Hetkiä vuodelta 2016


Uuden vuoden alussa tekee mieli uppoutua menneen vuoden seikkailuihin ja kohokohtiin, joista yksi oli tämän blogin perustaminen.


Muiden Instagram Travel Thursday -postauksia olen lueskellut paljon viime aikoina, mutta nyt ajattelin itse ryhtyä tempaukseen mukaan ensimmäistä kertaa! Tämän kuukauden teemana on siis muistella vielä hieman viime vuotta. Ei olla blogiin tehty mitään kunnollista koostetta vuodesta 2016, joten tää voi nyt olla pienimuotoinen sellainen. 🙂 Blogi on vielä niin tuore, että ei olla näistä reissuista oikeastaan vielä kirjoiteltu sen enempään, joten tässäkin postauksessa keskitytään lähinnä niihin Instagram-kuviin ja säästetään tarinat myöhemmäksi!

Viime vuoteen mahtui muutama reissu ulkomaille; Gran Canarialle Las Palmasiin, Mallorcalle Palma Novaan ja Palmaan, Ruotsiin Tukholmaan, Kroatiaan Dubrovnikiin ja Montenegroon Kotoriin, Nikšićiin, Žabljakiin ja Herceg Noviin. Ensimmäiset näistä oli työmatkoja. Jonkin verran tuli tietysti kierreltyä myös täällä Suomessa.

Vuoden pohtimisen jälkeen blogikin näki viimein päivänvalon lokakuussa. Bloggaamisesta on tullut mukava uusi harrastus ja se on auttanut miettimään matkailua uudelta kantilta. Myös lukijoita ja kommentteja on kertynyt jo kivasti (kiitos kaikille) ja tämän vuoden tavoitteena on tietenkin kehittää blogia eteenpäin!

Gran Canaria

Las Palmasissa kävin työn merkeissä vuoden alussa. Oli ihan mukava paikka, en kuitenkaan välttämättä omatoimisesti lähtisi takaisin. Liikaa suomalaisia, vielä enemmän ruotsalaisia. Keskellä talvea oli kuitenkin mukava päästä hetkeksi lämpimään ja lataamaan D-vitamiinivarastoja!

Meren ranta Gran Canarialla.
Playa de Las Canteras.

Mallorca

Myös Mallorcan reissu oli työmatka. Leiriä pidettiin Palma Novassa, mutta käytiin myös läheisessä Palmassa. Tälle reissulle osui paljon sadepäiviä ja myös ruokamyrkytys, joten mielestäni ei kyllä saatu paikasta ihan kaikkea irti.

Katu Palmassa.

Kirsikkapuu kukkii Mallorcalla.
Mallorcalla oli jo kevät! Suomessa ei oltu huhtikuun alussa lähelläkään sitä.

Suihkulähde Palmassa.

Katu Palmassa.
Palman katuja, nää oli jotenkin niin söpöjä!

Montenegro

Montenegro oli niin ihana etten kestä. Sinne on pakko vielä palata. Käytiin siis Kotorissa (joka on muuten just niin kaunis kuin puhutaan), Nikšićissä, Žabljakissa ja Herceg Novissa. Tähän reissuun mahtui siis rannikkokaupunkeja, joissa sai ihastella merta ja nauttia lämpöisestä kelistä, sekä sisämaata, jossa luontoa oli joka puolella, mutta sää pääsi yllättämään sateillaan ja koleudellaan.

Kotorin vanhaa kaupunkia.
Kotorin vanhaa kaupunkia.
Näkymät Kotorin parhaalta paikalta.
Näkymät Kotorin parhaalta paikalta, hylätyn hotelli Fjordin takapihalta. Harmi, että tässä spotissa ei ole mitään toiminnassa olevaa majoituspaikkaa, ois varmasti suosittu.
Reppureissaaja Montenegron Nikšićissä.
Lepotauko Nikšićissä, jossa kuulemma näkyy matkailijoita ainoastaan silloin, kun ne on eksyksissä. Me ei oltu.
Maisemia Zabljakissa.
Zabljak oli ihana ja rauhallinen luontokohde, joka oli täynnä vielä ihanampia ja vähemmän rauhallisia koiranpentuja.
Durmitorin kansallispuisto.
Zabljakissa sijaitsi myös Durmitorin kansallispuisto, jossa käytiin Jeeppisafarilla.
Hylätty hotelli Durmitor.
Myös Zabljakissa oli mahtavan näkönen hylätty hotelli, nimeltään Durmitor. Kaikki ovet tarkistettiin sisälle pääsyn toivossa, mutta lukossa oli.
Auringonlasku Herceg Novissa Montenegrossa.
Viimeinen ilta Montenegrossa, Herceg Novissa, ja sen kunniaksi saatiin ihastella näin kaunista auringonlaskua!

Suomi

Kotimaassa matkailuun pitäisi kyllä paneutua enemmän, onhan niitä ihania paikkoja täällä Suomessakin ihan pilvin pimein! Yksi tämän vuoden tavoitteista voisikin olla se, että tutkittais kotimaata enemmän. Vuonna 2016 Suomen reissut oli niitä tavanomaisia ja jokavuotisia: Etelä-Pohjanmaalle sukulaisten luo, Tampereelle siskon luo, Helsinkiin kavereiden luo (ja tietty lentokentälle)…

Kruunuvuoren hylätyt huvilat Helsingissä.
Kruunuvuoren hylätyt huvilat Helsingissä. Tässä paikassa oli sitä jotakin!
Tytöt tanssii tiellä.
Viime kesänä kävin myös ensimmäistä kertaa lavatansseissa. Mikäs olisi sen suomalaisempaa?
Koira ja tyttö.
Tässäkin ollaan matkalla johonkin, onhan tää kuva sentään otettu auton peräkontissa istuen. 😀 Eikö ole söpö hymyilevä koira?

Seikkailulla. #tulitikkutehdas #hylätytmestat #tampere #graffiti #streetart #abandoned #abandonedplaces

A photo posted by Janni (@jannielmiina) on

Ja vielä pari kuvaa linkitettynä suoraan Instagramista. Kuvassa komeilee mun sisko Juuni ja Tampereen hylätty tulitikkutehdas. Kaikki tän postauksen kuvat (tähän asti) oli siis mun henkilökohtaiselta instatililtä, mutta myös blogille on oma tili, josta löytyy kaiken muun ohella myös tän vuoden #2016bestnine! Ei ollut epäilystä siitä, mitkä kuvat päätyvät parhaille sijoille. 🙂

https://www.instagram.com/p/BOpoODmg1tt/

Blogia voi seurata myös Facebookissa, jossa kerkeää vielä osallistua Matka2017-lippujen arvontaan!

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Travellover ja Muru Mou.


Avainsanat: , , , , , , ,
Edellinen postaus Seuraava postaus

Kommentit

Lisää kommentti
 1. Vastaa

  Kiva, että lähdit mukaan IGTT:hen! Tervetuloa! Suloisia kuvia ympäri Eurooppaa.

   • Janni
   • tammikuu 24, 2017
   Vastaa

   Kiitos! Kiva oli myös lähteä mukaan. 🙂

 2. Vastaa

  Mageita reissuja takana! Ja hienoa, että vuoteen 2016 kuului blogin avaus 🙂
  Muakin on kutkuttanut Montenegro, pääsisiköhän tänä vuonna…
  Ihanaa reissuvuotta 2017!

   • Janni
   • tammikuu 22, 2017
   Vastaa

   Montenegroon kannattaa lähteä nyt, kun kamalat turistimassat ei oo sitä paikkaa vielä löytäneet! 🙂 Meillä reissuvuosi on jo päästy avaamaan Tanskan matkalla, toivottavasti tulis vielä monia reissuja lisää! Paljon matkoja myös sulle tänä vuonna. 🙂

 3. Vastaa

  Ihania reissuja, Montenegro etenkin näyttää houkuttelevalta! Ja tsemppiä blogimaailmaan, alku on ainakin ollut tosi lupaava 🙂

   • Janni
   • tammikuu 14, 2017
   Vastaa

   Kiitos, tsemppiä tässä kyllä tarvitaankin. 😀

 4. Vastaa

  Montenegron Kotorissa ja Budvassa tuli joskus jo käytyä, mutta sittemmin on ruvennut kutkuttamaan ajatus ”kerätä” paitsi kaikki Euroopan valtiot, myös pääkaupungit, ja sen tiimoilta ”pitäisi” joskus vielä käydä Podgorigassa 🙂

   • Janni
   • tammikuu 11, 2017
   Vastaa

   Jep, teillä on vissiin eka tavotekin jo lähes täytetty, tuo pääkaupungit ois tietysti myös hyvä tavote! Podgoricaan siis 😉

 5. No nyt viimeistään haluan Montenegroon. Näyttää kyllä niin ihanalta. Olen siitä toki paljon aiemminkin lukenut, mutta on ollut tiellä muta matkahaaveita. Myt täytyy alleviivata tämä! Kiitos siis matkainspiraatiosta <3.

   • Janni
   • tammikuu 11, 2017
   Vastaa

   Ole hyvä, kiva kuulla että ollaan saatu inspiroitua! Vahvasti voidaan kyllä suositella Montenegroa.

  • Outi
  • tammikuu 10, 2017
  Vastaa

  Montenegro on kyllä kutkulellut jo pitkään. Nythän sinne kannattaisi mennä, ennen kuin paikan turismi räjähtää käsiin. Nuo Kruunuvuoren hylätyt huvilat on muuten upeita!

   • Janni
   • tammikuu 10, 2017
   Vastaa

   Totta, nyt oisi hyvä aika matkustaa Montenegroon! Ja oli kyllä hienoja ne huvilat, postausta niistäkin tulossa myöhemmin. 🙂

 6. Vastaa

  Ihania fiiliksiä! Kiinnitin huomiota, että ootte saanu tosi paljon tykkääjiä instassa! ootteko siis perustanu insta-tilinkin vasta lokakuussa?! Kertokaa teidän salaisuus miten ootte onnistunu 😀

   • Janni
   • tammikuu 9, 2017
   Vastaa

   Instatili on pistetty pystyyn vuos sitten, joten sinne on ehtinyt kertyä seuraajia ja tykkäyksiä. Mietittiin aluks blogin perustamista, mutta päätettiin eka perustaa vaan instatili, että saa noita miljoonia kuvia johonkin ängettyä. Se on siis tavallaan tän blogin edeltäjä. 😀

 7. Vastaa

  Hyvin olette päässeet blogimaailmaan sisälle ja taas uusi juttu IGTT:n muodossa vesille 🙂 Tämä on oikein mukava kuukausittainen postaustuokio, missä näkee upeita kuvia ja saa luettua kivoja tarinoita samalla.

  Näistä kuvista tulee ensisijaisesti mieleen se, että täytyisi tehdä taas kuvausreissu tuonne Tampereen tulitikkutehtaalle. Edellisestä on jo muutama vuosi takana, niin täytyy käydä katsastamassa uusimmat aikaansaannokset grafiittien muodossa 🙂

   • Janni
   • tammikuu 9, 2017
   Vastaa

   Tampereen tulitikkutehdas ilmeisesti tosiaan muuttuu säännöllisin väliajoin, pitäs itekin käydä uudestaan siellä! Oli mielenkiintonen paikka.

 8. Vastaa

  Ihania reissuja oot tehnyt! Montenegro kiinnostelis itseäkin kovasti, nuo maisemat on vaan niin upeita. Hauskaa muuten että joku muukin koluaa hylättyjä paikkoja! Viime aikoina se on kyllä jäänyt vähemmälle, mutta linkkaan sulle meidän englanninkielisen UE-blogin (joka tosin ei ole päivittynyt vuoteen), jos vaikka kiinnostaa kurkata! 😀 http://ghostfunfair.blogspot.fi/

   • Janni
   • tammikuu 8, 2017
   Vastaa

   Joo noi hylätyt paikat on kyllä kivoja! Ei kovin vannoutuneita harrastajia olla, mutta välillä tulee käytyä. Pitääpä katsastaa tuo blogi. 🙂

 9. Vastaa

  Montenegro on mulla toivottavasti lähitulevaisuuden suunnitelmissa, joten kiva saada sinne vinkkejä. Kiitos!
  Mustakin tuntuu, että teidän blogi on lähtenyt ihan huimaan nousukiitoon – ei uskoisi, että se on perustettu vasta lokakuussa.

   • Janni
   • tammikuu 7, 2017
   Vastaa

   Myöhemmin (varmaan jo huomenna) tulee lisää juttua Montenegrosta, kannattaa siis pysyä kuulolla. 🙂 voi myös kysyä jos joku juttu erityisesti kiinnostaa, katotaan sit onko meillä antaa neuvoja!
   Lokakuussa on tosiaan blogi perustettu, tosin insta on tätä edeltänyt jo vuoden verran, eli siitä ei kannata hämääntyä. 😀 mutta kiva jos tosiaan myös blogia tarkoitat!

  • Nina
  • tammikuu 6, 2017
  Vastaa

  Vitsiläinen, Montenegro huhuileee mia joka kulmassa, blogeissa, lehtien kansissa ja tietenkin haaveissa… sinne olisi siis päästävä!

   • Janni
   • tammikuu 6, 2017
   Vastaa

   Kannattaa käydä! 🙂 tosi ihana paikka. Eikä oo turhan kalliskaan.

 10. Minäkin pidin Montenegrosta tosi paljon. Me olimme siellä jokunen vuosi sitten ja pääpaikkana pidettiin maan eteläosan Ulcinjia. Siellä kun on hyvät leijasurffirannat, niin miehen sai houkuteltua sinne aika helposti 🙂

   • Janni
   • tammikuu 6, 2017
   Vastaa

   Oi, leijasurffaus kuulostaa jännältä! Ois voinu itekin käydä kokeilemassa, tosin varmaan huonoin seurauksin. 😀

 11. Tervetuloa IGTT:n matkaan! Mitä, vastako lokakuusta blogi? Äkkiäpä olette vakiinnuttaneet muistijäljen.

  Nuo ovat ihania nuo kevätmatkat, kun Suomessa saa sitten toisen kevään. Minulle sellainen oli Lontoo pari huhtikuuta sitten.

  Matkailoa edelleen!

   • Janni
   • tammikuu 6, 2017
   Vastaa

   Totta, vasta lokakuussa on meidän blogi perustettu, kiva kuulla että ollaan jääty mieleen! 🙂 Matkailoa myös sulle!

 12. Montenegro näyttää kyllä kiinnostavalta. Tykkään kyllä myös tuosta Tampereen tulitikkutehtaan kuvasta. Jotenkin punatiilet vetoaa minuun.

   • Janni
   • tammikuu 6, 2017
   Vastaa

   Montenegro oli kyllä tosi kiva paikka, voin suositella käymään!

 13. Vastaa

  Tervetuloa mukaan IGTT:hen! 🙂 Samat sanat kuin Katjakin jo sanoi, että tuo hylätty hotelli alkoi kiinnostaa. Kaunis rakennus ja nätillä paikalla – oiskohan se myynnissä!? Voisin lähteä hotellinpitäjäksi Montenegroon 😀

   • Janni
   • tammikuu 5, 2017
   Vastaa

   Kiitti! Käsittääkseni se on ollu myynnissä (ellen sekoita toiseen hylättyyn hotelliin, jota tutkittin Montenegrossa)! Hinnasta ei vaan oltu päästy sopuun, ja nyt se on jätetty ränsistymään. Mutta sinne vaan tarjousta tekemään, voi tosin remontti tulla aika kalliiksi. 😀 meistä tulee sit vakioasiakkaita!

 14. Vastaa

  Kiitos kun lähdit mukaan IGTT:n! Kivoja matkakuvia ja reissuja viime vuodelta, tuo hylätty hotelli kyllä minuakin kiinnostaa…. Harmi ettette päässeet sisälle kurkkimaan 🙂

   • Janni
   • tammikuu 5, 2017
   Vastaa

   Kiitos. 🙂 ikkunoista onneks näkyi jonkun verran, sai pahinta uteliaisuutta tyydytettyä. Hotellista on pian tulossa omaa postausta, pysy kuulolla jos kiinnostaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *