Matkaunelmia ja toimistohommia


On niin vaikeeta tehdä suhteellisen lyhyt lista paikoista, joissa me haluttaisiin käydä. Se lista vois nimittäin olla ainakin sadan paikan mittanen, mutta tässä nyt muutama erityismaininnan ansaitseva haavekohde.


Vuosi lähenee loppuaan, ja jonkinlaisia listoja/unelmia/uudenvuoden lupauksia tää loppuvuosi aina vaatii. Me ajateltiin tehdä lista muutamista haavepaikoista, jotka on ehdottomasti meidän bucket listillä. Jossain päästään käymään jo ensi vuoden aikana, toivottavasti useammassakin. Ensi vuodelle ei kuitenkaan ole vielä niin paljoa reissusuunnitelmia, että niistä viitsisi omaa postausta tehdä. Jos hyvin käy, on kuitenkin luvassa jotain isoa, josta kerrotaan sitten myöhemmin, mikäli se toteutuu. Ja jos huonosti käy, niin kovin monta reissua ei ensi vuonna ehditä tehdä (ainakaan yhdessä), koska mulla alkaa nyt viimenen vuosi koulussa, jonka aikana pitäisi tehdä opinnäytetyö, suuntaavat opiskelut ja valmistua!

Eli tässä muutama paikka, joissa pitää päästä käymään:

Suomen lappi

Voiko pitää matkablogia, jos ei oo ikinä käyny Lapissa? Onko ees suomalainen jos ei oo käyny Lapissa? Siellä on ehottomasti päästävä käymään niin pian ku mahollista, kuuluuhan se kuitenkin jo yleissivistykseenkin. Syksyisestä Lapista oon kuullut niin paljon kehuja, että se ruskan näkeminen kiinnostaisi.

Japanin maaseutu

Niin kehittynyt maa kuin Japani onkin, haluaisin nähdä omin silmin pienempiä kyliä ja maaseutua riisipeltoineen. Kulttuuria ja historiaa!

Kanada

Kanadassa on vuoristoisia metsämaisemia kirkkaine järvineen. On sanomattakin selvää, että reissuun pitäisi varata puoli viikkoa pelkälle valokuvaamiselle.

Roadtrip Sloveniassa ja Itävallassa

Itävallan läpi ollaan matkattu junalla ja Sloveniassakin käyty parissa kaupungissa. Molemmat oli niin kauniita paikkoja, että niihin on päästävä uudestaan! Paras keino ois tällä kertaa vuokra-autolla kiertely, sais ite päättää mihin menee, milloin ja kauanko siellä on.

Tsekki

Ollaan käyty Tsekeissä pariinkin otteeseen, mutta vielä on paljon nähtävää Prahassa ja etenkin sen ulkopuolella. Pienemmät kaupungit kiehtovat ja eritoten Český Krumlov, joka on tunnettu arkkitehtuuristaan.

Uusi-Seelanti

Taru Sormusten Herrasta – elokuvatrilogian kuvauspaikkoja olisi mieletön nähdä. Kontu listan kärjessä. Mutta kai siellä jotain muutakin kivaa on..?

Safari Afrikassa

Kateellisena oon ihastellut muiden kuvia safareilta. Haluun itekin nähdä leijonia, seeproja, norsuja ja muita niiden omassa elinympäristössä. Eläintarhoissa ei käydä, joten tää ois meille täydellinen vaihtoehto! Afrikka kiinnostaa muutenkin, mutta myös vähän pelottaa.

Reppureissu Kaakkois- tai Etelä-Aasiassa

Okei, aika laaja toive tässäkin, vaatii vähän lisäsuunnittelua! Erityisesti Aasiassa kiinnostaisi Thaimaa, Vietnam, Indonesia, Nepal ja Intia. Täältä löytyis isoja kaupunkeja, ihania paratiisirantoja ja kaikkea siltä väliltä.

Pietari ja Venäjä muutenkin

Venäjällä ei olla kumpikaan käyty koskaan, vaikka se Suomen naapurimaa onkin. Tää vääryys on korjattava pian! Kun on miljoonakaupunki noin lähellä, on siellä kyllä vierailtava. 🙂 Junamatka Pietariin ei onneksi ole kovin kallis tai pitkä, joten voishan siellä parin yön reissun heittää helposti! Harmittaa vaan, että syksyllä oli VR:llä hyvät tarjoukset, mutta missattiin ne parilla päivällä.

Norjan vuonot

Kuvissa ne näyttää niin upeilta, pakko päästä ihastelemaan paikan päälle! Sinne vois hurauttaa vaikka autolla, kun on kuitenkin niin lähellä. Tosin pitäis varmaan pakata auto täyteen ruokaa Suomen tai Ruotsin puolella, että budjetti kestää pidemmän ku yhen yön reissun.

New York

Oon ehkä kattonu vähän liikaa Frendejä… Mutta New Yorkissa, Manhattanilla ja Central Parkissa pitää päästä käymään!

Vielä ois listaamatta vaikka mitä, mutta ehkä tää postaus oli parempi kirjoittaa ajattelematta liikaa. Muuten ois tullut niin pitkä, ettei kukaan selviäis loppuun asti. Toivottavasti jo pian päästään ruksaamaan yli paikkoja joissa ollaan käyty!

————————————————————————————————————————————–

Psst! Blogin Facebook-sivuilla kerkeää vielä osallistumaan Matka2017 -messujen lippuarvontaan!

Teidän seuraajien iloksi me laitetaan lottokone käyntiin ja arvotaan kaksi kahden lipun pakettia Matka 2017 -messuille,…

Posted by Lentopelko on Thursday, 29 December 2016


Edellinen postaus Seuraava postaus

Kommentit

Lisää kommentti
 1. Vastaa

  Mulla on myös ollut tällainen lista blogin luonnoksissa jo kauan, mutta kun top 5 tuppaa jatkuvasti vaihtumaan, on julkaisukin vielä tekemättä.. 😀 Lappi on ollut monesti mielessä, mutta hintataso on aina saanut mielen muuttumaan – samalla rahalla kun pääsee kauemmaksikin pidemmäksi aikaa. Pitäisi silti korjata se vääryys, että suomalaisena on tullut reissattua enemmän ulkomailla kuin omassa kotimaassa!

   • Janni
   • tammikuu 7, 2017
   Vastaa

   Pitää sitten myöhemmin julkasta päivitettyä listaa, meilläkin muuttuu ja tulee uusia kohteita mieleen jatkuvasti! Tuo lappijuttu on tosiaan totta, mieluummin jotenkin aina lähtee suomen rajojen ulkopuolelle. 😀

 2. Vastaa

  Nää kuuluu melkein kaikki myös mun haavelistalleni 🙂 Lappi on ihana, sekä kesällä että talvella <3 Ruska-aika mulla on vielä näkemättä, joten joku syksyreissu Lappiin pitäisi joskus toteuttaa. Ruskan huippuaika taitaa vaan olla aika vaikeasti ennakoitavissa.
  Musta tuntuu, että bucket list pitenee hirvittävällä vauhdilla verrattuna siihen, miten sitä saa käytyä läpi. Voi kun vuoteen vois ympätä monen monta reissua.

   • Janni
   • tammikuu 2, 2017
   Vastaa

   Totta puhut tuosta listan pitenemisestä, esim blogeja lukiessa tulee koko ajan vastaan uusia kohteita, joissa haluais käydä! Kaikkialle ei kyllä varmaan kerkeä yhden eliniän aikana, mutta ainakin mahdollisimman moneen paikkaan on päästävä. 🙂

 3. Vastaa

  Mahtava lista, upeita kohteita! Lappi, Japani, Slovenia ja New York kuuluu omiin suosikkeihin, Uusi-Seelanti ja kunnon Kanadan-reissu suurimpiin haaveisiin. Paikkoja voi toki ruksata käydyiksi, mutta kun useimpiin haluaisi vielä palata uudestaan ja uudestaan… Hyvää uutta matkailuvuotta teille!

   • Janni
   • tammikuu 1, 2017
   Vastaa

   Kiva kuulla että oot tykännyt noista paikoista, positiiviset kommentit aina kannustaa lähtemään! Moniin ihaniin paikkoihin haluaisi kyllä takaisin, ei yhdellä reissulla kuitenkaan kerkeä nähdä kaikkea.
   Hyvää matkailuvuotta myös sulle!

 4. Sydämiä Slovenialle! <3 Mä oon menossa huhtikuussa ja voin sitten postailla ja ruokkia teidän Slovenia-kuumetta. 🙂 Ihana listaus! Voi kun olisi aikaa ja rahaa toteuttaa KAIKKI 🙂

   • Janni
   • tammikuu 1, 2017
   Vastaa

   Toivottavasti kaikki toteutuu vielä joskus! Ja täytyy kyllä tulla sitten kurkkimaan sun Slovenia-postaukset 😉

 5. Ihana listaus! Mulla on pyörinyt sama postusidea (great minds think alike!), koska haavelistalle aina vaan tupsahtelee uusia kohteita. Ja minusta tuntuu, että matkaunelmat toteutuu paremmin, jos ne kirjaa johonkin ylös ja vieläpä julkaisee ne…

  Hyvää ja matkarikasta uutta vuotta teille!

   • Janni
   • joulukuu 31, 2016
   Vastaa

   Noniin, odottelen siis myös sun blogiin tällasta postausta! Tän myötä ainakin muistaa missä haluaa käydä. 😀
   Hyvää uutta vuotta myös teille koko poppoolle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *