Puolivuotiaan blogin viisi suosituinta postausta


Tänään meidän blogi on ollut pystyssä puoli vuotta! Sen kunniaksi pieni kurkistus blogin syntyyn sekä eniten lukijoita saavuttaneisiin postauksiin.


Puoli vuotta sitten oli jännät hetket käsillä. Sinä päivänä oltiin päätetty avata meidän blogi lukijoille. Valmiina oli kolme postausta ja jännitti kamalasti, millasen vastaanoton ne saisi. Lukisiko meidän blogia kukaan? Paljonko aikaa bloggaaminen vie? Kauanko alkuinnostus kestää ja jaksaako sen jälkeen enää kirjoittaa? Päässä pyöri kauheesti ajatuksia ja vatsassa perhosia, mutta kyllä me sitä julkaisunappia painettiin.

Blogi sai alkunsa, kun reissuilta alkoi kerääntyä kuvia tosi paljon, eikä tiedetty mihin ne ois kaikki ängetty, oishan niitä kuitenkin kiva näyttää muillekin. Anssi ehdotti aluksi blogin pitämistä, mää taas ajattelin, että huh, sehän on ihan liian aikaa vievää. Pistettiin sitten aluksi Instagramiin pystyyn meidän matkakuvatili. Tällöin myös pitkällisen pohtimisen jälkeen päädyttiin antamaan tuolle tilille nimeksi Lentopelko. Kun tili oli ollut pystyssä vuoden, ajatus blogista oli kypsynyt rauhassa jossain alitajunnassa. Alkoi tuntua, että nyt olisi aika jakaa kuvatekstiä pidempiäkin tarinoita. Alettiin suunnitella blogijuttuja, selattiin eri ulkoasuja läpi, pohdittiin, kinasteltiin ja tällaseen päädyttiin.

Tässä kohdassa on varmaan paikallaan antaa kiitosta muille matkabloggaajille! Alussa meillä ei ollut mitään ideaa, millainen yhteisö matkabloggaajien porukka on. Onneksi kuitenkin heti löydettiin tiemme matkabloggaajien fb-ryhmiin, joissa saa muilta niin paljon tukea, kannustusta ja ideoita blogin suhteen. Näitä ihmisiä päästiin tapaamaan matkamessuilla heti bloggaamisen alkutaipaleella ja uusiakin treffejä on suunnitteilla. Muilta saa myös älyttömästi inspiraatiota reissaamiseen ja matkakuume senkun kasvaa vaan.

Top 5 -postaukset

1. Lisää potkua matkavalokuviin

Kuvauskalustoni Canon 5D Mark III ja Sony PXW-FS5. Kuva: Anssi Lepikko.

Anssin valokuvausvinkit on noussut meidän blogin suosituimmaksi postaukseksi. Toivottavasti jotkut on saaneet tosta postauksesta hyviä vinkkejä ja ehkä jotain inspiraatiotakin! Jos et ole vielä tätä postausta lukenut, nyt on oiva hetki käydä oppimassa jotain uutta.

2. Auschwitz II Birkenau

Auschwitz II Birkenau keskitysleirin pääportti. Kuva: Anssi Lepikko.

Auschwitzin Birkenau-leiristä kertova postaus sijaitsee top-listan toisella sijalla. Keskitysleirit on asia, josta ihmiset toivottavasti jaksaa lukee vielä pitkään. Tällasia tapahtumia ei saa unohtaa ettei ne pääsisi enää toistumaan. Tää postaus on yksi niistä kolmesta, jotka julkaistiin heti kun blogi avattiin.

3. 5 asiaa, joita ei koskaan olla tehty matkalla

Kotorinlahti Montenegrossa. Kuva: Anssi Lepikko.

Mulle oli hieman yllätys, että tää postaus on suosituimpien joukossa! Ihmiset kuitenkin tykkää lukea myös vähän rennompaa juttua, eikä aina spesifejä matkavinkkejä tiettyyn paikkaan. Näihin haasteisiin vois ottaa osaa useamminkin!

4. Game of Thrones -fanin unelmakohde

Lovrijenacin linnoitus. Kuva: Anssi Lepikko.

Myös Game of Thrones -sarjaan liittyvä postaus on kiinnostanut meidän lukijoita. Postauksessa esitellään Dubrovnikia, jossa sarjaa on kuvattu muutamassakin paikassa.

5. Tervetuloa hotelli Durmitoriin

Kaks rappioromantikkoa ilahtui niin paljon, kun näin mahtava hylätty hotelli löytyi Montenegrosta Zabljakin kylästä! Paikkaa oli pakko käydä tutkailemassa lähempää parinakin päivänä. Jos hylätyt mestat yhtään kiinnostaa, suosittelen lukemaan tän postauksen! Kannattaa pysyä kuulolla, sillä myöhemmin on tulossa postausta myös muista hylätyistä paikoista.


Näin lopuksi voisin sanoa, että bloggaaminen on ollut antoisaa, mutta kyllä tässä on myös välillä revitty hiuksia päästä. Koulun ja töissä käynnin ohella on joskus tuntunut, että blogi painuu unholaan ensimmäisenä ja aikaa kirjoittamiselle on hankala löytää. Tosin opinnäytetyön tekemistä on hyvä vältellä, koska ”pitäähän sitä blogiakin kirjottaa”. On tää kuitenkin tosi kiva uusi harrastus ja uskotaan jatkavamme bloggaamista vielä pitkään!

Pitäisköhän leipoo kakku? 🍰


Avainsanat:
Edellinen postaus Seuraava postaus

Kommentit

Lisää kommentti
  • array
  • maaliskuu 9, 2021
  Vastaa

  Team-oriented

 1. Vastaa

  Euro

  • tra
  • marraskuu 20, 2020
  Vastaa

  Ergonomic

 2. Vastaa

  forecast

 3. Vastaa

  program

 4. Vastaa

  engineer

 5. Vastaa

  Chicken

 6. Vastaa

  alarm

 7. Vastaa

  radical

 8. Vastaa

  Comoro Franc

 9. Vastaa

  Legacy

 10. Vastaa

  scale

 11. Vastaa

  Fresh

 12. Vastaa

  Generic

 13. Vastaa

  Corner

 14. Vastaa

  AI

 15. Vastaa

  SAS

 16. Vastaa

  panel

 17. Vastaa

  compress

 18. Vastaa

  auxiliary

 19. Vastaa

  1080p

 20. Vastaa

  interface

 21. Vastaa

  Fresh

 22. Vastaa

  Concrete

 23. Vastaa

  Car

 24. Vastaa

  Ergonomic

 25. Vastaa

  black

 26. Vastaa

  fuchsia

 27. Vastaa

  evolve

  • Oval
  • helmikuu 21, 2020
  Vastaa

  Unbranded

 28. Vastaa

  Persistent

 29. Vastaa

  parsing

 30. Vastaa

  benchmark

 31. Vastaa

  Rubber

 32. Vastaa

  Rustic

 33. Vastaa

  analyzer

 34. Vastaa

  Pants

 35. Vastaa

  National

 36. Vastaa

  Triple-buffered

 37. Vastaa

  harness

 38. Vastaa

  clear-thinking

 39. Paljon onnea puolivuotiaalle! Mulla pyörähti muuten oman matkablogini puolivuotinen täyteen ihan samoihin aikoihin, mutta juhlin näköjään sitä etappia osuvasti matkoilla. 😀

   • Janni
   • huhtikuu 15, 2017
   Vastaa

   Kiitos ja onnea sitten sunkin blogille! 🙂

 40. Vastaa

  Onnea!! Kiva kooste suosituimmista jutuista.
  Tosiaan tuntuu, että blogimaailmassa olisi pyörinyt jo pitkään. Vaikka mulla on hivenen matkaa vielä puolivuotissynttäreihinkin.

  Mitä kaikkia fb-ryhmiä bloggaajille on olemassa? Musta tuntuu, etten ole löytänyt niistä vielä puoliakaan.

   • Janni
   • huhtikuu 5, 2017
   Vastaa

   Kiitos, kyllä se puoli vuotta sullakin jo pian tulee. 😉
   Tarkotin siis tässä lähinnä Reissupostauksia- ja Matkabloggaajien somet -ryhmää. Onhan niitä varmasti paljon muitakin, esim Matkabloggaajat.fi – Suomen parhaat matkablogit ja ainakin Tampereen seudulla on myös paikallisten matkabloggaajien ryhmä. 🙂

 41. Onnea puolivuotiaasta blogitaipaleesta!

   • Janni
   • huhtikuu 5, 2017
   Vastaa

   Kiitos! 🙂

 42. Vastaa

  Kakku on hyvä idea! Hyviä hetkiä blogin parissa tästäkin eteenpäin.

   • Janni
   • huhtikuu 5, 2017
   Vastaa

   Kiitos 🙂 sulle myös!

 43. Vastaa

  Onnea puolivuotiaalle! 🙂 Perässä tullaan.. Aika menee vauhdilla. Tuntuu että vastahan sitä aloitti. 😀

   • Janni
   • huhtikuu 4, 2017
   Vastaa

   Kiitoskiitos! Toisaalta tuntuu, että ihan just on tää blogi pystytetty, mutta samalla pyörii ajatus että onko tää kaikki tosiaan tapahtunut puolessa vuodessa, tuntuu pidemmältä ajalta. 😀 Ehkä tuo aiemmin perustettu instagram hämää mua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *