Paikan päällä Euroviisuissa


Lapsena oon ollut todellinen Euroviisujen fani, enkä ois ikimaailmassa osannut kuvitella, että joskus pääsen paikan päälle kattomaan näitä kisoja. Näin vanhempana se kuitenkin oli mahdollista, joten viime vuonna päätin tarttua tilaisuuteen!


Vuonna 2016 Euroviisut järjestettiin Ruotsissa, Globenin areenalla. Siellä on pidetty aikaisemminkin Euroviisut vuonna 2000 ja tietty paljon muitakin tapahtumia, esimerkiksi kahdet jääkiekon MM-kilpailut ja Bruce Springsteenin konsertti.

Viisuihin mennessä olin ihan innoissani ja suorastaan jännitti! Jälkeen päin fiilikset oli vähän erilaiset. Jotenkin odotin Euroviisuilta enemmän, olin jopa hieman pettynyt. Olin kattomassa semifinaaleja kahtena iltana ja molempina oli tasan samat juonnot ja vitsit ja esitykset ennen kilpailun kappaleiden alkua. Sen vähän mitä seurasin finaalia, oli sielläkin paljon samoja juttuja. Tuntui jotenkin, että noi semifinaalit oli vaan harjoitusta finaalia varten, eikö niihin ois voitu panostaa enempää?

Euroviisut 2016 lavashow

Esitykset kuitenkin näytti paikan päällä paljon hienommilta kun telkkarissa! Töllössä kun näkee vaan pienen osuuden, pelkästään sen mitä kuvaajat kuvaa. Livenä esityksistä paljastui ihan uudenlaisia kokonaisuuksia. Siltä kantilta oli kyllä ihan kiva päästä paikalle kattomaan koko show! Esitykset ois kuitenkin näyttänyt paljon hienommalta edestäpäin, me kun istuttiin aika sivussa… Hieman myös se harmitti, ettei viime vuonna Suomi päässyt kilpailuissa pitkälle (taaskaan), oishan se ollut hienoa nähdä omankin maan esitys kokonaisuudessaan.

Euroviisut 2016 lavashow

Kyseessä oli työmatka, eli mukana oli henkilö joka käyttää pyörätuolia. Pyörätuolipaikat oli ymmärrettävästi ihan katsomon ylälaidoilla, sinne on helpoin päästä ja tilaa on eniten. Lavalle sieltä näki hyvin, mutta screeneille todella huonosti. Laulujen välissä olevat esiintyjien esittelyvideot jäi siis melkein kokonaan näkemättä, jos niitä ei jaksanut kyykyssä kurkistella. Niiden aikana saattoi sitten katsella sitä joka välissä tapahtuvaa lavan lakaisua… Oli kuitenkin kiva nähdä, miten nopeasti ja kätevästi lavasteet koottiin seuraavaa esitystä varten, sitäkään kun ei telkkarista näe. Mielenkiintosta oli myös seurata videokuvaajien työtä! Siinäkin on varmasti ollut kova harjoitteleminen. Välillä lavalla saattoi pyöriä viisikin kuvaajaa yhtä aikaa ja harvoin telkkarissa näkee kuvassa muita kuvaajia.

Euroviisut 2016 lavashow

Paikan päälle oli helppo mennä, sillä juna pysähtyi aivan Globenin kohdalla. Odotin, että paikalla ois ollut enemmän ihmistungoksia ja jonoja, mutta sisälle pääsikin ihan suoraan. Laukku tsekattiin, eikä muita sen kummempia turvatoimia ollut. Kun kilpailut illalla loppui, oli keskustaan pääseminen kuitenkin hieman hankalampaa. Tuntui että kaikki Globen-areenalla olleet ahtautui samalle laiturille ja yritti tunkea yhteen junaan. Voitte varmaan kuvitella, että pyörätuolia työntäen siellä ei ollut kovin helppoa edetä. Oli sinne ilmeisesti yksi ylimääräinen juna järjestetty kyytejä jouduttamaan, mutta tungoksilta ei voinut välttyä.

Tänä vuonna tyydyin vilkuilemaan finaalia telkkarista ja miettimään lämmöllä viime vuoden kokemusta! Yhtään pyllyä en kyllä silloin nähnyt, onneks se tapahtui tänä vuonna.


Mikä oli tämän vuoden suosikkiesitys? Seuraako kukaan ylipäätään enää Euroviisuja..?


Avainsanat: ,
Edellinen postaus Seuraava postaus

Kommentit

Lisää kommentti
 1. Vastaa

  Lapsena Euroviisuja tuli seurattua innokkaasti, mutta nykyisin ei juuri ollenkaan. Mulla oli teinarina kirjeenvaihtokaveri Englannista ja hän oli intohimoinen Euroviisu-fani. Hän kiersi katsomassa paikan päällä kisoja ja raportoi niistä kirjeissään. Jos tulisi mahdollisuus päästä paikan päälle, niin ehdottomasti menisin.

 2. Vastaa

  Varmaan ihan hieno kokemus, ja on varmasti esitykset hienompia livenä. En seurannut viisuja, mutta aussimies seurasi senkin edestä. Huvittavaa, miten innoissaan aussit on euroviisuista. Se kuunteli Suomenkin vanhoja viisukipaleita ja lauleskeli tipitiitä koko päivän.

  • Stacy
  • toukokuu 17, 2017
  Vastaa

  Minä en seurannut, enkä välittänyt. Ensinnäkin, musiikki on ihan karmeaa. Euroviisuja kai katsoi ammoin lapsuudessaan, kun mitään muutakaan ei töllöstä tullut. Se tavallaan kokosi koko kansan töllön eteen, kun taas nykyään on muutakin ajanvietettä.

   • Janni
   • toukokuu 19, 2017
   Vastaa

   Harvoin siellä tosiaan on hyviä kappaleita.. 😀 mutta ei kyllä ole suuret odotuksetkaan, ainakaan itelläni.

 3. Pienenä Euroviisuja tuli katsottua oikein innolla mummon kanssa. Aikaa vieri ja tuli vaihe jolloin ESC-kilpailut eivät olisi voineet vähempää kiinnostaa, Suomen edustajat olivat siihen aikaan karmeita. Nyt kun on omia lapsia niin johan mittelöt ovat alkaneet iskeä jälleen. Siihen vaikutti myös kovasti Lordin pärjääminen sekä mahdollisuus vierailla Suomen omissa Euroviisuissa vuonna 2007. Paikan päällä ja lavan vieressä istuessa oli tunnelma aivan mieletön!!! 🙂

   • Janni
   • toukokuu 16, 2017
   Vastaa

   Varmasti lavan vieressä viisuhumu on ollu parhaimmillaan! Kylläpä aika menee äkkiä, joko Lordin voitostakin on yli kymmenen vuotta?

 4. En ole mikään superfani mutta jos saisin jostain lipun niin menisin katsomaan varmasti. Onhan se yleensä upeasti toteutettu kilpailu. Jossain kohtaa on itsellä alkanut mennä maku siihen jatkuvaan poliitikoimiseen ja naapureille pisteiden antamiseen, että en ole enää jaksanut edes katsoa telkusta. Varsinkaan kun Suomi ei taaskaan päässyt finaaliin.

   • Janni
   • toukokuu 16, 2017
   Vastaa

   Kyllä siellä tosiaan pelataan niin muullakin kuin taidolla, että välillä ärsyttää.. 😀

 5. Kaveripiirini niin Suomessa, Israelissa kuin Ruotsissa koostuu ESC-fanaatikoista ja yksi jopa reissaa joka vuosi sinne finaaliinkin. Vaikka tunnelma epäilemättä olisi hilpeydessään ihan legendaarinen, taitaisi tuollainen ihmisjoukko olla vähän liikaa sietokyvylleni… :-/

   • Janni
   • toukokuu 15, 2017
   Vastaa

   Ohhoh, siinä on kyllä kunnon fani! Isot ihmisjoukot ei kyllä sovi kaikille. Itsekin ihan tykkäsin olla tuolla katsomon reunamilla, siellä kun ei ollut niin järkyttävää tungosta.

 6. On nämäkin bileet varmasti ollut kiva käydä kerran elämässä näkemässä omin silmin, vaikkei ihan parhaat näköalat ollutkaan. Ensi vuonna voisi jopa harkita menevänsä katsomaan, kun kilpailu järjestetään varmaan ihan lähellä Lissabonissa 🙂 Olin kyllä niin mielissään Portugalin voitosta, vaikka en kisoja seurannut edes telkkarista.

   • Janni
   • toukokuu 15, 2017
   Vastaa

   Oli kyllä kiva once in a lifetime -kokemus! Kannattaa käydä jos tulee tilaisuus. 🙂 Taisikin tulla Portugalille ensimmäinen voitto!

 7. Vastaa

  Vähän naurahdin lavan lakaisulle 🙂 Tylsää, ettei semifinaaleihin ollut panostettu, koska kyllähän monet kattovat vähintään yhden semifinaalin finaalia ennen. Millainen fiilis tuolla paikan päällä oli? Pääsittekö euroviisuhurmokseen?

   • Janni
   • toukokuu 15, 2017
   Vastaa

   Olihan siellä fiilistä! Ei tuolla korkeella katsomossa ymmärrettävästi ihan yhtä hyvä meno ollut kun siellä lavan edessä, mutta mulle aivan riittävä. 😀

 8. Mun suosikki oli Belgia! Olisi hauska joskus päästä seuraamaan Euroviisuja, edes semifinaaleita. Muutama kaveri on käynyt viisuja paikan päällä katsomassa, mutta itseltäni on jäänyt välistä. En taida ihan niin kova fani olla, että raskisin ostaa lippuja. Hauskaa, että olet päässyt työreissulla näkemään senkin puolen. Harmi vaan osittaista näköalaa. 🙁

  Me muuten oltiin viime vuonna just Euroviisujen semifinaali-torstaina Globenilla SkyView’ssa. 🙂

   • Janni
   • toukokuu 15, 2017
   Vastaa

   En itsekään lippuja olisi viitsinyt ostaa, kuitenkin euroviisujen kattominen jäänyt aika vähälle viime vuosina vaikka lapsena olikin kova juttu. 😀
   Noniin, läheltä ollaan taas liipattu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *