5 asiaa, joita ei koskaan olla tehty matkalla


Meidän blogissa on lähinnä käsitelty asioita, joita me ollaan matkoilla tehty. Nyt on kuitenkin aika tarkastella matkailua vähän eri näkökulmasta, eli mitä me EI olla tehty.

Täynnä tie on tarinoita -blogista löytyi hauska haaste, jossa pitäis listata asioita joita ei ole ikinä tehnyt matkalla! Ajateltiin lähteä tähän mukaan, on se kuitenkin kiva välillä kirjoittaa vähän kevyemmistäkin hömppäjutuista. Eikös näitä oo ihan kiva lukeakin? Yllättävän paljon pohdintaa näidenkin juttujen keksiminen vaati, enemmän kuitenkin yleensä miettii just sitä mitä on tehnyt eikä niinkään sitä puuttuvaa puolta. Hauska uusi näkökanta omaan matkailuun!

Kesäfiilistelyjä Montenegron Kotorissa. Kuva: Anssi Lepikko
Kesäfiilistelyjä Kotorin rannalla.

Ei olla koskaan kokeiltu sohvasurffausta.

Sohvasurffaus kuulostaa tosi mielenkiintoselta, mutta jotenkin samalla myös tosi pelottavalta. Sama asia kuin liftaus. Mahdollisesti voisi tutustua ihan huipputyyppeihin, mutta nää reissut voi myös (varmasti pienellä todennäköisyydellä) mennä tosi pieleen. Vai oonko vaan liian vainoharhainen? Airbnb:täkin kokeiltiin ekaa kertaa vasta viime reissulla, mutta se ei varmasti jäänyt viimeiseksi kerraksi!

Ei olla koskaan unohdettu pakata mitään elintärkeää mukaan matkalle.

Vaikka ainakin itse oon melkoisen höveli pakkaamisen suhteen, kaikki tärkeimmät jutut on meillä ollut aina mukana. Passit, kamerat, puhelimet, laturit ja lompakot pitää tarkistaa miljoona kertaa, ettei ne vaan pääse unohtumaan. Kerran tosin kävi niin, että kiireessä työnnettiin kameran vara-akut ruumaan menevään rinkkaan, josta ne oli sitten poimittu pois ja talteen. Onneksi kamerassa oli yksi akku ja laturikin löytyi, kyllähän sillä jotenkuten selvisi.

Tähän kohtaan voisi myös lisätä sen, että ei olla ikinä unohdettukaan tavaroita sinne reissun päälle, vaan kaikki mitä on viety on myös tuotu kotiin takaisin. Ellei sitten tarkoituksella oo pitänyt vähän keventää lastia.

Ei olla koskaan käyty Lapissa.

Tää on niin vääryys, joka pitää korjata pikimmiten! Lappiin olisi ihana päästä valtavien lumikinosten keskelle ihastelemaan revontulia tai vastaavasti syksyllä katselemaan kauniita ruskan värejä ja patikoimaan. Miksi sinne lähteminen on jotenkin niin vaikeaa? Autolla meno vaatisi aikaa ja vaivaa, junalla matkustaminen on kallista… Mutta kyllä tää vielä toteutuu!

Olisi myös varmasti ihan kunnioitettava tavoite yrittää käydä kaikissa Suomen naapurimaissa. Yleissivistys, missä olet?

Ei olla koskaan jouduttu varkaiden kohteeksi matkalla.

Tän suhteen ollaan oltu kyllä onnellisia! Mitään materiaa ei siis ole varastettu, mutta varmasti taksikyydeistä ja rahanvaihdosta on velotettu vähän enemmän kun pitäis, kaipa senkin voisi varastamiseksi lukea. On myös mahdollista, että varkaat on ollu niin taitavia, että ei vaan olla huomattu mitään puuttuvan, heh… Hyvät vakuutukset on kuitenkin otettu, ihan kaiken varalta! Ois kyllä niin katastrofi jos vaikka kamera varastettais, sitäkin on tutuille käynyt.

Ei olla koskaan matkalla myöhästytty lennolta/junasta/bussista.

Suomessa on kyllä tullut myöhästeltyä ties mistä ja perävaloja on jääty kattelemaan useasti, mutta ulkomailla ollaan osattu olla aika täsmällisiä. Tietty julkisia on mennyt nenän edestä monesti, mutta kaikille varatuille ja suunnitelmissa olleille siirtymisille ollaan kyllä ehditty.

Naurukuva.

Kotorin kaupunki ylhäältä katsottuna. Kuva: Anssi Lepikko.
Kotorin kaupunki ylhäältä katsottuna. Kuvasta näkee, että kaupunki on rakennettu vuorten juurelle.

Pystyykö joku samaistumaan näihin viiteen juttuun? Mitä voisit itse lisätä tähän listaan?


Avainsanat:
Edellinen postaus Seuraava postaus

Kommentit

Lisää kommentti
 1. Pingback: Viisi asiaa joita en ole koskaan matkalla ... - TÄMÄ MATKA

 2. Hei, tosi kiva että ootte ottaneet haasteen vastaan! 🙂 Heh, täällä toinen ”vainoharhainen”, en ole minäkään kokeillut sohvasurffausta ja melkein voisin vannoa etten kokeile. Ehkä pitäisi, mutta en koe sitä omaksi jutukseni.

   • Janni
   • helmikuu 19, 2017
   Vastaa

   Oli hauskan kuulonen haaste niin piti osallistua! 🙂 Ei ehkä ole sohvasurffaus ihan meidänkään juttu, ei luultavasti tule ikinä kokeiltua. Ainakaan ulkomailla, Suomessa vois ehkä just ja just uskaltaa.

 3. Pingback: 5 paikkaa, jossa emme ole käyneet koskaan (Bali, Bangkok, Moskova, Tokio, Oulu)

 4. Pingback: Viisi asiaa joita en ole koskaan matkalla ... | TÄMÄ MATKA

 5. Kiva lukea teidänkin listaus tästä haasteesta!

  Me ollaan muuten kans oltu onnekkaita, eikä meitä ole koskaan ryöstetty tai muutenkaan omaisuutta varastettu. Ehkä me ollaan näytetty siltä, että meillä ei ole mitään varastettavaakaan. 😀 Minä olen kyllä itse hukannut hölmöyttäni passin ja koko lompakon plussakortteineen, mutta onneksi se oli vain Tallinna. Takaisin pääsin kotiin ja nöyränä tilailin kaikki kortit uudelleen. Kalliiksi tuli – ja ai että, kun harmitti pitkään!

   • Janni
   • helmikuu 9, 2017
   Vastaa

   Onni onnettomuudessa, että hukkasit Tallinnassa! Jossain kauempana ois kyllä varmasti ollut vähän hankalampi juttu. Kyllähän tollanen korttien tilailu on työlästä ja melko kallista, uskon että harmitti!

 6. Sen ainoan kerran kun minut on ryöstetty, se oli kotikorttelin toisella laidalla arkipäivänä virka-aikaan. Onneksi tyyppi oli niitä, jotka etsivät käteistä ja puhelin tietenkin meni – tulin just postista kassissa verkkopankin tunnukset ja vaihto-ohjeet sisältävä kuori mutta sitä laukun kädestä napannut pyöräiljä ei onneksi hoksannut.

  Ai ette ole unohtaneet mitiään tärkeää? Taisi olla muinainen Teneriffan-loma, kun viikkotolkulla irvailin, että mitä sitä muuta ttarvvitaan kuin passi ja hammasharja (silloin oli telkkarissa senniminen ohjelma). Arvatkaas, oliko kumpaakaan sitten mukana. Passin piti olla siinä laatikossa eikä sitä ollut missään. Ehdin hankkia pikajonkun ja hammasharjan puutteen huomasi perillä ja myytiinhän niitä sielläkin. Reissukaverilla riitti riemua.

  Lappi mainittu omassa postauksessa ja muuta kyllä/ehkä/ei-pyörittelyä Popot pogoillen -blogissa täällä:

  http://www.rantapallo.fi/ananas2go/2017/02/07/mina-en-koskaan-ja-aina-mina-viela-ja-toistaiseksi/

   • Janni
   • helmikuu 9, 2017
   Vastaa

   Ohoh, sulle onkin sattunut ikävästi. Kyllä näköjään voi tulla ryöstetyksi ihan missä vaan ja millon vaan!
   Toi passi ja hammasharja -juttu! Kyllä riitti naurua täälläkin. Ei mennyt sekään ihan putkeen selvästi. 😀 Toivottavasti tuon jälkeen oot aina muistanut tupla- ja triplatarkastukset. 😉
   Kävinkin kurkkaamassa tuon sun postauksen tätä kirjoittaessa, kun tuli totaalinen aivojumi ja kaipasin inspiraatiota! Kivoja juttuja sielläkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *