Viisi vinkkiä Málagaan


Käväisin Málagassa kolmen päivän työreissulla. Vaikka aika oli lyhyt ja sekaan mahtui yksi sadepäiväkin, ehti tuona aikana tehdä vaikka mitä!


Picasso-museo

Sateisena päivänä Málagassa syntyneelle Pablo Picassolle omistettu museo oli täydellinen vierailupaikka (meille ja noin miljoonalle muulle). Okei, on se mielenkiintoinen aurinkoisellakin säällä, onhan Picasso yksi aikansa tunnetuimmista taiteilijoista ja museo on yksi Málagan suosituimmista vierailukohteista. Museo sijaitsee vanhassakaupungissa ja maaliskuussa se oli päivittäin auki klo 10-19. Pääsymaksu sinne oli 8 euroa, mutta jos hinnan kanssa haluaa keplotella, sunnuntain kahtena viimeisenä tuntina sisään pääsee ilmaiseksi. Myös lapset pääsevät ilmaiseksi sisään maksavan aikuisen kanssa.

Museossa oli esillä Picasson tekemiä maalauksia ja veistoksia koko taiteilijanuran ajalta. Aikaisemmin tehdyt työt näytti kyllä tosi erilaisilta viimeisimpiin verrattuna! Esillä oli myös kuvia ja pieniä tarinoita Picassosta.

The Women of Algiers, 1955 by Pablo Picasso
Pablo Picasso – The Women of Algiers (www.pablopicasso.org)
Katutaidetta Málagassa.
Lisää Pablo Picasso -aiheista taidetta löytyi kaduilta.

Nykytaiteen museo – Centro de Arte Contemporaneo

Nykytaiteen museo sijaitsi ihan meidän hotellin kulmilla, joten pitihän sielläkin piipahtaa. Sisäänpääsy oli ilmainen, eli senkin puolesta hyvä vierailukohde. En kyllä itse hirveesti taiteesta ymmärrä, mutta olihan täällä tosi hienoja teoksia niiden ihan päättömien lisäksi. Yksi näyttely koski pakolaisia ja siinä oli tosi vaikuttavia teoksia. Toinen näyttely taas koostui yli 200 taulusta, joissa oli mukana tarina vähän kuin sarjakuvissa. Taulut oli noin parinkymmenen rykelmissä, jotka muodostivat aina yhden luvun kertomukseen. Se oli tosi hauska idea, vaikka en ihan koko juttua ehtinyt lukeakaan. Ja sitä paitsi taisin aloittaa sen lukemisen väärästä päästä…

Playa de la Malagueta-ranta ja Paseo de Maritimo de Pablo Ruiz Picasso -rantakatu

Málagan keskustan lähellä sijaitsi ranta, jossa oli jo maaliskuussa monia auringonpalvojia. Tuulisena päivänä myös surffaajat olivat löytäneet tiensä rannalle sankoin joukoin. Ranta on yli kahden kilometrin mittainen ja sinne on tuotu hiekka Saharasta (siinä on jollain ollut hyvä bisnesidea). Rannan edestä kulkee myös rantakatu, jonka varrelta löytyy useita ravintoloita ja kahviloita. Kadulla oli mukavaa vain kävellä eteenpäin ja katsoa mitä kaikkea sen varrelta löytyy!

Malagueta-ranta.

Palmun alla Malagueta-rannalla.
Palmun alla istuskelu on aina hyvä idea!

Viinimuseo – Museo del Vino

Viinimuseo on kuulemma suomalaisten suosiossa oleva paikka. En ihmettele. Itse en ole mikään viini-intoilija, mutta olihan tuo silti mielenkiintoinen paikka. Museossa oli kaksi kerrosta, joissa esiteltiin Málagassa valmistettujen viinien vanhoja etikettejä, viinin tekoon liittyviä työkaluja, viinin teon historiaa, erilaisia maaperiä, joissa viiniköynnökset kasvaa, ja muuta! Kokoelmasta löytyi etikettejä, joiden kuvissa näkyi nauravia ja leikkiviä lapsia. Ne viinit olivat todellakin lapsille tarkoitettuja, mutta ei ihan enää tänä päivänä… Museon alakerrassa oli kauppa, josta sai ostaa viinejä ja muitakin tuotteita, kuten avaimenperiä ja lompakkoja. Neljän euron sisäänpääsymaksuun kuului myös kaksi pientä maistelulasillista viiniä. Jos olisi halunnut, ylimääräisen lasin olisi saanut euron hintaan.

Vanhakaupunki – Centro historico

Vanhakaupunki on ihana paikka viettää aikaa. Oisin voinut hortoilla siellä ympäriinsä vaikka kuinka kauan. Vastaan tuli tunnelmallisia kahviloita, herkullisen näköisiä tapas-paikkoja, upeaa arkkitehtuuria sekä shoppailuintoiselle kauppoja joka lähtöön. Olin kuullut, että vanhastakaupungista löytyy kaikki paitsi ranta, ja tuo piti tosiaankin paikkansa.

Ränsistynyt talo vanhassakaupungissa.
Kaiken ei aina tarvitse olla ihan viimeisen päälle laitettu.
Maalaus kahvilan seinässä.
Málagasta löytyi kaduilta ihan uskomatonta taidetta!

Kukkaruukkuja seinällä.

Viinimuseo
(Calle Biedmas, Málaga, Spain)
Vanhakaupunki
(Centro Histórico, Málaga, Spain)
Picasso-museo
(Calle San Agustín, 8, 29015 Málaga)
Nykytaiteen museo
(Calle Alemania, Málaga, Spain)
Biitsi
(Playa de la Malagueta (Málaga), Spain)

 

Málagassa oli hyvä tunnelma. Sinne pitäisi paremmalla ajalla palata vielä uudestaankin, työreissun puitteissa kun ei kuitenkaan ihan kaikkea haluamaansa ehdi tekemään.


Avainsanat: , ,
Edellinen postaus Seuraava postaus

Kommentit

Lisää kommentti
 1. Rakastan Malagaa ja etenkin Calle Granadan ja Calle Caldererían ympäristön tapasbaarikierros on aina paikallaan! Kunnostetun satama-alueen Bar Kaleidon G&T-taivas on toinen hyvä osoite 🙂

   • Janni
   • huhtikuu 9, 2017
   Vastaa

   Tapasbaarikierros kuulostaa ihanalta! Siinäpä suunnitelma ens kerralle. 🙂

 2. Vastaa

  Olen kerran käynyt Malagassa joskus ihan älykauan aikaa sitten. Silloin menin sinne päiväretkelle silleen vähän että öö mitäs täällä nyt sitten. Eli ei tullut yhtään näistä mestoista rustattua. Enemmän taisi kiinnostaa shoppailu ja ruoka. 😀

   • Janni
   • huhtikuu 9, 2017
   Vastaa

   Hyvää ruokaa tuolta kyllä varmasti löytyy, joten ehkä ei haittaa että muuhun et niin tutustunutkaan. 😉 Ruoka miehen tiellä pitää.

 3. Kivan näköisiä maalauksia tehty talojen seiniin. Kyllähän noi kelpaa säästää kun on taidolla tehty eikä sitä normaalia töherrystä. Palmun alla on kiva olla jossei sitten ole kookospalmu 😉

   • Janni
   • huhtikuu 4, 2017
   Vastaa

   Hah, kookos kun tulis niskaan niin ilo varmaan loppuis siihen 😀

 4. Vastaa

  Hauska kontrasti, palmuja ja ränsistyneitä taloja, jotka piilottaa sisäänsä arvokasta taidetta museon muodossa 🙂

 5. Vastaa

  Picasso kiinnostaa aina. Saharasta hiekan tuonti on ollut kaiketi kannattavaa, koska kanariallekin sitä on roudattu…

   • Janni
   • huhtikuu 3, 2017
   Vastaa

   Jotenkin hauska ajatus, että sitä Saharasta tuodaan, mutta mikäs siinä jos ei ole hiekkaa omasta takaa. 😀

 6. Vastaa

  Nykytaiteen museoissa aina mielellään käyn, Picasso-museo kiinnostaa ja miksei viinimuseokin (heh, en ihmettele minäkään että suomalaisia kiinnostaa). Ja palmun alla on aina hyvä olla. Hyviä vinkkejä, voisin kyllä katsastaa vaikka nämä kaikki jos ikinä tuonne suuntaan lähden!

   • Janni
   • huhtikuu 3, 2017
   Vastaa

   Kiva, jos nää vinkit tulis käyttöön joskus 🙂

 7. Viinimuseo kuulostaa kyllä hyvältä Ihan oman tyylinen museo Sinne siis päästävä

   • Janni
   • huhtikuu 3, 2017
   Vastaa

   Omanlaisensa oli kyllä, en tiedä paljonko viinimuseoita on muualla. 🙂

 8. Malaga olisi kyllä mielenkiintoinen! 🙂 Sisareni kovasti kehui paikkaa ja myös Sevillaa jossa kävi tekemässä työharjoittelun. Picassoon liityvät jutut kiinnostaa eli vähän ihmettelenkin miten Malaga on jäänyt käymättä. Tässä on kyllä hyviä vinkkejä, jos vaikka ottaisi siskon kainaloon ja lähtisi reissuun 🙂

   • Janni
   • huhtikuu 3, 2017
   Vastaa

   Sinne vaan käymään sitten! Sevillasta oon kyllä myös kuullut paljon hyvää.

 9. Malagasta on jäänyt ihan kiva kuva. Muotoilisin niin, että Malagassa ei ole kovin paljon nähtävää ja silti siellä on kaikkea mielenkiintoista. Pari päivää saa pyörittyä hyvin ns. pakollisissa paikoissa, mutta viikko olisi kyllä ehdottomasti liikaa.

   • Janni
   • huhtikuu 2, 2017
   Vastaa

   Onneksi Malagasta pääsee kätevästi myös muihin mielenkiintoisiin paikkoihin! Ei siellä tosiaan ehkä viikkoa jaksaisi pyöriä.

 10. Vastaa

  En tiedä tuliko mun viime postaus, mutta kertoilin kuinka sekoitan Malagan Espanjassa Malagaan Perussa. Jälkimmäisessä ei ole ainakaan Picassoa eikä viinimuseota. Ei ole myöskään hiekkarantaa.

   • Janni
   • huhtikuu 2, 2017
   Vastaa

   Google mapsista piti tutkailla ja kyllähän se Malaga on sielläkin. 😀 nää vinkit ei tosiaan sinne päde! Myös Sevilla ja Zaragoza löytyy Perusta, hauskaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *