Mitä maksoi neljä yötä Tanskassa?


Tällä kertaa puhutaan asiasta joka kiinnostaa kaikkia: rahasta. Tehtiin tässä äskettäin neljän yön reissu Tanskaan ja kirjattiin matkan aikana ylös (lähes) kaikki kulut ja tehtiin pieniä laskelmia.


Reissu Tanskaan kaverin luo oli ollut puheissa jo siitä lähtien kun kaveri muutti sinne, mutta nyt vihdoin saatiin se toteutettua! Tarkoitus oli taas selvitä melko vähällä rahan käytöllä, ja ajateltiin kartoittaa sitä listaamalla kaikki menot ylös. Tanskan reissun aikana me oltiin kolme yötä Herningissä, yksi yö Kööpenhaminassa ja lisäksi tehtiin päiväreissu Aarhusiin.

Lennot

Me lennettiin Kööpenhaminaan SAS:illa. Lentojen hinnaksi tuli 88 euroa per nokka, eli yhteensä 176 euroa. Matkustettiin tietysti noin lyhyt reissu pelkillä käsimatkatavaroilla eikä paikkojen varaamisiin tai muuhunkaan ylimääräiseen mennyt rahaa. Varattiin lennot ainakin pari kuukautta ennen lähtöä, jolloin ne tuli halvemmaksi kuin myöhemmin ostettaessa.

Muu liikkuminen

Kööpenhaminasta Herningiin matkustettiin linja-autolla, joka maksoi meiltä yhteensä noin 38 euroa. Mun opiskelijalippu oli 90 dkk eli reilu 12 euroa, ei paha. Anssin lippu oli kahta kalliimpi. Lisäksi maksettiin pari euroa siitä, että saadaan varmasti vierekkäiset paikat. Mietittiin aluksi, onko tuo pelkkää rahan tuhlausta, mutta täpötäydessä linkissä tuli kyllä varatut paikat tarpeeseen. Kuitenkin sen reilun neljän tunnin matkan mieluummin istuu vierekkäin.

Herningistä tehtiin junalla päiväreissu Aarhusiin. Junat oli heti huomattavasti kalliimpia, sillä semmonen 85 km matka maksoi edestakaisin meiltä yhteensä 75 euroa.

Käytettiin myös paikallisia liikennevälineitä jonkun verran joka kaupungissa, meillä kun ei ollut niitä Tanskalaisten suosimia pyöriä käytössä (ne ois muuten ollut tuolla ihan superjuttu). Yhteensä paikallisiin meni 49 euroa. Kuljettiin linja-autoilla ja junilla, molemmat oli saman hintaisia. Semmonen perus lyhyt matka ensimmäisellä vyöhykkeellä maksoi 20 dkk ja vähän pidemmistä matkoista maksettiin 28 dkk, hinnat oli siis siinä kolmen euron molemmin puolin.

Palattiin myös Herningistä Kööpenhaminaan linkillä, siinä meni taas se 38 euroa. Vierekkäisiä paikkoja ei ois tolle matkalle tarvinnut varata, ei sieltä Herningistä lähtijöitä niin paljoa kuitenkaan ollut. No, pari euroa sinne tänne, ei kai se ihan niin justiinsa ole!

Kööpenhaminan vanha kerrostalo yöllä. Kuva: Anssi Lepikko.
Meidän yhden yön kotikatu Kööpenhaminassa.
Majoitus

Majoitukseen ei tällä reissulla kulunut paljoa rahaa: huimat 72 euroa! Herningissä ollessa me yövyttiin kaverin Jampin opiskelijakämpässä, joten kolmesta yöstä ei tarvinnut pulittaa mitään. Viimeiseksi yöksi otettiin samaisen kaverin kanssa airbnb-kämppä Kööpenhaminasta, joka maksoi yhteensä 102 euroa. Meitä oli siellä siis kolme henkilöä, joten taitavalla matikalla jaettiin kulut kolmella, ja meidän osuudeksi jäi 72 euroa.

Kaverin asunto Herningissä. Kuva: Anssi Lepikko.
Suurkiitos kaverille, jonka luona saatiin majailla. Kolme yötä asusteltiin siis kämpässä, joka näkyy käytännössä kokonaan tässä kuvassa.
Airbnb-asunto Kööpenhaminassa. Kuva: Anssi Lepikko.
Airbnb-asunto Kööpenhaminassa oli viihtyisä ja helppo yöpymismuoto.
Ruuat

Tällä reissulla käytiin ihan oikeessa ravintolassa vaan kerran. Aamupaloja kaivettiin kaverin kaapista ja välillä tehtiin ruokaa ite. Pitsa kämppään asti tilattuna ja take away thairuoka toimi myös hyvin. Näihin meni rahaa pyöreesti 100 euroa kahelta henkilöltä.

Joe & the Juice -kahvilassa käytiin myös paristi. Ois sitä varmaan tunnelmallisempiakin paikkoja löytynyt, mutta noi sijaitsi esimerkiksi juna-asemilla ja odottaessa oli liiankin helppo piipahtaa juomaan ylihintasia mutta jäätävän hyviä mehuja (okei, inkivääri ja punajuuri ei ollut ihan suosikkisekotus). Sinne meni rahaa yhteensä 49 euroa, hups. Mutta jos mehu maksaa 55 dkk eli noin 7,5 euroa ja leipä vielä vähän enemmän, niin kyllä tuo summa tulee täyteen aika nopeasti.

Satunnaisiin välipaloihin, kuten täytettyihin patonginpätkiin, kahviin, teehen ja grillileipiin kirjaston kahvilassa meni yhteensä 55 euroa. Kaupassa käydessä käytettiin suunnilleen 45 euroa, ja sieltä ostettiin suurimmaksi osaksi myös ruokaa ja juomista (kai se suklaakin ruuaks lasketaan).

Yhteenvetona voi sanoa että ruoka oli kalliimpaa kuin Suomessa ja olut halvempaa, eikös nämä ole ne tiedot, joita keskivertosuomalainen haluaa kuulla?

Aarhusin juna-aseman Joe & the Juice. Kuva: Anssi Lepikko.
Aarhusin juna-aseman Joe & the Juice.
Nyhavnissa kahvilla. Kuva: Anssi Lepikko.
Nyhavnissa kahvilla, lämpölamppujen loisteessa tarkeni jo istua terassilla.
Kuppila Kööpenhaminassa. Kuva: Anssi Lepikko.
Viihtyisän olonen kuppila Kööpenhaminassa. Ajateltiin päivällä mennä tuonne kahville, mutta jo oven avauksella tuli niin paljon tupakansavua vastaan, että oli pakko kääntyä pois.
Muut

Muuhun ei reissulla hirveästi rahaa mennyt. Pääsymaksuja ei maksettu mihinkään, eikä oikein tehty muutenkaan syömisen ja matkaamisen ohella mitään joka oisi erikseen maksanut jotakin. Tähän muut-osioon vois siis listata satunnaiset vessakäynnit ja huulirasvan ostot, jotka on kuitenkin ainakin suurimmaks osaks laskettu mukaan jo tuolla kaupassa käynnin yhteydessä.

Mitä kaikki sitten maksoi yhteensä?

Neljä yötä Tanskassa tuli kahdelta hengeltä maksamaan pyöreesti 700 euroa! Ei mielestäni paljon, noin 350 euroa per nokka. Oikeastaan Anssin puolisko matkasta olisi vähän kalliimpi, mää kun sain matkustettua opiskelijalipuilla ja varmasti syönkin vähemmän. Me säästettiin aikamoinen summa kun yövyttiin kaverin luona, toisaalta jos oltaisi haluttu säästellä enemmän, oisi esimerkiksi Aarhusin reissun voinut jättää käymättä.

Janni ja matkavihko. Kuva: Anssi Lepikko.
Tuohon vihkoon tuli matkan aikana raapusteltua ylös kaikki kulut ja muitakin muistiinpanoja! Oli tosi kätevä, pitää alkaa kantaa aina reissuilla mukana.

Miltäs kuulostaa? Oisko kellään jaettavaksi hyviä säästövinkkejä? 🙂


Avainsanat: , , ,
Edellinen postaus Seuraava postaus

Kommentit

Lisää kommentti
  • Ninnika
  • helmikuu 18, 2017
  Vastaa

  Oi, missä paikoissa ootte ollu! Mä asuin puoli vuotta juurikin Herningissä. Säästövinkkinä multa ois, että älä osta ruokakaupasta samoja asioita, mitä normaalisti ostat. Edullisella pääsee, jos vertailee tuotteita ja kokeilee uutta. Hygge mukaan ruokaostoksille. Ite ostin ruokakaupoista siellä paistettua leipää, niin sain vähän juhlaa arkeen. Jogurttia ja myslejä kannattaa kokeilla. Ja Köpiksessä pääsee hyvin tunnelmaan, kun maistelemaan vohveliherkkuja kojuista ja jäätelökioskeista. Ja tää vinkki on vähän outo, mut tanskalaiset hautausmaat on todella kauniita ja ilmaisia kierrellä. Siellä jokaisen haudan ympärillä on muotoonleikattu pensasaita ja paikka muistuttaa lähinnä koristeellisia puutarhaa. Muutenkin puutarhoissa kannattaa ehdottomasti käydä.

   • Janni
   • helmikuu 19, 2017
   Vastaa

   Kiitti vinkeistä, pitää laittaa korvan taakse seuraavaa reissua varten! Nyt kyllä harmittaa, ettei käyty tutkimassa hautausmaita, kuulostaa nimittäin aika hienoilta. 🙂

 1. Kööpenhamina alkaa nyt valikoitua ensimmäiseksi ”yksinmatkani” kohteeksi. Siksikin oli niin kiva lukea postaus hinnoista ja mitä teitte! Mä tosin pysyttelen viikonlopun Kööpenhaminassa, mutta hinnat lienee samansuuntaisia Tanskassa ylipäänsä. Odotan kovasti kahviloissa kiertelyä!

  Lennot on kyllä halpoja, 70-80 eurolla pääsee viikonlopuksi. Majoitus onkin sitten hieman hinnakkaampaa, mutta kaksi yötä nyt kestää. Pitää katsella Airbnb:t ja hostellit, mutta kieltämättä myös aamupalallinen hotellikin kiinnostaa…. 🙂

   • Janni
   • helmikuu 8, 2017
   Vastaa

   Kööpenhamina oli kyllä kivan olonen paikka, hyvä valinta siis! Milloin oot menossa sinne? Meiltä on tulossa vielä lisää Tanska-postauksia, jos vaikka kerkeis ennen sun lähtöä. 😉
   Lentojen hinnat ei tosiaan päätä huimaa, mutta kyllä siellä muuten saa rahaa tuhlattua, jos sille päälle sattuu. Hotellit aamupalan kanssa ois kyllä ihanaa luksusta!

 2. Kiitos! Nämä ovat aina kiintoisia niin meille kengännauhailijoille kuin muillekin. Salmiakki-Tanska pitäisi oluineen tosiaan ottaa ohjelmaan.

  Popot pogoillen mainitsi teidät jakaessaan saamaansa tunnustusta eteenpäin:

  http://www.rantapallo.fi/ananas2go/2017/02/06/vihdoin-valmis-jakamaan-tunnustuksen-blogger-recognition-awards/

   • Janni
   • helmikuu 6, 2017
   Vastaa

   Kiva että tykkäsit ja toivottavasti on hyötyä, itse oon myös lueskellut paljon tällasia kulupostauksia ja nyt oli hyvä tilaisuus tehdä sellainen itsekin. 🙂 Tanska oli kyllä tosiaan käymisen arvoinen paikka!
   Ihanaa, kiitos paljon tunnustuksesta! Pitääpä jossain vaiheessa laittaa hyvä kiertämään. 🙂

 3. Vastaa

  Tosi kivan näköisiä kahviloita ootte Tanskasta löytäneet! Ei ollut tosiaan paha hintalappu reissulla. Pitäisi suunnitella reissuja ulkomailla asuvien kaverien luokse useammin, koska tossa majoituksessa tosiaan tulee iso säästö, ja onhan se muutenkin mahtavaa.

   • Janni
   • helmikuu 4, 2017
   Vastaa

   Totta, onhan se kiva aina kavereita nähä. 🙂 Viihtyisiä kahviloita ois ollut tuolla vaikka kuinka, etenkin Kööpenhaminassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *