Rantakylän ainoat turistit


Ennen turistien saapumista Kreikan rannikolla sijaitsevassa Voulassa sai viettää aikaa rauhallisesti paikallisten ympäröimänä.


 

Voulan rantakohteessa ennen sesonkiaikaa oli ihanan rauhallista. Turisteja ei huhtikuuhun ajoittuvan reissun aikana nähty. Paikka oli vielä täysin paikallisten hallussa, eikä heitäkään liikaa ollut. Rannoilla makoili muutamia ihmisiä, kaikissa ravintoloissa oli tilaa, iltaisin kotiin sai kävellä ilman turistibileiden ääniä. Me kulutettiin aikaa lähinnä hortoilemalla ympäriinsä, ihastelemalla appelsiinipuita ja haistelemalla meri-ilmaa. Parhaana päivänä askeliakin kertyi 35 000.

Voulan ranta. Kuva: Anssi Lepikko.
Ensimmäinen aamupäivä kulutettiin kävelemällä rantaviivaa niin pitkälle, kuin mahdollista.
Anssi ja videokuvauskamat. Sony FS5 ja Glidecam.
Anssille ei enää riittänyt pelkkä valokuvakamera, vaan mukaan lähti myös elokuvakamera.
Uimassa Egeanmeressä. Kuva: Anssi Lepikko.
Pakkohan sitä uimistakin oli testata!

Myös ruoka oli tällä reissulla suuressa osassa ja herkuteltiinkin leipomoista saatavilla pinaattipiirakoilla, juuri puristetuilla mehuilla ja jääkahveilla ehkä vähän liikaakin. Myös kreikkalainen salaatti, jogurtti, merenelävät ja pienet makeat leivonnaiset tuli tällä reissulla tutuiksi. Mansikoitakin sai eurolla puoli kiloa, ihan täydellistä! Kreikkalainen ruoka oli niin maukasta, että kotiinpaluun jälkeen on ihan muutama kreikkalainen salaatti tullut tekaistua. Oikea fetajuustokin maistui joka kerta hyvältä, Suomessa saatavista ”fetajuustoista” kun löytyy monia merkkejä joista en niinkään tykkää.

Kreikkalainen salaatti. Kuva: Anssi Lepikko.
Niin hyvää kreikkalaista salaattia! Yleensä fetajuusto oli salaatin päällä kokonaisena levynä.
Merenelävärisotto. Kuva: Anssi Lepikko.
Merenelävärisotto, aivan ihanaa herkkua.

Luulin varanneeni meille majoituksen Vouliagmenista, mutta loppujen lopuksi vietettiin kuitenkin enemmän aikaa Voulan puolella ja sen ihanassa pikkukeskustassa, hiljaisia katuja kierrellen. Eniten hulinaa taisi olla aamupala-aikaan, jolloin jokainen kahvila oli tupaten täynnä (eläkeläisiä). Vouliagmenissa käytiin lähinnä vain yhtenä päivänä kävelemässä ja tutkailemassa Vouliagmeni beachia ja lakea. Kolmen päivän jälkeen pieni paikka oli jo koluttu perinpohjin, joten viimeisinä päivinä päätettiin käydä jo tutkailemassa Ateenaa. Yöksi kuitenkin palattiin Voulaan ja meidän ihanaan korkeimmassa kerroksessa sijaitsevaan airbnb-kämppään, jonka jättimäinen terassi oli kolme kertaa isompi kuin itse asunto! Kämppä kylläkin oli niin pieni, ettei siihen paljoa vaadittu… Voin kertoa, että auringonlaskut merinäköalalla näytti sieltä melko hyviltä.

Voulan keskustaa. Kuva: Anssi Lepikko.

Tunnelmallinen kahvila. Kuva: Anssi Lepikko.
Meidän lempparikahvila, täällä käytiin aina aamu- ja iltapalalla.
Parveke ja maisemat. Kuva: Anssi Lepikko.
Tuolla parvekkeella oli ihanaa lukea kirjaa ja ihastella upeita merimaisemia!

Vouliagmeni beach

Vouliagmenin paras ranta oli Vouliagmeni beach. Sisäänpääsy maksoi euron nokkaa kohden, mutta opiskelijat, ison perheen jäsenet, vanhukset ym. pääsivät sisään puoleen hintaan. Rannalta löytyi kaikkea mitä saattoi toivoa (paitsi omaa rauhaa): rantatuolit ja -varjot, suihkut, pukukopit, ensiapupiste, tenniskenttiä, viheralueita, kahviloita. Tähän aikaan vuodesta myöskin tällä rannalla oli vielä melko hiljaista. Paikka oli pakko käydä testaamassa, kyllä me siellä tunti jaksettiin viettää (sen jälkeen alkoi jo palellakin liikaa). Tällaset isot ja yleiset rannat ei oo kyllä kovin kivoja, mutta esimerkiksi lapsiperheille voin kuvitella sopivan hyvin. Pienet ja hiljaiset spotit on paljon viihtyisämpiä! Sellaisia ei kuitenkaan Vouliagmenissa pistänyt silmään.

Vouliagmeni beach. Kuva: Anssi Lepikko.
Hiljaista on, varsinkin täällä kauimmaisessa nurkassa.

Rantavahdin koppi. Kuva: Anssi Lepikko.

Vouliagmeni lake

Vouliagmeni lake on suosittu vierailukohde Ateenastakin käsin, me eksyttiin sinne kävelyreissulla puolivahingossa. Aika hienon näköinen mesta, jota tyydyttiin kuitenkin katselemaan porttien ulkopuolelta. Liput tänne pikkujärvelle olisi ollut päivästä riippuen kymmenen euron luokkaa, opiskelijat pääsivät vähän halvemmalla. Rannalta löytyi pari kahvilaa ja tietysti aurinkotuolit, pukukopit ja kioskit.

Vouliagmeni lake. Kuva: Anssi Lepikko.

Miten pääsee Ateenan keskustaan?

Voula sijaitsee 20 kilometrin päässä Ateenan keskustasta ja on edelleen osa Ateenaa. Voulasta keskustaan julkisilla pääseminen kestää kuitenkin noin tunnin. Me koettiin parhaaksi matkustustavaksi mennä ensin linja-autolla ja sitten metrolla. Ihan meidän kämpän vierestä kulki bussi nro 122, jolla matkustettiin Ellinikoon asti. Siellä vaihdettiin punaisen linjan metroon, jolla pääsi puksuttelemaan suoraan esimerkiksi Akropolikselle tai Syntagman aukiolle. Voulasta ilmeisesti pääsisi Ateenaan myös suoralla melko hitaalla bussilla ja parin kilometrin päästä meidän majapaikasta olisi lähtenyt keskustaan menevä junakin.

Yhdensuuntainen matkalippu julkisiin (voimassa 90 min) maksaa 1,6 €, eikä Voulan kioskeista saanut ostettua kuin näitä lippuja. Heti Ateenaan päästessä ostettiin viiden vuorokauden lippu, jolla oli hintaa vain 9 €. Sillä sai sitten helposti matkustettua koko loppuloman, tosin lentokentälle piti ostaa oma lippunsa. 24 tuntia voimassa oleva lippu olisi maksanut 4,5 €.

Lentokone ja auringonnousu. Kuva: Anssi Lepikko.
Menomatkalla vietettiin yö lentokentällä, Jyväskylästä julkisia kulkee yöllä Helsinkiin niin huonosti. Tää kuva on napattu hiukan ennen auringonnousua.
Näkymiä Voulaan. Kuva: Anssi Lepikko.
Näitä maisemia olisi voinut ihastella vielä pidempäänkin!

Edellinen postaus Seuraava postaus

Kommentit

Lisää kommentti
  • Sanna
  • joulukuu 2, 2018
  Vastaa

  Olemme suuntaamassa Ateenaan loppukeväällä ja etsinnässä olisi majoitus Louvan alueelta. Suosittelisitko teidän käyttämäänne majoitusta?

 1. Olipa kivan oloinen paikka, itselleni täysin uusi tuttavuus! Ateenassa olen ollut monesti ja siinä lähellä Varkizassa, se on näköjään tuon niemimaan toisella puolen. Kreikka on kyllä kiva lomapaikka ja ah! tuo kreikkalainen salaatti!!

 2. Vastaa

  Oi, kreikkalainen salaatti! Se on täydellinen lounasannos päivän kuumimpana hetkenä, eikä aitoa ja oikeaa versiota saa missään muualla kuin Kreikassa. Suomessakin lounaspaikat änkevät salaatinpohjaksi vihreää salaattia, joka ei kreikkalaiseen salaattiin kuulu. Kreikka on tuttu vain purjehtijan näkökulmasta, joskus pitäisi kyllä mantereellekin päästä koluamaan.

   • Janni
   • kesäkuu 18, 2017
   Vastaa

   Opin tosiaan vasta tuolla reissussa, ettei se vihreä salaatti kuulu kreikkalaiseen salaattiin, Suomessa se kuitenkin aina sinne lisätään. 😀

 3. Vastaa

  Oon ollut myös tässä Ateenan rannikolla, mutta lähempänä keskustaa, siis Ateenassa vielä, mutta rannalla. Ihan kivan oloista oli sielläkin. Siitä pääsi ratikalla keskustaan näppärästi, mutta silti oli vielä rantaloman fiilistä.
  Jatkuva Kreikka-kaipuu on mulla kroonisena, eihän missään se kreikkalainen salaattikaan maistu niin hyvälle kuin siellä! Ja totta puhuit fetajuustoista, aitoa sen olla pitää!

   • Janni
   • kesäkuu 18, 2017
   Vastaa

   On kyllä tosi kätevää, että pystyy yhdistämään ranta- ja kaupunkiloman. Myös mun on pakko päästä Kreikkaan vielä takaisin!

  • Aino
  • kesäkuu 16, 2017
  Vastaa

  Ensinnäkin pakko kommentoida postauksen kuvia: törkeen kivoja ja jotenkin tosi tunnelmallisia 🙂 Kreikka on kyllä ihana. Mekin oltiin Rodoksella huhtikuun lopussa off-seasonilla, mikä olikin erinomainen päätös – aurinkoa todellakin riitti mutta se rauhallisuus niin hotellissa kuin missä tahansa muuallakin oli tosi jees.

   • Janni
   • kesäkuu 18, 2017
   Vastaa

   Kiitos paljon kehuista! 🙂 Kuulostaa kivalta ja rauhalliselta tuo teidänkin reissu, huhtikuu taitaa olla just paras aika matkustaa Kreikkaan!

 4. Olipas kiva lukea jostakin muustakin kohteesta Kreikassa kuin vain saarista. Olisi kiva joskus päästä kiertelemään Kreikan mannertakin, ja tämähän kuulostaa hyvältä paikalta kun Ateenankin voisi samalla katsastaa. Ihania nuo ruokakuvat! Nam nam! Kreikkalainen ruoka on niin parasta.

 5. Vastaa

  Vaikuttaa aika symppiskohteelta, veikkaan että itte viihtyisin tuolla paljon paremmin tommosessa rauhassa kuin hektisimmän turistikauden aikana. 😀 Tommonen privaattiranta kelpais koska tahansa…

 6. Kappas, minähän olen käynyt tuolla! Olen käynyt kahdesti Ateenassa ja ekalla kerralla olin yksin reissussa, niin lähdin kahden vanhemman myös yksin reissanneen naisen kanssa taksilla päiväksi tuonne rantsuun. Oli nätti paikka kyllä.

   • Janni
   • kesäkuu 16, 2017
   Vastaa

   No niin, tuttu paikka siis! Taksilla sinne hurauttaakin aika nopeasti. 🙂

 7. Vastaa

  Onpa seesteisen näköistä, varmasti aika makea tunne hengata tuolla ihan itsekseen. Autiot rannat ovat kyllä ihania. Upeat maisemat!

 8. Ajatuksena olisi kiva olla rantapaikan ainoat turistit. Ainakin super rauhallista näyttää olleen. Kreikkalainen ruoka on namia, samaa mieltä olen kanssasi siitä, ettei suurin osaa Suomessa myytävistä fetoista tai salaattijuustoista voi syödä, kun ne maistuu tosi pahalta. Samaa ei voi sanoa Kreikan juustoista. Vai olisiko sillä ympäristöllä niin suuri vaikutus?

 9. Vastaa

  Kreikka on se kohde, mihin minä suuntaan aina. Useimmat muut maat ja kohteet vaihtuvat, Kreikan kaipuu ei haihdu ikinä. Tuttu paikka tämäkin! Ja Kreikassa on maailman parhaat ruuat – ihan sama, mihin ravintolaan menee. Suomessa kannattaa ostaa aitoja kreikkalaisia fetajuustoja, niissä maku on parhaimmillaan.

   • Janni
   • kesäkuu 13, 2017
   Vastaa

   Pitää kyllä ruveta metsästämään aitoa ja oikeeta fetajuustoo! 🙂

 10. Vastaa

  Tässä tuli uutta tietoa vaikka kuinka. En tiennytkään, että Ateenan lähellä sijaitsee noin mukavan näköinen rantalomakohde. Kesällä on varmasti turrea täynnä, mutta nyt näytti kuvista vielä rauhalliselta. Ateena on mulla vielä käymättä ja se kiinnostaisi kyllä. Siihen olisi hyvä yhdistää pari päivää rannalla.. Kreikkalaista salaattia kuolasin jo Instassa. Voi vaan kuvitella miten hyvää se on ollut.

   • Janni
   • kesäkuu 13, 2017
   Vastaa

   Kiva kuulla, että oli uuttakin tietoa! Ateenaa voisin kyllä suositella, siitä pääsee halutessaan rannalle nopeesti. 🙂

 11. Vastaa

  Onpa kivan rauhallista! Meillä on heinäkuulle varattuna Kreikan matka. En odota rauhallisuutta siihen aikaan vuodesta, mutta ruoka on satavarmasti silloinkin hyvää. En malta odottaa 🙂

   • Janni
   • kesäkuu 13, 2017
   Vastaa

   Varmasti tulee kyllä huippureissu! Nauttikaa. 🙂

 12. Vastaa

  Ihanan näköistä, kyllä tuolla viihtyisi! Kiva lukea Ateenan lähikohteista kun ei ole niistä mitään tietoa, mutta joskus olisi mukava käydä tutustumassa niihinkin kun Ateenaan voi saada halvemmalla lennot kuin saarille 🙂

 13. Vastaa

  Näyttääpä kivalta ja on vielä noin lähellä Ateenaakin! Joskus miljoona vuotta sitten oon ollut jossain Ateenan lähistön semirantakohteessa, mutta ei se kyllä näin kivan oloinen ollut. Ja ii että noita ruokakuvia, tahtoo Kreikkaan heti!!

   • Janni
   • kesäkuu 12, 2017
   Vastaa

   Kreikkaan voiskin lähteä ihan vaan kunnon ruokamatkalle, sieltä niitä herkkuja kyllä löytyy!

 14. Tunnelmallinen juttu ja tulipa ikävä Kreikkaan! Harmittaa ihan, että me oltiin toinen päivämme Piraeuksessa kun Voula vaikuttaa todella kivalta kohteelta. Ateena ylitti omat odotukseni ja oli hurjan mielenkiintoinen kaupunki.

  Ja se ruoka…

   • Janni
   • kesäkuu 12, 2017
   Vastaa

   Mekin mietittiin Piraeuksessa käyntiä, mutta oltiinkin sitten mieluummin Ateenassa. Se ylitti kyllä munkin odotukset, haluun jo päästä takaisin sinne! Ateenassa oisi tekemistä vaikka kuinka pitkäksi aikaa.

 15. Vastaa

  Mä ajattelin otsikon perusteella, että tää juttu kertoo Joensuusta 😀 Siellä kun on Rantakylä-niminen kaupunginosa 🙂
  Oi nam, kreikkalainen kreikkalainen salaatti on ihan superhyvää. Jotenkin ruoat maistuu aina parhaalta niiden alkuperäisessä ympäristössä.

   • Janni
   • kesäkuu 12, 2017
   Vastaa

   Haha, Joensuuhun ei kylläkään oltu lähdetty lomailemaan. 😀 Oon kyllä samaa mieltä tuosta ruoka-asiasta!

 16. Vastaa

  Minäkin olin viimeksi Ateenassa huhtikuussa ja silloin on kyllä paljon rauhallisempaa kuin kesällä. Lämmintä riitti ja mereenkin uskalsi mennä. Mukavantuntuista elämää tuntuu olleen ja terassi on asunnossa aina ihana olemassa.

 17. Vastaa

  Just tässä yks päivä mietin meidän Kreikan reissua 7 (!!) vuoden takaa. Voi hyvänen aika, ehkä olisi jo aika mennä uudestaan 🙂 Oltiin silloin Pargassa, lähellä Albanian rajaa. Olisi mukava käydä muuallakin. Kreikkalainen salaatti on hyvää, nam!

   • Janni
   • kesäkuu 11, 2017
   Vastaa

   No onpas teillä reissusta jo aikaa! Jos menette uudestaan niin Ateenaa ja Voulaa voisin kyllä suositella 🙂

 18. No eipä huonot maisemat lomailla meren äärellä ja noinkin lähellä Ateenaa! Vähän rahastuksen makua kyllä jos järvelle maksaa 10 euroa (ja rannallekin euron), mutta aika ihana alennus tuo että ison perheen jäsenet pääsevät puoleen hintaan. 😀 En kestä tuota salaattikuvaa, kuola vaan valuu kun miettii tuota aitoa ja oikeaa kreikkalaista salaattia!

   • Janni
   • kesäkuu 10, 2017
   Vastaa

   Joo kyllä tuo hinta oli melko korkee, mutta tietysti sillä rahastetaan kun on hieno paikka… Kreikkalaista salaattia tuli kyllä syötyä joka päivä, on se niin hyvää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *