Hoi Anin värikäs vanhakaupunki


Vanhakaupunki oli yhtä kaunis kuin kuvissa, joita me ihasteltiin ennen reissua. Värikkäät talot, illalla loistavat paperilyhdyt ja joella lipuvat veneet loivat paikkaan ihanan tunnelman.

Vietnamissa sijaitsevan Hoi Anin kaupungin suosituin kohde on ehdottomasti Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva vanhakaupunki. Me ihastuttiin paikkaan täysin! Se oli juuri niin kaunis tuhansine lyhtyineen kuin voi kuvitella. Turisteja oli tietenkin paljon, etenkin viikonloppuiltaisin alkoi olla jo hermoja raastavaa luovia siellä tungoksessa. Arkena turisteja oli vähemmän ja aamupäivisin paikkaa voisi sanoa jopa rauhalliseksi, ainakin huhtikuussa.

Hoi Anin lyhdyt. Kuva: Anssi Lepikko

Hoi Anin vanhakaupunki. Kuva: Anssi Lepikko
Viikonloppuisin väkeä riitti.

Veneet joella Hoi Anissa. Kuva: Anssi Lepikko

Vanhaankaupunkiin myydään lippuja, joiden tuloilla paikkaa pidetään yllä. Lipulla saa tulla paikalle niin monta kertaa kuin haluaa ja se oikeuttaa myös viiteen eri nähtävyydessä käyntiin alueella. Esimerkiksi joihinkin vanhoihin taloihin pääsee vain lipulla, kuten myös kuuluisan Japanilaisen sillan yhteydessä olevaan huoneeseen. Lipunmyyntitiskit on todella helppo halutessaan kiertää, sillä lippuja ei varsinaisesti kukaan tarkasta, ellet sitten halua mennä johonkin näistä erillisistä nähtävyyksistä. Me kuitenkin maksettiin mielellämme, jotta paikka pysyy kauniina myös seuraaville kävijöille. Lipun hinta oli 120 000 VND eli noin 4,4 euroa. Jos paikalle saapui pyörällä tai skootterilla, myös niiden parkkeeraamisesta tiettyihin kohtiin piti maksaa, yleensä 5000 VND/pyörä (18 senttiä). Me löydettiin ilmainen paikka, johon jätettiinkin ajopelit aina odottamaan.

Japanilainen silta. Kuva: Anssi Lepikko
Japanilainen silta, yksi Hoi Anin suosituin nähtävyys, iltavalaistuksessa.
Eurooppalaista tuntua Hoi Anissa. Kuva: Anssi Lepikko
Paikassa oli Eurooppalaista fiilistä.
Tyhjät Hoi Anin kadut. Kuva: Anssi Lepikko
Myös iltamyöhällä kaduilla sai kävellä omassa rauhassaan.

Mitä alueella sitten voi tehdä? Tärkeintä on tietenkin ihastella vanhoja rakennuksia sekä lyhtyjä, joista Hoi An on kuuluisa. Parasta on vain haahuilla kaduilla päämäärättömästi ja katsella ympärilleen, sillä joka puolella on niin kaunista.

Vanhankaupungin reunalla kulkee joki, jossa ajelehtii veneitä koko päivän. Alueella kävellessä yksi jos toinenkin paikallinen tulee kauppaamaan veneajelua. Mekin käytiin tässä turistihuvituksessa, peräti kaksi kertaa (toisella kerralla keskityttiin kuvaamiseen ja toisella nauttimiseen). Veneajelu kestää yleensä 20-30 minuuttia ja tinkimistaidoista riippuen maksaa 100 000 – 200 000 VND, eli noin 3,7 – 7,3 euroa. Ajeluille meneville turisteille yritetään kaupata myös paperilyhtyjä, joita voi laskea veteen kellumaan. Illalla on kaunista, kun paljon lyhtyjä kelluu joella, mutta aamulla näki, että kukaan ei taida ikinä kerätä lyhdyistä aiheutuvia roskia joesta pois.

Vene jokiajelua varten. Kuva: Anssi Lepikko

Lapset myymässä lyhtyjä. Kuva: Anssi Lepikko
Lyhtyjen myyjiä oli joenranta täynnä.

Lyhty lasketaan veteen. Kuva: Anssi Lepikko

Lyhtyjä joella. Kuva: Anssi Lepikko
Värikkäät lyhdyt näytti upeilta illalla.

Alueella ravintolatarjonta on laaja ja varmasti jokaiselle löytyy jotakin. Tarjolla on paikallista, kreikkalaista, italialaista ja oikeastaan ihan mitä vaan toivoa saattaa. Ymmärrettävästi ravintolat ja kahvilat on hieman muuta kaupunkia hintavampia, mutta kyllä silti kannattaa käydä ainakin kerran illallisella vaikkapa joen varrella. Useissa ravintoloissa oli monta kerrosta, ja meidän yllätykseksi ylimmässä kerroksessa sai monesti olla melkein omassa rauhassa ihastelemassa parhaita näkymiä. Jos alueella haluaa syödä halvalla, löytyy sieltä myös kojuja, joista saa esimerkiksi ihania Vietnamilaisia patonkeja.

Kahvila Hoi Anin vanhassakaupungissa. Kuva: Anssi Lepikko
Vietnamissa kahvi on vaan yksinkertaisesti parasta.
Kotzone. Kuva: Anssi Lepikko
Kun aasialainen ruoka alkaa kyllästyttää, vaihtoehtoja riittää vaikka kuinka.

Alueella voi tehdä ostoksia sekä teettää vaatteita ja kenkiä. Vaatekojuja on joka puolella, ja päällisin puolin näytti, että samoja värikkäitä maksimekkoja ja löysiä kuviollisia housuja myytiin jokaisessa kojussa. Jos kojuun astuu sisään, myyjä hyökkää heti kimppuun valmiina neuvottelemaan hinnasta. Jotenkin itse koen tällaisen kulttuurin todella rasittavana, Suomessa on ihanaa mennä kauppaan, jossa hinnat on valmiina ja saat useimmiten katsella tuotteita rauhassa. Myös matkamuistoja myytiin monessa paikassa, ja vaatturin- ja suutarinliikkeitäkin oli monia kymmeniä. Mekin innostuttiin paikan päällä teettämään muutamat vaatteet ja kengät!

Teetetyt kengät. Kuva: Anssi Lepikko
Kenkiä teettäessä sai itse suunnitella kaiken.

Suitsukkeita Hoi Anissa. Kuva: Anssi Lepikko

Kenkäkauppa illalla. Kuva: Anssi Lepikko
Kenkäkaupoissa parveili asiakkaita.

Tiivistettynä voisi siis sanoa, että Hoi An on turistirysä, mutta aivan ihana sellainen. Onko muita Hoi Anissa käyneitä? Mitä tykkäsitte?


Meidän seikkailuja voi seurata myös Instagramissa ja Facebookissa. Follaa, diggaa, jaa, tiputa kommentti!


Avainsanat: , , ,
Edellinen postaus Seuraava postaus

Kommentit

Lisää kommentti
 1. Vastaa

  Vaikuttaa kyllä viehättävältä paikalta! Harmi homma, kun turistimäärät ovat niin korkeat. Suosituimmilla paikoilla se sitä tuppaa kyllä valitettavasti olemaan. En nyt oikein kyllä pääsylippuideastakaan pidä, mutta en keksi parempaakaan vaihtoehtoa.

   • Janni Lepikko
   • toukokuu 24, 2018
   Vastaa

   Oli kyllä kaunis paikka, mutta tosiaan turistien määrästä huolimatta käymisen arvoinen. Ei tuolla kyllä kovin tarkasti noita pääsylippuja myydä ja tarkisteta, kun kaikki vierailleet ei ole edes tienneet, että lippuja myydään. 😀

  • Anna
  • toukokuu 20, 2018
  Vastaa

  Viime vuoden Vietnamin reissu aiheutti minulle ihastuksen maata kohtaan ja haluaisin kovasti nähdä myös muita kaupunkeja. Hoi An pääsee kyllä mun must see -listalle. Olkoonkin sitten turistirysä.

   • Janni Lepikko
   • toukokuu 21, 2018
   Vastaa

   Jep, joissain paikoissa ei vaan haittaa, että se on turistirysän perikuva, kunhan on kaunis. 😀

 2. Vastaa

  Vietnam on vielä näkemättä. Mietittiin sitä ensi joulun rantalomakohteeksi, mutta rannoista on kuultu niin paljon ristiriitaista tietoa (lähinnä roskaisuudesta) ja lennot on pitkät, joten taidetaan mennä muualle. Minä olisin helppo kohde veneajeluiden myyjille, koska rakastan kaikkia jokiristeilyjä sun muita.

   • Janni Lepikko
   • toukokuu 21, 2018
   Vastaa

   Ilmeisesti ainakin suosituimmat saaret on täynnä roskaa. Me ei niillä käyty, mutta kuvia näkee joka paikassa. Harmi, miten kauniit paikat pilataan.

 3. Vastaa

  Olin viime kesänä ja tykkäsin tosi paljon, mutta ihmisiä oli ihan liikaa. Pääsylippu mua alkoi mietityttää. En oikeasti ole nähnyt mitään lippukojuja eikä kukaan pääsymaksusta puhunut. Olisikohan uusi juttu? Minäkin olisin toki mieluusti maksanut. Myönnän ihmismäärien olleen jo liialliset. Parasta oli olla auringon nousun aikaan aikaisin aamulla. Silloin sai fillaroida ihan rauhassa pitkin vanhaakin kaupunkia.

  Vaatekojujen tarjonta oli minusta laadultaan tosi heikkoa, mutta teettämällä sai ihania juttuja. Jos vielä palaan, ymmärrän käyttää räätäleitä enemmän. Toivoisin, että niissä ompelijoille jäisi edes jotain.

   • Janni Lepikko
   • toukokuu 18, 2018
   Vastaa

   Meidän kaverit kävi tuolla joskus kolme vuotta sitten, ja silloin oli pääsymaksu. 🙂 mekin taidettiin tosin nähdä vain yksi lipunmyyntikoju.

 4. Täällä on yksi, joka pitää Hoi Ania ihan Vietnamin top-kohteissa! Niin kaunis ettei mitään järkeä. Ikävä tuli Hoi Aniin, milloinkohan sinne pääsee uudelleen? Siisti muuten toi ensimmäinen kuva tuosta vanhasta vietnamilaisesta naisesta, upea otos. Mie teetätin Hoi Anissa kengät ja en kyllä olisi voinut olla yhtään tyytyväisempi niihin, juuri sellaiset kuin toivoin ja kestävät!

   • Janni Lepikko
   • toukokuu 19, 2018
   Vastaa

   Kiitos kehuista. 🙂 Määkin teetin tosiaan yhdet sandaalit, nyt odotan että saako ne korjattua Suomeen päästyä, ei ollut kovin laadukkaat.. 😀

 5. Ihana alue! Joihinkin paikkoihin se turistisuuskin ihme kyllä sopii ja näyttäisi sopivan nimenomaan tuonne 🙂 Ollaan käyty vain Nha Trangissa ja Ho Chi Minhissä. Nha Trang ei silloin iskenyt millään tasolla ja se jostain syystä sitten laski Vietnam kuumetta alaspäin. Ehkäpä joku päivä taas innostun 🙂

   • Janni Lepikko
   • toukokuu 18, 2018
   Vastaa

   Kannattaa palata Vietnamiin, meille se näytti parhaita puoliaan. 🙂

 6. Vastaa

  Piti tulla samaan syssyyn lukemaan toinen juttu Hoi Anista. En ole käynyt koko Vietnamissa, mutta tämä kaunis kaupunki kiinnostaa todella. Ehkä voisin myös teettää tuolla kengät, olisi ihanaa suunnitella ne itse alusta asti. 🙂

   • Janni Lepikko
   • toukokuu 14, 2018
   Vastaa

   Meitäkin Hoi An alkoi kiehtoa niin, ettei Vietnamissa ehditty muualle kuin sinne ja Ho Chi Minh cityyn, vaikka kauniita paikkoja varmasti olisi vaikka kuinka. 😀 Itsekin olisi houkuttanut teettää enemmän vaatteita, mutta niitä olisi sitten joutunut kantamaan mukanaan pari kuukautta.

 7. Aika samanlaisia fiiliksiä Hoi Anista! Tosi nätti ja valokuvauksellinen, mutta varmaankin 95 % kaikista palveluista ja muista pyörii turismin voimalla, joten kyllähän sitä ihan rysäksi voi nimittää. Minusta se oli silti ihana paikka. 2,5 vuotta sitten oltiin joulukuussa ja hyvin pitkälti päivisin sai olla suht rauhakseen, mutta illalla kadut meni ihan tukkoon. Hoi An oli kyllä juuri tuon ruokapuolenkin puolesta ihana, sillä safkaa todella oli kaikkiin makuihin, laadukkaasti ja ylihalvalla! 🙂

  http://www.rantapallo.fi/fridaingrid/

   • Janni Lepikko
   • toukokuu 14, 2018
   Vastaa

   Joulukuussa voi kyllä olla hieman enemmän ruuhkaa kuin tähän aikaan vuodesta. 🙂 Tuolla oli kuitenkin kiva, että tungokset keskittyi suurimmaksi osaksi tänne vanhaankaupunkiin, ja esimerkiksi meidän majapaikan tienoilla sai olla ihan rauhassa.

 8. Voi kuinka kaunista. Tuollaisessa paikassa olisi kyllä ilo vierailla.

  Tuo lyhtyjen aiheuttama roska lienee jonkinlainen ongelma? Paperihan hajoaa ajallaan veteen, mutta toivottavasti kynttilät olivat vain steariinia, ilman mitään muovia tai metalia.

   • Janni Lepikko
   • toukokuu 13, 2018
   Vastaa

   Ei kyllä tullut kynttilöitä tarkemmin tutkittua, mutta toivotaan näin! Ainakin ulkonäöllistä ongelmaa nuo ajelehtivat roskat aiheuttivat…

 9. Vastaa

  Upeita kuvia! Me oltiin just pari viikkoa sit toista kertaa. Ekan kerran monta vuotta sitten, silloin kun tunnelma oli vielä tosi rauhallinen. Joten olihan se tällä kertaa aika järkytys miten se on muuttunut, illalla varsinkin. Taidettiin sattua paikalle vielä jonkun festivaalin aikaan ja se ryysis oli jäätävä! Onhan se edelleen kaunis, mutta tungos latisti tunnelmaa pahasti. Itsellä kans juttu tulossa näillä näppäimillä.

   • Janni Lepikko
   • toukokuu 11, 2018
   Vastaa

   Kiitos. 🙂 olisipa itsekin eksynyt Hoi Aniin silloin, kun se vielä oli rauhallisempi! Varmasti ollut niin paljon ihanampi silloin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *