta ”ruokahifistelystä”, missä pointti tuntuu olevan mahdollisimman erilaisten ja outojen raaka-aineiden ja yhdistelmien keksimisessä. Eli hyvä tietää, mikä on tän paikan idea, niin en vahingossakaan tule menneeksi sinne :’D Tukholmassa käyn kyllä varsin usein ja viimeksi ihastuin Södermalmilla johonkin intialaiseen ravintolaan. Sen nimeä en kyllä millään muista…

   • Janni
   • joulukuu 25, 2016
   Vastaa

   Noniin, tästä postauksesta oli siis jotain hyötyäkin, osaat kiertää kaukaa! Ehkä tosiaan nirsolle ja ennakkoluuloiselle toi paikka ei sovi. 😀

 13. Onpas kerrassaan vekkuli idea, kiitos! Mietinkin viimeksi, että pitäisi joskus viipyä Tukholmassa päiväkeikkaa pidempään. Lounas tuolla olisi tietysti vaihtoehto myös.

   • Janni
   • joulukuu 21, 2016
   Vastaa

   Kannattaa viipyä pidempään, ihan jo ton ravintolankin takia. 😉 Mutta varmasti lounas ois myös toimiva setti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *