Kaakkois-Aasian reppureissu lähestyy!


Lähtöön on aikaa enää alle viikko! Matkavalmisteluja on jo tehty, mutta on tässä vielä tekemistäkin ennen kuin päästään lähtemään.


Tää matka on ollut haaveissa jo pitkään. Lentolippujen varaamisestakin on aikaa jo reilu viisi kuukautta. Vieläkään ei kuitenkaan meinaa realisoitua, että kohta ollaan oikeasti lähdössä! Lähes kolme kuukautta saadaan nauttia lämmöstä ja ottaa rennosti. Tällä hetkellä se tuntuu vielä niin kaukaiselta ajatukselta! Näin pitkällä reissulla kumpikaan meistä ei ole koskaan käynyt, joten luonnollisesti myös reissun valmistelut eroaa lyhyemmän reissun valmistelemisesta.

Ensimmäiseksi piti tietenkin tarkistaa passien voimassaolo. Mun passissa riittää vielä aikaa, mutta Anssille täytyi hankkia uusi. Tunnetusti kaikkien passikuvat on aina ”kamalia”, joten päätettiin taas pistää kotistudio pystyyn ja napata passikuvat itse, jotta pystyy ottamaan sata kuvaa ja valitsemaan niistä sen parhaan. Otettiin kuvat molemmista, tarviihan niitä sitten viisumeihin.

Pidemmälle matkalle lähtiessä on hyvä jo aikaisessa vaiheessa ruveta miettimään rokotusasioita. Mitä tauteja alueella ilmenee, miten niiltä voi parhaiten suojautua, missä tilanteessa rokotus kannattaa ottaa ja missä ei? Me tutkittiin netistä etukäteen rokotussuosituksia alueille joille aiotaan matkustaa. Näitä löytyy esimerkiksi Terveyden ja Hyvinvoinnin laitoksen ylläpitämästä Matkailijan terveysoppaasta sekä Matkailijan rokoteoppaasta. Tämän jälkeen tietenkin varattiin aika myös lääkärille, jonka kanssa keskusteltiin rokotusasioista ja joka teki reseptit tarvittaviin lääkkeisiin. Meille suositeltiin malarianestolääkitystä sekä rokotuksia koleraa, lavantautia sekä japanin aivotulehdusta vastaan. Poliorokotteestakin otettiin tehosteet. Hepatiitit ja jäykkäkouristukset oli meillä voimassa jo valmiiksi, joten niistä ei tarvinnut huolehtia. Rokotukset maksoi noin 225 euroa per nenä. Siihen päälle sitten vielä lääkärikäynnit sekä malarianestolääkitys, jonka lopullinen hinta selviää sitten, kun tiedetään mihin kaikkialle ollaan menossa.

Tätä reissua valmistellessa piti tietenkin miettiä myös, mitä kämpälle tehtäisiin. Asuttiin ihanassa vuokrakämpässä kauniilla ja rauhallisella alueella järven rannalla, enkä millään oisi halunnut luopua siitä asunnosta. Alivuokralaisia ei löydetty (enkä tiedä kenelle oisi uskaltanut loppujen lopuksi edes vuokrata) eikä viitsitä pitää kämppää tyhjillään näin pitkään. Ainoaksi vaihtoehdoksi jäi siis pois muuttaminen. Irtisanottiin asunto ja viime kuun lopussa muutettiin tavarat anoppilaan talteen reissun ajaksi. Yritin vähän karsia turhia pois muuttaessa, mutta huhhuh kun voi yhdellä ihmisellä olla tavaraa! En yhtään ajatellut, että me omistettais noin paljon kampetta. Ihmeen paljon sitä kaappeihin on kuitenkin kerinnyt vuosien aikana kertyä. Tosi haikea ajatus, että ei päästä palaamaan tuohon asuntoon enää. Kerittiin asua siinä kuitenkin yli kolme vuotta ja olin tykästynyt siihen niin kovasti.

Muutamia hankintojakin pitäisi reissua varten vielä tehdä. Mielessä on pyörinyt oman kunnon rinkan hankkiminen, sillä tähän asti reissuilla olen lainannut rinkkaa porukoilta. Lyhyemmillä reissuilla se on kyllä ajanut asiansa todella hyvin, mutta näin pitkälle matkalle lähtiessä hyvään rinkkaan voisi vähän jo panostaa. Kyllä sitä tulee kuitenkin tulevaisuudessakin tarvitsemaan. Onneksi Anssilla on jo hyvä rinkka, eli ei tarvitsisi ostaa kuin yksi. Myös hyttysverkko pitää reissulle hankkia, ja vaikka mitä muitakin pieniä tarvikkeita. Molemmille on ostettu jo uudet hyvät kävelykengät, joilla pystyy tarvittaessa käpöttelemään vaikka vuorilla tai sademetsissä pidempäänkin. Kengät on ollut jo kovassa käytössä, saldona vain yksi kipeä rakko. Eiköhän ne ehdi vielä muotoutua!

Anssi on tapansa mukaan varustautunut matkaa varten ostamalla uutta kilkettä. Iso painava järjestelmäkamera saa väistyä Sony A6500 peilittömän järjestelmäkameran tieltä, mitä on varmasti mukavempi kannella mukana. Anssi on ajatellut kirjoittavansa fiiliksiä kyseisen kameramallin soveltuvuudesta matkakuvaamiseen reissun päältä. Reissulle mukaan lähtee myös GoPro ja Mavic Pro -kuvauskopteri.

Välillä alkoi jo huolestuttaa, miten keritään saada kämppä laatikoihin ja muutettua pois ennen kuun vaihdetta, kun molemmilla tuntui olevan vielä vähän liikaa töitä ennen sitä. Ihmeen kaupalla tästä kuitenkin selvittiin! Muuttoauto tuli aamulla klo 8, edellisenä iltana yhdeksältä oltiin vielä Prismassa hakemassa lisää muuttolaatikoita. Tyylille uskollisina aina ajoissa. Pakkaaminen on kuitenkin jo suureksi osaksi hoidettu! Muuton yhteydessä tuli etsittyä vaatteet ja muut kamat kasaan, koska turha niitä olisi ruveta enää muuttolaatikoista kaivelemaan. Reissusuunnitelmakin on vielä ihan alkutekijöissään, mutta ehkä ihan hyvä niin. Yhtäkään majoitusta ei ole vielä varattu, eikä tiedetä mihin päädytään Bangkokista, johon meillä on lennot. Ehkä otetaan mukaan vaan ne kuuluisat passi, hammasharja ja seikkailumieli, ja katsotaan mihin tie vie!


Meidän seikkailuja voi seurata myös Instagramissa ja Facebookissa. Follaa, diggaa, jaa, tiputa kommentti!


Avainsanat: , ,
Edellinen postaus Seuraava postaus

Kommentit

Lisää kommentti
 1. Vastaa

  Mulla oli jäänyt tämä teidän lähtöfiilistely huomaamatta, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Oli kiva lukea lähtövalmisteluista ja viime hetken tunnelmista, hyvin vaikuttaa teidän irtiotto alkaneenkin Thaimaassa! 🙂

  • Mimmu
  • maaliskuu 15, 2018
  Vastaa

  Kiva lukea reissuun lähtö fiiliksiä!
  Aikamoista asioiden järjestelyä sun muuta häslinkiä tuntuu olevan, tosin oon ite ihan samanlainen et hoituu noi asiat ”tyylille uskollisena ajoissa” 😀

  Hirvittävä määrä rokotuksia ja lääkityksiä, huh!
  Harmi että jouduitte luopumaan tuosta asunnosta, mutta kyllä uusikin löytyy ja ties vaikka jäisitte reissun päälle?! 🙂

   • Janni Lepikko
   • maaliskuu 16, 2018
   Vastaa

   Ajateltiin nyt varman päälle ottaa kaikki rokotukset, onneksi ne on voimassa jonkun aikaa joten ei ihan heti tarvitse olla tehostamassa. 🙂 Reissun päälle jääminen ei tällä kertaa ole vaihtoehto, kun työkuviot odottaa Suomessa.

 2. Vastaa

  Tuttua järkkäämistä! Tulee mieleen sama, kun itse lähdin ensimmäisen kerran Australiaan kolme vuotta sitten. Toivottavasti teillä on mahtava matka! Tietyllälailla tuo järjestelyvaihekin on mukava 🙂

 3. Kuinka pitkään olettekaan matkalla? Vaikka paljon on järjesteltäviä asioita, on matkan odottaminen silti kihelmöivällä tavalla ihanaa. 🙂 Ja voin niin samaistua noihin fiiliksiin, kun lähdin itse 10 kk maailmanympärimatkalle. Ihanaa matkan odotusta teille ja tsemppiä käytännönjärjestelyihin.

   • Janni Lepikko
   • maaliskuu 12, 2018
   Vastaa

   Noin 3 kuukautta ollaan reissussa. Se on meille paljon, ei olla ennen oltu näin pitkään reissussa. 🙂 odottaminen ja järjestely on jo iso osa iloa!

 4. Vastaa

  Oi, ihanaa reissua teille! En tiennytkään, että teillä on tällainen irtiotto tulossa. 🙂 Harmi tosiaan, että jouduitte luopumaan kämpäsä, mutta eiköhän se ole tuon reissun arvoista. Varmasti löydätte vielä uudestaan jonkun ihanan asunnon sitten paluun jälkeen. 🙂

 5. Ikävää, että jouduitte luopumaan asunnostanne, otti varmaan koville. Toisaalta nyt ei tarvitse huolehtia sen takia, jos olisitte alivuokranneet sen ja olisikin tullut jotain ongelmia.
  Aika kalliita on nuo rokotukset/lääkkeet, mutta parempi kun ei ota riskejä noiden tautien suhteen. Kävimme juuri Kambotzassa sekä Vietnamissa, ja olisi tehnyt mieli tehdä trippi Laosiin mutta sinne olisikin sitten kaivattu noita rokotuksia. Ja heräsimme asiaan sen verran myöhään, ettemme enää ehtineet niitä hankkia. No Laos jäi käymättä -tällä kertaa.

 6. Vastaa

  Kuulostaa hyvältä aina silloin kun reissu on edessä. Täällä yksi, joka haluaa lukea juttujanne Aasiasta.

 7. Vastaa

  Senioreina omistusasujina ei oikein olla edes ajateltu asunnosta luopumista 🙂 – toisaalta maksimi reissumme ovatkin olleet alle 2 kuukautta ja ovatkin varmaan jatkossakin.
  Maailmalla kauan oleminen tarkoittaa helposti hostellitasoista majoitusta, josta emme oikein jaksa innostua, joten teemme mieluummin lyhyemmän matkan monta kertaa vuodessa, ”tehokkaasti”, jolloin pystyy asumaan maailmallakin hyvin ja sitten taas palaamme asumaan kotona ”hyvin”. Mutta hyvähän se on, että on tapoja ja tyylejä joka lähtöön, myös matkailussa.

   • Janni Lepikko
   • maaliskuu 12, 2018
   Vastaa

   Jos olisi oma asunto niin sitten tietenkin tää juttu olisi ihan eri. 🙂 tosiaan reissaustyylejä löytyy joka lähtöön!

 8. Harmi, että jouduitte luopua asunnosta, mutta kyllähän noita vuokrakämppiä tulee ja menee! Löydätte varmasti kivan reissun jälkeenkin 🙂 Olispa huippua valmistautua itsekin tuollaiselle matkalle, kelpaisi kyllä. Hyvää matkaa teille!

 9. Vastaa

  Harmi, että jouduitte asunnosta luopumaan, mutta eiköhän joku kiva kämppä löydy sitten matkan jälkeen. Uskon, että ennen noin pitkää reissua on vaikka mitä hommaa. Mukavaa matkaa! Jään mielenkiinnolla odottamaan reissukuulumisia 🙂

   • Janni Lepikko
   • maaliskuu 7, 2018
   Vastaa

   Kiitos! 🙂 kyllä niitä asuntoja aina löytyy uusia.

 10. Vastaa

  Mielenkiintoisen oloinen reissu teillä tulossa! Odotan innolla postauksia reissun päältä. Mukava matkaa!

 11. Vastaa

  Vitsit miten odotan teidän reissupostauksia, tuo reissu kun kuulostaa niin kivalle seikkailulle! 🙂

 12. Vastaa

  Haha, mä en kestä tuota passikuvavilkettä – ihan mahtava! 😀 Teillä tulee olemaan varmasti ihana irtiotto. Tosi harmi päästää irti ihanasta asunnosta, mutta ehkä löydätte jotakin vastaavaa kun palaatte. Tsemppiä reissuun!

   • Janni Lepikko
   • maaliskuu 5, 2018
   Vastaa

   Hetkellisesti voi nähdä mutkin parrakkaana, tosta tuli kyllä aika hauska. 😀 kiitos!

  • Emma
  • maaliskuu 4, 2018
  Vastaa

  Mahtavaa matkaa teille! Eiköhän täältä mukava koti löydy sitten palatessannekin 🙂

 13. Vastaa

  Ihan varmasti kirpaisee tuo asunnosta luopuminen, mutta matka ihan varmasti on sen arvoinen. Me aikanaan saimme ennen (lopulta 7 kk mittaiseksi muotoutunutta) matkaa, viimeisenä päivänä ennen kuin olisi täytynyt irtisanoa asunto, diilattua siihen alivuokralaisen. Tai oikeastaan yöllä, ennen kuin aamulla olisi pitänyt viedä irtisanomisilmoitus 😀 Ihanaa matkaa teille, mielenkiinnolla odottelen postauksia tulevista kohteista 🙂

   • Janni Lepikko
   • maaliskuu 5, 2018
   Vastaa

   No teillähän meni viimetippaan! Mua vähän arvelutti koko alivuokraus, ei ehkä tuntemattomalle oisi uskaltanut kuitenkaan vuokrata. 🙂

 14. Vastaa

  Nauttikaa reissusta! Vajaat kolme kuukautta menee kyllä valitettavan äkkiä (tiedän kokemuksesta, koska myös kahdeksan kuukautta hurahti ihan käsittämätöntä vauhtia), joten sitä suuremmalla syyllä kannattaa ottaa kaikki irti niin kauan kun sitä reissua riittää. Mitäs paikkoja teillä on suunnitelmissa?

   • Janni Lepikko
   • maaliskuu 4, 2018
   Vastaa

   Jep, varmasti tulee menemään aika nopeesti. 🙂 aluksi ollaan hetki Thaimaassa, sit varmaan mennään Kambodzan ja Vietnamin kautta Indonesiaan. Tarkempia paikkoja ei vielä tiedetä!

 15. Vastaa

  Tiedän niin tuon tunteen, kun ei haluaisi kämpästä luopua ja sen, miten se tavaran määrä yllättää. Mutta sen jälkeen on jotenkin vapautunut olo, ja näin reissun päällä sitä sitten huomaa, miten vähällä sitä pärjääkään! Meidänkin pitäis vaihtaa järkälekamera pienempään. Kopteri meillä on kans mukana mutta tosi vähän käytetty, aika monessa paikassa kun se on kiellettykin nykyään. Meillä on nyt 7 viikkoa Kaakkois-Aasiaa takana ja aika monta vielä edessä. Huhuilkaahan jos satutte samoille huudeille 🙂

   • Janni Lepikko
   • maaliskuu 5, 2018
   Vastaa

   Me ollaan vähän valittu kohteita sillä silmällä, että edes jossakin saisi dronea lennättää. Voin vaan kuvitella, miten upeaa kuvaa sillä saisi jossakin paratiisisaarella. 🙂 pitääpäs katella jos päädytään samoihin paikkoihin!

  • Anna
  • maaliskuu 4, 2018
  Vastaa

  Aika radikaali ratkaisu tuo asunnon irtisanominen! Mihin siis palaatte kun tulette takaisin Suomeen?
  Olen kuullut että malarian estolääkkeillä voi olla aika ikäviä sivuvaikituksia, toivottavasti teille ei tule! Mut itse en ole estolääkettä halunnut ikinä ottaa.

   • Janni Lepikko
   • maaliskuu 4, 2018
   Vastaa

   Toivottavasti ei tule sivuvaikutuksia, mutta jos tulee pahoja niin sitten täytyy harkita lääkityksen lopettamista. Molempien vanhemmat asuu Jyväskylän seuduilla, joten aiotaan loisia sitten heidän nurkissa kunnes löydetään mukava kämppä meille. 🙂

 16. Hyvältä kuulostaa! Itsekin on tullut turhaa tavaraa myytyä ja annettua pois oikein urakalla niin sitten kun joskus tarvitsee muuttaa olisi vähemmän huolehdittavaa. Hyvää matkaa!

   • Janni Lepikko
   • maaliskuu 4, 2018
   Vastaa

   Kiitos kovasti. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *