5 vinkkiä Hoi Aniin


Vietnamin kuvankaunis Hoi An on tunnettu vanhastakaupungistaan, mutta siellä voi tehdä paljon muutakin.

Hoi An oli meidän Vietnamin listalla tärkein kohde. Päädyttiin viettämään Hoi Anissa viikko. Kaupungilla on turistirysän maine, mutta jos majoittuu kauempana vanhastakaupungista, saa olla jopa rauhassa. Täällä olisi voinut olla vieläkin pidempään! Mutta mitä Hoi Anissa voi tehdä vanhankaupungin kiertämisen ohella?

Tanssimassa riisipelloilla. Kuva: Anssi Lepikko

Vesipuhveli Hoi Anissa. Kuva: Anssi Lepikko
Riisipeltojen laidoilta löytyi vesipuhveleita.
Katu Hoi Anissa. Kuva: Anssi Lepikko
Meidän kotikatu!
Lehmä kadulla. Kuva: Anssi Lepikko
Majapaikan edustalta löytyi citylehmiä! Paikallisia nauratti kun käytiin ottamassa kuvia näistä otuksista, ilmeisesti ihan normaalia että lehmät päästetään iltaisin pitämään nurmikot siisteinä.

Rannat

Hoi Anissa on kaksi isoa yleistä rantaa, An Bang beach sekä Cua Dai beach. Rantaviivaa on kymmeniä kilometrejä. Majapaikasta meille suositeltiin An Bangia, sillä se on rannoista ”parempi”. En tiedä tarkoittaako parempi sitten sitä, että siellä on enemmän kaikkea: ravintoloita, kojuja, myyjiä, rantatuoleja, ihmisiä… Ranta oli joka tapauksessa melko täyteen ahdettu, eikä vastannut meidän mielikuvaa kovin hyvästä rannasta. Rannalle saapuessa pyörä/skootteri piti jättää maksulliseen parkkiin ja myös aurinkotuoleista sai pulittaa hyvän hinnan, jos ei jaksanut lähteä mukaan tinkimistaisteluun.

An Bangin jälkeen ei lähdetty Cua Daita edes katsomaan, sillä skootteriajelulla löydettiin sattumalta pari rauhaisampaa rantaa. Ilmeisesti nämä rannat kuului hotelleille, mutta ainakaan meitä kukaan ei tullut häätämään pois, joten päätettiin nauttia rauhasta ja merestä näillä hiljaisemmilla spoteilla. Myöskään skootterin pysäköinnistä ei näissä paikoissa maksettu mitään.

Hiljainen ranta Vietnamissa. Kuva: Anssi Lepikko
Jos on onnekas, saattaa löytää rauhallisen rannan.
Häävalokuvausta Vietnamin rannalla. Kuva: Anssi Lepikko
Häävalokuvaus käynnissä!

Lukuhetki rannalla. Kuva: Anssi Lepikko

Vaatteiden teettäminen

Vaatturin- ja suutarinliikkeitä on Hoi Anissa ihan joka kulmalla, etenkin vanhassakaupungissa. Näistä palveluista oltiin luettu paljon hyvää, joten tietenkin sitä oli myös itselleen jotain teetettävä! Mulla oli haaveissa teettää sandaalit, sillä aikaisemmat alkoi olla jo melko kulahtaneet tässä vaiheessa reissua. Valittiin sattumanvaraisesti yksi vanhankaupungin miljoonista liikkeistä, josta löysin ihanan malliset sandaalit väärän kokoisina ja värisinä. Valitsin siis paremman värin luettelosta, annoin jalan mitattavaksi ja seuraavana päivänä sain hakea valmiit sandaalit liikkeestä. Kengille tuli hintaa noin 17 euroa, ja halvemmallakin olisi varmasti päässyt, mikäli olisi jaksanut tinkiä tehokkaammin.

Näiden lisäksi teetettiin mulle kahdet bikinit (hintaa en nyt millään muista!), Anssille kahdet kengät (35-40 e) ja pellavapuku (50 e), sekä korjattiin parit reissulla hajonneet vaatteet. Anssin kenkien teettäminen oli huvittavaa, eihän paikalliset varmaan ikinä ollut nähnyt koon 46 jalkaa. Pienempään jalkaan kenkien teettäminen olisi myös tullut halvemmaksi.

Hoi Anissa vain taivas on rajana vaatteiden, kenkien, laukkujen, reppujen ym. teettämisen suhteen. Voit itse suunnitella ihan mitä vain, se kyllä osataan tehdä. Itse saa tietenkin päättää myös värit ja materiaalit liikkeen valikoimasta.

Vaateliike Hoi Anissa. Kuva: Anssi Lepikko
Vaatteiden ja asusteiden teettäminen Hoi Anissa oli helppoa.

Ravintolat ja kahvilat

Hoi An on täynnä ravintoloita ja kahviloita, ja etenkin vanhassakaupungissa ja sen liepeillä niitä oli todella paljon. Me asuttiin hieman syrjemmässä, kahden kilometrin päässä vanhastakaupungista, mutta kyllä meille luottoaamupalakahvila löytyi. Hoi Anissa ruoka ei myöskään maksanut maltaita, vaan sopi budjettireissaajallekin.

Vietnamin parasta katuruokaa, täytettyjä Banh mi -patonkeja, olisi jaksanut syödä loputtomiin. Ne oli kyllä selvästi parasta ruokaa koko maassa! Patonkeja sai kojuista joka kulmalla, hienompia versioita ravintoloista ja ne kuuluivat myös meidän majapaikkojen aamupalalistalle. Perinteinen pho-keitto täytyi myös testata. Tärkeintä keitossa on hyvä mausteinen liemi, sen lisäksi siihen kuuluu paljon yrttejä, nuudeleita sekä lihaa. Myös kasvisversioita pho-keitosta sai, en sitten tiedä kuinka perinteiseksi sitä voi kutsua. Vietnamissa kahvikin oli herkullista, tämän maan kahvikulttuuria ei turhaan ole kehuttu! Mun lemppariksi osoittautui jääkahvi, jossa oli seassa kondensoitua maitoa. Myös kananmunakahvia tuli kokeiltua. Itse en juo kahvia kotona oikeastaan ikinä, mutta Vietnamissa sitä tuli juotua kuppi jos toinenkin.

Vietnamilainen banh mi -patonki.
Banh mi -patonkeja löytyi monenlaisia, mutta yksi yhteinen tekijä niillä oli: kaikki oli todella hyviä.
Vietnamilaisia herkkuja. Kuva: Anssi Lepikko
Grilled rice paper! Kuulostaa erikoiselta, mutta nääkin oli herkullisia.
Persikkajääteetä vanhankaupungin yllä. Kuva: Anssi Lepikko
Persikkajääteetä vanhankaupungin yllä.

Skootteriajelut

Yksi paras huvi Hoi Anissa oli ajella skootterilla tai pyörällä ympäriinsä. Kaupungissa liikenne on melko rauhallista, verrattuna esimerkiksi Ho Chi Minh Cityn älyttömään skootteritungokseen, jossa itse ajaminen ei olisi kyllä tullut kuuloonkaan. Hoi Anissakin tärkeää oli pysyä valppaana jatkuvasti, sillä esimerkiksi vastaantulevan kaistalla ajaminen lyhyen matkaa on ihan sallittua. Tööttiä tietenkin käytetään joka mutkassa ihan vain ilmoittamaan, että täältä tullaan. Kadulla saattaa yhtäkkiä olla joku poikittain kääntämässä autoa. Vanhankaupungin ja rannan välissä oli matkaa noin viisi kilometriä, ja meidän yöpymispaikat oli hieman syrjässä näistä paikoista, joten liikkuminen oli monin verroin helpompaa kun otti alle skootterin tai pyörän. Lähes kaikissa paikossa skootteri maksoi 5 USD/päivä (ilman polttoainetta) ja pyörä 1 USD/päivä. Vietnamissa on skootterilla ajaessa kypäräpakko, mutta paikallisten kypärät oli kyllä melko höttöisiä lippalakkeja. En tiedä kuinka paljon ne oikeasti onnettomuuden sattuessa suojaa.

Skootteriajelulla riisipelloilla. Kuva: Anssi Lepikko
Skootterilla ajeleminen oli ihan älyttömän hauskaa!

Meidän suosikkikohde ajeluilla oli lähellä olevat kauniit riisipellot, joiden väleissä menevillä pikkuteillä käytiin ajelemassa monta kertaa. Riisipelloille pääsee myös kävellen, sillä ne eivät sijaitse kovin kaukana vanhastakaupungista ja kaupungin keskustasta. Myös rantaviivaa seurattiin päämäärättömästi pitkiä matkoja, ja spottailtiin parempia uimapaikkoja kuin nuo yleiset rannat.

Paikallinen työntekijä riisipelloilla. Kuva: Anssi Lepikko
Paikallinen työssään.

Kengät riisipellolla.

Riisipellot yöllä. Kuva: Anssi Lepikko
Riisipeltoja täytyi käydä tutkailemassa myös yöaikaan.

Vanhakaupunki

Täytyy nyt kuitenkin mainita vielä tämä tunnetuin vinkki Hoi Aniin, eli kaunis Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva vanhakaupunki. Paikka on kuuluisa erityisesti värikkäistä lyhdyistään. Jos matkaa Hoi Aniin, on vanhassakaupungissa vierailu to do -listalla ensimmäisenä.

Hoi Anin vanhankaupungin lyhdyt. Kuva: Anssi Lepikko
Vanhakaupunki on täynnä värikkäitä lyhtyjä.
Jokiajelu Hoi Anissa. Kuva: Anssi Lepikko
Jokiajelulla lyhdyn voi laskea veteen kellumaan.

Meidän seikkailuja voi seurata myös Instagramissa ja Facebookissa. Follaa, diggaa, jaa, tiputa kommentti!


Avainsanat: , , ,
Edellinen postaus Seuraava postaus

Kommentit

Lisää kommentti
  • Matkustelija
  • helmikuu 16, 2019
  Vastaa

  Kannattaa vähän katsoa millaisiin ravintoloihin menee, nimittäin siisteys on joskus tosi huono! Kaikenlaisia röttelöitä on ja esim. tiskaus niissä ei voi olla hyvää. Kannattaa siis maksaa vähän enemmän ja säilyä ehkä terveenä Hoi Anissa!

 1. Vastaa

  Great, hyviä vinkkejä! Vanha kaupunki näyttää upealta lyhtyjen valossa!
  Täytyy pitää mielessä etenkin nuo ruokavinkit. Kuulosti sen verran maukkailta 🙂

   • Janni Lepikko
   • elokuu 5, 2018
   Vastaa

   Ruuat oli kyllä tuolla syömisen arvoisia. 😀 Etenkin nuo patongit sopi hyvin suomalaiseenkin suuhun.

 2. Hoi An on ollut mietinnässä muutaman vuoden ja kyllähän se kivalta näyttää. Ehkäpä yhdistäisin pariin muuhun kohteeseen, jos pariksi viikoksi Vietnamiin lomalle menisi.

   • Janni Lepikko
   • elokuu 5, 2018
   Vastaa

   Kannattaa käydä jos tulee mahdollisuus! Parissa viikossa kerkeää hyvin käydä muuallakin. 🙂

 3. Vastaa

  Oi vitsit toi vaatteiden teettäminen kuullostaa unelmalta Pitääkin muistaa jos ja kun sinne päin joskus eksyy. Myös vanha kaupunki näytti hienolta ja maininnat katuruoasta toivat veden kielelle

 4. Ah Hoi An oli kyllä ihan suosikki Vietnamin reissulla! Dräftäsin joskus tällaista samanlaista vinkkilistaa Hoi Aniin mutten ikinä saanut sitä julkaistua 😀 Tosi samanlainen lista sekin oli, skootteriajelu vaan korvattu ihan tavallisella pyöräilyllä pitkin riisipeltoja :—)

 5. Vastaa

  Ihanan tunnelmallisen näköinen oli tuo vanhakaupunki, tungoksesta huolimatta. Noi lyhdyt ja veneet lyhtyineen jotenkin kivan tunnelman sinne.
  Eipä jäänyt paljon hintaa noille sandaaleille ja vaatteille muutenkaan.
  Kuinkahan kestäviä ne on?!
  Patongit näyttää tosi herkulliselle ja muutenkin reissu kuulostaa onnistuneelle.
  Tuolla scootterilla en tiedä uskaltaisinko lähteä liikenteeseen tuolla, arveluttaa sen verran….

   • Janni Lepikko
   • elokuu 5, 2018
   Vastaa

   Oon kuullut, että monet on teettänyt tuolla tosi kestäviä vaatteita ja kenkiä! Mulla oli näköjään vähän huonompi tuuri, sandaalien pohjat on nimittäin alkanut jo repsottaa..

 6. Hoi Anissa kannattaa tosiaan majoittua vähän kauempana siitä keskustan kaaoksesta. Meillä oli nyt tällä kertaa ihana majoitus joen varrella riippukeinuineen, rauhaa ei puuttunut. Me ei tällä kerralla ehditty rannalle, mutta tylsä kuulla, että se on nykyään täyteen ahdettu. Vuosia sitten se oli vielä tosi ihana ranta. Vaatteita tuli teetettyä meilläkin, se on ihan hauska kokemus!

  Lisäisin ehdottomasti listaan korivenekyydin! Se oli turistinen mutta hauska, varsinkin kun pääsi näkemään kuinka ne pyörittää sitä koria. Sen voi yhdistää vaikka skoba- tai pyöräajeluihin riisiterasseilla. Hoi An on myös mahtava paikka kokkikurssille, jos haluaa oppia vietnamilaisten ruokien valmistusta.

   • Janni Lepikko
   • elokuu 2, 2018
   Vastaa

   Mekin mietittiin kokkikurssia, mutta se jäi sitten toteuttamatta kun otettiin vähän liian rennosti. 😀

 7. Vastaa

  Näyttää sellaiselta paikalta, jossa viihtyisin mainiosti. Hauskaa, että lehmät saavat kuljeskella vapaina ja vesipuhveleitakin on noin helppo bongata. Tuo vanha kaupunki lyhtyineen on ihanan näköinen!

 8. Hoi An. ❤️ Me oltiin kaupungissa vain viikonloppu ja näin jälkeen päin harmittaa, sillä itsellekin olisi maistunut viikko täällä. Teetätin maailman parhaimmat sandaalit noin kympillä pari vuotta sitten Hoi Anissa ja edelleen ihan priimaa!

   • Janni Lepikko
   • elokuu 2, 2018
   Vastaa

   Mun sandaalit ei ollut ihan niin kestävät, pohja on alkanut jo vähän repsottaa. 😀 vaikea valita noista kojuista joku pätevä, niitä on niin paljon.

  • Terhi
  • heinäkuu 31, 2018
  Vastaa

  Kaikenlaista mukavas ajanvietettä olette keksineet. Tuo räätälijuttu on kyllä hyvä vihje vaikken nyt olekaan Vietnamiin menossa.

 9. Vastaa

  Postausta lukiessa pääsi ihanasti fiilistelemään meidän tulevan maailmanympärimatkan Vietnamin osuutta! 🙂 Toivon kovasti että sää sallisi matkan Hoi Aniin, kuvat lupaavat niin hyvää!

   • Janni Lepikko
   • elokuu 2, 2018
   Vastaa

   Toivottavasti onnistuu Hoi Anin reissu! 🙂

 10. Vastaa

  Tämä muistutti siitä etten ole vieläkään kirjoittanut Hoi Anista vaikka tammikuussa siellä jo tuli käytyä. Fiilikset olivat vähän ristiriitaiset, toisaalta tykkäsin, toisaalta olisin tykännyt enemmän jos porukkaa olisi ollut vähemmän. Kyllä positiivista silti jäi mieleen enemmän, paljolti juuri näitä mitä tekin tässä listasitte, ruoka oli hemmetin hyvää ja miljöö erittäin viehättävä.

 11. Vastaa

  Tutun näköisiä hoodeja ja hyvät vinkit kohteeseen! 🙂 Hoi An on minustakin aivan ihana paikka, vaikka onkin kunnon rysä (omasta visiitistäkin tulee vuoden lopussa jo kolme vuotta, että varmasti meno on vain kiihtynyt siitäkin). Ah, ja voi kuinka usein mietin tuota vietnamilaista kahvia kondensoidulla maidolla – niin hyvää, että pitäisi todellakin tehdä kotona joskus itse sitä! 🙂

  http://www.rantapallo.fi/fridaingrid

  • Soile
  • heinäkuu 29, 2018
  Vastaa

  Helmikuussa on suunnitteilla Vietnamin reissu, ja Hoi An yksi kohde meidän reissussa. Kiva tietää että siellä on hyvät räätälit, mulla on muutama mekko jotka haluaisin kopioda ja kaventaa

   • Janni Lepikko
   • heinäkuu 30, 2018
   Vastaa

   Kannattaa ehdottomasti ottaa mukaan, tuolla niiden teko ja korjaaminen onnistuu!

 12. Vastaa

  Hoi Ania kehutaan kyllä jokaisessa matkablogissa, joten uskottava on, ettei sitä kannata Vietnamin matkalla ohittaa 🙂 Vietnamissa en olen käynyt, mutta se on vaihtoehtona ollut, kun matkoja ollaan mietitty. Herkullisen näköistä ruokaa, varsinkin nuo patongit. Mikä tuo ison pesusoikon näköinen juttu on, missä istut? Paikallinen rantatuoli? Näyttää hauskalta.

   • Janni Lepikko
   • heinäkuu 30, 2018
   Vastaa

   Patongit oli tosiaan herkullisia! Tuo mun istumapaikka on vene, tämä löytyi rannalta niin täytyi testata. 😀

 13. Vastaa

  Ollaan mietitty paljon kaukokohdetta ensi kevättalvelle ja Vietnamkin olisi kyllä houkuttava vaihtoehto. Heti alkoi ideat lennellä päässä! Hauska juttu toi vaatteiden ja asusteiden teettämisen helppous!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *