Bangkokin betoniviidakko


Ihastuin Bangkokiin täysin. Täältä löytyy hyvää ruokaa, hymyileviä ihmisiä ja uskomattomia nähtävyyksiä, mutta myös kamalaa melua, hullua liikennettä ja älytön määrä roskia. Hyvät puolet kuitenkin päihittää huonot reippaasti.

Ennen tänne tuloa luin netistä, että useat ei Bangkokista tykkää, sillä se on monille yksinkertaisesti liikaa. Mielenkiinnolla odottelin omia fiiliksiäni paikasta, sillä en oikein etukäteen osannut ennustaa mitä tykkään. Mutta kyllä se on myönnettävä, että tykättiin ja kovasti. Varattiin aluksi lähes viikko aikaa Bangkokiin tutustumiseen, mutta lähtöpäivän ollessa käsillä päätettiinkin jäädä tänne vielä kahdeksi ylimääräiseksi päiväksi. Tässä ajassa kaupungista ehti saada jonkinlaisen yleiskuvan, mutta kierrettävää riittäisi vielä viikoiksi. Ennen kotiin lähtöä palataan Bangkokiin vielä pariksi päiväksi, sillä meidän lento Suomeen lähtee täältä. Silloin kerkiää vielä vähän kierrellä.

Majoituttiin Sathornissa, Surasakin ja Saphan Taksinin BTS-pysäkkien välimaastossa. Ensimmäiset päivät haluttiin ottaa rennosti, joten varattiin meille hotelli aamupalalla ja uima-altaalla. Pari viimeistä päivää vietettiin vähemmän prameassa, mutta viihtyisässä paikallisten tyylisessä guesthousessa. Vasta tänne saavuttua kuultiin eräältä ravintolanpitäjältä, että tää on Bangkokin halpaa aluetta. Tänne tullaan yöpymään, mutta päiviksi suunnataan muualle seikkailemaan. Itse kuitenkin tykkään tästä alueesta paljon. Liikkuminen BTS:n avulla on helppoa ja myös halvat ja hauskat vesibussit lähtee läheltä.

Meille hylätyistä paikoista kiinnostuneille tää on ihan unelmapaikka, hotellin altaalta näki nimittäin suoraan 49-kerroksiseen hylättyyn Sathorn Unique -hotelliin. Olin lukenut paikasta jo aiemmin, mutta vasta paikan päällä tajusin että tuo helmihän on ihan naapurissa. Tekisi mieli mennä tutkimaan lähemmin, mutta sisälle en kyllä uskaltautuisi, eikä sinne taida enää päästäkään.

Uima-altaalla hotellilla. Kuva: Anssi Lepikko
Ei olla yövytty uima-altaallisessa hotellissa aikoihin, joten altaassa lilluminen oli ihanaa luksusta.
Onnellinen lomalainen. Kuva: Anssi Lepikko
Onnellinen lomalainen.

Kissa Bangkokilaisessa ravintolassa. Kuva: Anssi Lepikko

Chatuchak market

Chatuchakin viikonloppumarkkinoilla käynti oli meillä heti suunnitelmissa. Rakastan markkinahumua ja Suomessakin täytyy kaikenmaailman kalamarkkinat kiertää ihan vain sen tunnelman takia. Jostain kuulin, että Chatuchakin markkinoilla on noin 15 000 myyntikojua, huh huh. Me ei olla kovin innokkaita ostelijoita, joten kierreltiin torilla vain parisen tuntia sen parin päivän sijaan, joka tuolla toisilla hurahtaa helposti. Ei näin aikaisessa vaiheessa reissua oikein mitään kannata ostaakaan, tulee vain hankittua itselleen liikaa kantamuksia. Ostoslistalla oli vain kevyet ja helpot läpsykengät sekä joku hattu, ettei auringonpistos pääse yllättämään. Molemmat löydettiin ja sen jälkeen lähdettiin parin ruokakojun kautta tyytyväisinä jatkamaan matkaa muualle.

Meidän Bangkokin kämppä sijaitsi Chao Praya-joen liepeillä, joten meidän oli helppo hurauttaa Chatuchakin markkinoille joella liikennöivällä jokitaksilla. Jos haluaa tällä liikkua, kannattaa huomioida, että oranssilla linjalla yhdensuuntainen matka maksaa 15 bahtia, kun taas sinisillä turistibusseilla matkat maksoivat ainakin 100 bahtia. Sinisten paattien työntekijät hyökkäävät heti laiturilla turistin kimppuun, mutta kannattaa etsiä rauhassa oranssin linjan lähtöpiste ja hypätä siihen. Lippuja voi ostaa usein laiturilta, mutta sen saa hankittua myös lautalta. Lähdettiin ensimmäiseltä pysäkiltä ja matkattiin pysäkille 23N, tämä väli kesti noin tunnin. Napattiin joen rannalta tuktuk, joka vei meidät nopeasti markkina-alueelle. Vasta myöhemmin alettiin käyttää enemmän takseja, joilla liikkuminen tulee halvemmaksi, jos muistaa tarkistaa että mittari on päällä.

Bangkokin jokitaksi. Kuva: Anssi Lepikko
Jokitaksilla liikkuminen on halpaa ja hauskaa.
Chatuchakin viikonloppumarkkinat. Kuva: Anssi Lepikko
Markkinoilla riitti ihmisiä tungokseksi asti.
Minikalmari. Kuva: Anssi Lepikko
Anssi testasi minikalmareita, mutta ne maistuivat ihan läheisestä joesta pyydystetyiltä. Suurin osa jäi syömättä.

Chinatown

Myös Bangkokin Chinatown oli must-see-kohteiden listalla, onhan se yksi maailman suurimmista chinatowneista. Hypättiin heti toisena iltana jälleen jokitaksin kyytiin ja suunnattiin pysäkille 5N, josta oli lyhyt kävelymatka Chinatowniin. Illalla kaduilla oli älytön ruuhka. Ruokakojuja oli joka paikassa ja tarjolla esimerkiksi skorpioneja ja erilaisia ötököitä. En uskaltautunut maistamaan, mutta Anssi ja meidän pari suomalaista kaveria söivät näitä herkkuja myöhemmin eräällä night marketilla. Löydettiin sivukadulta meille mieleinen ruokapaikka, jossa kokkaaminen oli kuin joku näytös. Oli liekkejä ja savua ja monia ihmisiä kuvaamassa. Ruoka oli todella hyvää ja saatiin illallisseuraksi mukava argentiinalainen pariskunta.

Paikasta löytyisi ilmeisesti myös hyviä shoppailumahdollisuuksia, mutta ei niitä lähdetty sen tarkemmin tutkiskelemaan. Kaduilla haahuillessa tuli kuitenkin vastaan krääsäkojuja, joissa myytiin kaikkea mahdollista. Maailman isoin kullattu Buddhakin asustaa Chinatownissa, Wat Traimitin temppelissä, mutta sekin jäi tällä kertaa näkemättä.

Bangkokin Chinatown illalla. Kuva: Anssi Lepikko
Illalla Chinatownissa riitti liikennettä.
Kokkausta Chinatownissa. Kuva: Anssi Lepikko
Meidän valitsemassa ravintolassa kokkaus oli katsomisen arvoista.

Kokonaisia kaloja. Kuva: Anssi Lepikko

Ruoka-annos Chinatownissa. Kuva: Anssi Lepikko
Tää annos oli niin herkullinen!

Kiinalainen mehukoju. Kuva: Anssi Lepikko

Ruokakojuja Chinatownissa. Kuva: Anssi Lepikko
Ruokakojuista riitti valinnanvaraa.

Lumpini Park

Lumpini park oli yksi suosikkipaikkojani koko kaupungissa! Tykkään kaikista puistoalueista, onhan se ihanaa välillä päästä kaupungin hälinästä rauhoittumaan luontoon. Puistolla on kokoa 57 hehtaaria, joten siellä mahtuu rentoutumaan ja kiertelemään. Wikipedian mukaan puistossa käykin päivittäin 10 000 – 15 000 vierailijaa. Puisto aukeaa aamulla klo 4:30 ja se suljetaan illalla klo 21. Alueelta löytyy ihailtavaksi paljon erilaisia paviljonkeja, ja myös reissun ensimmäiset varaanit bongattiin täällä. Tänne täytyy päästä rentoutumaan vielä reissun lopuksi! Ympäri kaupunkia löytyy useita muitakin pienempiä puistoalueita, joissa pistäydyttiin aina tilaisuuden tullen.

Iso varaani. Kuva: Anssi Lepikko
Isoin tähän mennessä bongattu varaani.

Wat Arun

Käytiin vierailemassa myös Bangkokin kuuluisimmassa nähtävyydessä, buddhalaisessa temppelissä Wat Arunissa. Suomeksi sitä kutsutaan Aamunkoiton temppeliksi. Erilaiset temppelit ja kirkot on usein reissun kohokohtia, ne on vaan niin älyttömän hienoja rakennuksia! Tämäkin temppeli oli aivan upea ja yksityiskohtaisesti koristeltu. Lippu Wat Aruniin maksoi 50 bahtia, eli noin 1,3 euroa. Pukeutumisen piti tietysti olla tilanteeseen sopivaa, eli polvet ja olkapäät oli peitettävä. Lopulta meille jäi aikaa tutkia temppelialuetta aitojen sisältä vain parikymmentä minuuttia, sillä jossain mielenhäiriössä olin ymmärtänyt aukioloajat ihan väärin. Tässä ajassa ehti kuitenkin nopsasti kurkata mistä on kyse. Ympäristössä sai tietenkin kiertää vielä sulkemisajan jälkeen, ja temppeliä pystyi ihastelemaan ulkopuolelta. Meidän majapaikasta myös Wat Aruniin pääsi helpoiten vesitaksilla. Tällä kertaa matkustettiin pysäkille 9N.

Wat Arunin temppeli Bangkokissa. Kuva: Anssi Lepikko
Temppeli oli täynnä yksityiskohtia.

Wat Arun temppeli. Kuva: Anssi Lepikko

Kullattu Buddha. Kuva: Anssi Lepikko
Wat Arunin temppelialueelta löytyi myös kullattu Buddha.

Tän Bangkokissa vietetyn reilun viikon aikana tavattiin täällä myös suomalaisia kavereita, jotka sattuivat olemaan kaupungissa samaan aikaan. Kun on edessä pitkä reissu kahdestaan, oli todella virkistävää nähdä muita tuttuja naamoja. Käytiin kavereiden kanssa night marketilla kiertämässä kojuja, ostoskeskuksessa tutkimassa elektroniikkaliikkeiden tarjontaa ja elokuvissa VIP-näytöksessä. Kokemus sekin, sillä en ole ennen ulkomailla leffassa käynyt! Paljon tuli turistipaikkojen lisäksi kierreltyä päämäärättömästi ympäriinsä, tutkittua pikkukatuja ja paikallista elämän menoa. Ja tietenkin syötiin paljon thairuokaa katuravintoloista. Tehtiin myös päiväretki Bangkokin entiseen pääkaupunkiin Ayutthayaan, joka on täynnä upeita temppelien raunioita! Paikasta on tulossa oma postaus myöhemmin.

Ravintola Bangkokissa. Kuva: Anssi Lepikko
Meidän lemppariravintola, jossa käytiin monena iltana!

Kuva: Anssi Lepikko

Jokitaksi Chao Phraya -joella. Kuva: Anssi Lepikko

Tänään matka jatkuu kohti Kambodzan Siem Reapia, jossa mennään Angkorin temppeleitä tutkimaan. Sen jälkeen tarkemmat suunnitelmat on vielä auki.


Meidän seikkailuja voi seurata myös Instagramissa ja Facebookissa. Follaa, diggaa, jaa, tiputa kommentti!


Avainsanat: , , ,
Edellinen postaus Seuraava postaus

Kommentit

Lisää kommentti
 1. Vastaa

  Nyt mä fiilistelin vaan kuvia, mut pitää parin kuukauden sisäl palata lukee tätä usemmankin kerran koska elämän ekasta Thaimaan-reissusta olis tarkotus jonkin aikaa viettää Bangkokinkin vilinässä!

   • Janni Lepikko
   • maaliskuu 27, 2018
   Vastaa

   Jep, tässä on näitä perusvinkkejä Bangkokiin mutta viestiä vaan tulemaan jos kaipaa muita neuvoja! 🙂 Suosittelen kyllä viipymään Bangkokissakin jonkun aikaa.

 2. Vastaa

  Tästä välittyi kyllä ihanasti Bangkokin tunnelma, haluaisin kovasti päästä näkemään sen itse omin silmin. 🙂 Harmi vain, että mies ei ole niin innostunut lähtemään sinne, sille jäi traumat Saigonista. 😀 Jos meette reissulla sinne, olisi hauska kuulla, mitä pidätte siit ja oliko se todella erilainen kuin Bangkok. Mahtavaa reissunjatkoa!

   • Janni Lepikko
   • maaliskuu 27, 2018
   Vastaa

   Itseasiassa tällä hetkellä ollaan Saigonissa. 🙂 Tykkään kyllä tästäkin paikasta, mutta kuitenkin Bangkok oli enemmän mun makuun! Bangkokissa liikkuminen on julkisilla niin paljon helpompaa kuin täällä, paikan saa jotenkin ihan erilailla haltuun. Täällä Saigonissa ollaan hengailtu aikalailla vaan keskustan alueella ja kävelymatkojen päässä, eli aika rajoittunut ollu meidän reissu täällä. 😀

  • Heta
  • maaliskuu 24, 2018
  Vastaa

  Ihan huippua että tykkäsit Bankokista. Minä kuulun niihin joita se ärsyttää, enkä oikein tiedä miksi. Pitäisi varmaan antaa sille mahdollisuus.

 3. Täällä kanssa liputetaan Bangkokin puolesta, ehdottomasti parhaimpia suurkaupunkeja jossa oon käynyt. Te ootte kyllä kerralla saaneet hyvin irti Bangkokista, kun ootte noin pitkään olleet. Aika kiva. 🙂

   • Janni Lepikko
   • maaliskuu 24, 2018
   Vastaa

   Jep aateltiin olla heti jonkun aikaa, että kerkee oikeasti nähdä jotain. 🙂 ja tosiaan palataankin sinne vielä reissun lopussa!

 4. Vastaa

  Bangkok on ihan mun lempikaupunkeja vaikka paljon sieltä on vielä näkemättä. Jotenkin sen syke on niin tarttuvaa. Nuo markkinat olivat kyllä kokemus itsessään ja tuo Lumbini Park oli myös todella ihana rauhoittumispaikka. Pakko päästä taas pian uudestaan. Viime kerrasta on jo liian pitkä aika!

  • Antti B.
  • maaliskuu 19, 2018
  Vastaa

  Katoin, että näyttää tutulta tuo teidän Chinatownin ravintolanne, ja kokkikin näyttää tutulta. Sitten tajusin, että olen itse ottanut 2016 reissulla kuvan samasta sällistä.
  https://anttib.kuvat.fi/kuvat/Thaimaa+maaliskuu+2016/DSC_2197.jpg

   • Janni Lepikko
   • maaliskuu 22, 2018
   Vastaa

   Hahah mikä sattuma!

 5. Vastaa

  Bangkok on jäänyt mieleen kiehtovana kaupunkina, jonkinlaisena seikkailijan aarreaittana. Olen pysähtynyt siellä vain kerran pariksi päiväksi, mutta houkuttaisi joskus palata paremmalla ajalla. Kuumankaoottisena paikkana se ei ole vielä tässä vaiheessa meidän lapsille paras mahdollinen kohde, mutta kenties joskus myöhemmin. Mukavaa matkan jatkoa teille, nauttikaa reissusta! 🙂

   • Janni Lepikko
   • maaliskuu 22, 2018
   Vastaa

   Kiitos, nautitaan! 🙂 Bangkok ei kyllä tosiaan ole mikään paras paikka lapsille, muualta Thaimaasta löytyy kyllä kivempia mestoja!

  • Emma
  • maaliskuu 19, 2018
  Vastaa

  Ihana, ihana Bangkok <3 Mä en oo koskaan ymmärtänyt ihmisiä jotka ei ihastu Bangkokiin!! Ei vaan, kyllä mä tietysti ymmärrän, että se on hirveä kaaos ja liian iso ja kuuma ja kaikkea, mutta mun mielestä siinä on vaan jotain ihan järjettömän ihanaa! Mä oon kans silmäillyt tota hylättyä taloa, mutta en ole etenkään yksin uskaltanut sitä kauheesti lähestyä.. kovasti kyllä houkuttelis..

 6. Bangkok on mun ihan lemppari <3 Tuli kamala ikävä taas sinne näitä teidän kuvia katsellessa 🙂 Ihania otoksia! Oon viettänyt Bangkokissa varmaankin yhteensä aikaa yli kuukauden verran ja siltikään en ole nähnyt kaikkea! Vaikka yleensä saasteiset kaupungit miljoonine ihmisineen ei saa mua syttymään millään tavalla, niin on Bangkokissa silti sitä jotain 🙂
  Ihanaa reissua teille <3 Siem Reap ja Angkor Wat on jäätävän upea!

   • Janni Lepikko
   • maaliskuu 19, 2018
   Vastaa

   Itsekään en ole mikään suurkaupunkien fani, mutta Bangkok yllätti positiivisesti! Siem Reap ei ole tähän mennessä tehnyt suurta vaikutusta, mutta Angkorin temppelit on kyllä hienoja!

 7. Vastaa

  Bangkok on kyllä kiva kaupunki, yksi ehdottomista suosikeistani. Todella kiva, että löysitte tienne Chatuchakin markkinoille. Me olemme jotenkin jokaisella Bangkokin vierailulla päätyneet majoittumaan juurikin tuonne samaiselle alueelle. Ravintolatarjonta ei mielestäni ole alueella ihan niin kiva kuin muualla Bangkokissa, mutta muutoin alueessa ei ole mitään vikaa. Etenkin lyhyt matka joelle on iso plussa. Olen muuten aina ihmetellyt tuota hylättyä tornitaloa. Kiva, että senkin mysteeri nyt selvisi. 🙂

   • Janni Lepikko
   • maaliskuu 19, 2018
   Vastaa

   Helppo pääsy joelle oli todellakin plussaa! Matkustettiinkin jokitaksilla lähes joka päivä. 😀 itsekin voisin kyllä Bangkokiin palatessa valita taas saman alueen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *