10 uutta kokemusta reppureissulla


Kuten arvata saattaa, meidän ensimmäinen Aasian pitkä reppureissu oli täynnä uusia kokemuksia. Jälkikäteen on hauska muistella, mitä kaikkea tällä reissulla tulikaan koettua ihan ensimmäistä kertaa.

Aasia

Ei oltu ikinä ennen käyty Aasiassa, joten tässäpä se kaikista suurin uusi kokemus. Tälle reissulle mahtui neljä täysin uutta maata, kieltä ja rahayksikköä. Bangkokiin lentämisen myötä tuli koettua myös pisin lentomatka tähän mennessä, josta selvittiin ihmeen hyvin.

Finnairin lentokoneessa matkalla kohti Moskovaa. Kuva: Anssi Lepikko

Skootterin vuokraaminen

Ensimmäistä kertaa vuokrattiin reissussa skootteri! Aikaisemmin on tyydytty vain polkupyöriin. Nyt haluan skootterin kotiinkin, sillä huristeleminen oli niin kivaa ja helppoa! Tien vasemmalla puolella ajamiseenkin tottui yllättävän nopeasti. Ensimmäisen kerran tuli myös matkustettua skootterilla kolme päällä ja ilman kypärää, kun ravintolan omistaja tarjosi hyvän tipin antaneille reissaajille kyydin majapaikkaan. Voin kertoa että jännitti, mutta onneksi matkaa oli vain noin kaksi kilometriä eikä muuta liikennettä oikeastaan ollenkaan.

Skootteriajelulla Hoi Anissa. Kuva: Anssi Lepikko

Valelennon ostaminen

Monille reppureissaajille on varmasti tuttua pohtia, miten maahan saapuessa todistat lähteväsi sieltä pois tietyn aikarajan sisässä, jos reissusuunnitelmat ei vielä ole kovin selvät. Meille tällä reissulla toimivaksi keinoksi osoittautui halvan lennon ostaminen pois maasta, joka sitten jätettiin vain käyttämättä. Scyscanner oli todella hyödyllinen apu tässä!

Orankin, norsun ja varaanin näkeminen

Monia meille uusia eläimiäkin tuli tällä reissulla vastaan. Indonesiassa Bukit Lawangin kylässä käytiin viidakkotrekkauksella, jossa nähtiin monia orankeja (ja juostiin myös niitä karkuun…) Norsuja päästiin ihastelemaan ja jopa silittelemään Thaimaassa Chiang Maissa sijaitsevassa elefanttien turvakodissa, Elephant Nature Parkissa. Varaaneja tuli vastaan monessa paikassa ja nyt Anssi haluaisi yhden lemmikiksi. Nähtiin myös mitä ihmeellisemmän näköisiä ötököitä ja muita otuksia.

Elephant Nature Park Chiang Maissa.
Anssi tarjoilemassa ronsulle banaaneja. Huomaa myös rankkasademuoti 2018.
Elephant Nature Park Chiang Maissa. Kuva: Anssi Lepikko
Joitakin norsuja sai jopa silittää.
Oranki puussa Bukit Lawangissa. Kuva: Anssi Lepikko
Viidakkotrekkauksella meillä kävi tuuri ja onnistuttiin näkemään muutama oranki.
Jättikokoinen varaani Thaimaassa. Kuva: Anssi Lepikko.
Tämä jättivaraani tuli vastaan Bangkokin Lumpini parkissa.

Ensimmäinen viisumi

Tällä reissulla tuli hankittua mulle myös elämäni ensimmäinen viisumi. Se on passissa niin hienon näköinen! Kambodzaan viisumin sai onneksi helposti rajalta, eikä sen kummempia paperinpyörityksiä tarvinnut käydä läpi. Muihin maihin ei tällä reissulla viisumia hankittu.

Yö viidakossa

Ensimmäistä kertaa päästiin yöpymään viidakkoon, Indonesiassa Bukit Lawangissa. Meidän guesthouse oli syvällä viidakossa ja paikkaan pääseminen vaati kahden kilometrin viidakkoseikkailua. Käytiin myös trekkauksella, jolloin yövyttiin viidakossa joen rannalla. Aivan uskomaton kokemus!

Majapaikka viidakkotrekkauksella. Kuva: Anssi Lepikko
Me majoituttiin tässä joen rannalla olevassa majassa.

Majoituksen varaaminen paikanpäällä

Useimmiten varattiin majoitukset etukäteen netistä, mutta kerran ajateltiin olla kunnon reppureissaajia ja marssia majapaikkaan rinkat selässä kysymään yösijaa. En ymmärrä miten jotkut jaksaa aina uuteen paikkaan saapuessa lähteä rinkka selässä metsästämään parhaita tarjouksia, kuulostaa liian vaivalloiselta meidän makuun.

AK-47:lla ampuminen

Ho Chi Minh Citystä tehtiin päiväreissu kuuluisille sodanaikaisille Cu Chi -tunneleille. Päivän aikana päästiin ryömimään tunneleihin (joihin en kyllä itse pystynyt menemään), piilouduttiin maassa oleviin kuoppiin ja nähtiin erilaisia kekseliäitä ansoja. Kierroksen lopulla oli mahdollisuus testata oikealla aseella ampumista ja Anssi käytti tilaisuuden hyväksi ymmärtääkseen edes vähän paremmin, millaista siellä sodassa on oikeasti ollut.

Cu Chi -tunneleilla aseella ampumassa.

Vierailu paikallisen kotiin ja synttäreille

Indonesiassa Parapatin kylässä istuttiin kahvilassa ja ruvettiin juttusille vieressä istuvan paikallisen vanhan miehen kanssa. Jonkun ajan päästä miehen poika tuli paikalle ja lähdettiin hänen autollaan kiertelemään vieressä olevalle vuorelle. Päivä oli hauska, joten päädyttiin tapaamaan tätä poikaa, Panjia, myös myöhemminkin. Päästiin käymään Panjin veljen luona isolla farmilla sekä vanhempien viljelmillä. Meillä kävi tuuri, sillä Panjilla oli syntymäpäivät kun me oltiin vielä kaupungissa, ja saatiin kutsu mukaan! Perinteiseen batakkilaiseen tyyliin juhlissa soitettiin musiikkia itse, ruoka grillattiin nuotiolla ja syötiin tietenkin käsin. Unohtumaton kokemus!

Paikallinen uusi tuttavuus. Kuva: Anssi Lepikko
Rokkistara Panji.
Kalat grillissä. Kuva: Anssi Lepikko
Synttärikalat grillissä.
Indonesialaiset syntymäpäiväjuhlat. Kuva: Anssi Lepikko
Iltaan sisältyi myös livemusiikkia.

Yöjunalla ja -bussilla matkustaminen

Ensimmäistä kertaa testattiin yöjunaa sekä -bussia. Bussilla hurautettiin Kambodzan Siem Reapista Vietnamin Ho Chi Minh Cityyn. Alkumatkasta meillä oli aivan ihana makuupaikallinen bussi, jossa nukuttiin molemmat suunnilleen paremmin kuin ikinä ennen. Neljältä aamulla saavuttiin Phnom Penhiin jossa venattiin seuraavaa bussia yli tunti. Toisessa bussissa ei ollut enää makuupaikkoja, joten nukkuminen onnistui vähän niin ja näin. Vietnamin rajalla sitä heräsikin jo ihan kunnolla kun bussista piti hyppiä ulos vähän väliä. Junalla matkustettiin Thaimaassa Chiang Maista Bangkokiin. Mukava kokemus, kauniita maisemia ja keskinkertaiset unet jäi päällimmäisenä tästä matkasta mieleen.

Janni valmiina nukkumaan.

Anssi kurkistaa omalta yläpediltään.
Junia ei oltu suunniteltu 190 senttisille länsimaalaisille.

Meidän seikkailuja voi seurata myös Instagramissa ja Facebookissa. Follaa, diggaa, jaa, tiputa kommentti!


Avainsanat: ,
Edellinen postaus Seuraava postaus

Kommentit

Lisää kommentti
 1. Vastaa

  Vitsit teidän Aasian reissua on ollut kiva seurata <3

 2. Vastaa

  Ah, ihania kokemuksia! Kaikki muu löytyy myös omalta listalta tuota viidakossa yöpymistä ja aseella ampumista lukuun ottamatta 😀 jälkimmäinen ei niin sytyttäisikään mutta viidakossa olisi kyllä mahtava joskus yöpyä!

  • Jenni
  • heinäkuu 14, 2018
  Vastaa

  Olipa mahtava lista! Joskus hieman harmittaa? Ettei tullut tuollaiselle reppureissulle lähdettyä, mutta onneksi on näitä blogeja joista voi sit fiilistellä muiden juttuja 🙂

   • Janni Lepikko
   • heinäkuu 25, 2018
   Vastaa

   Vielähän sitä ehtii lähteä. 😉

 3. Vastaa

  Tosi samanlaisia kokemuksia kuin meilläkin Aasian reppureissun jälkeen! Reppu on varmasti täynnä uusia kokemuksia tuon reissun jälkeen 🙂 täällä ainakin odotellaan jo innolla mahdollisuutta uuteen reppureissuun.

 4. Vastaa

  Ihana listaus reissukokemuksia!
  ”Valelentoliput” on ihan uusi juttu; itse nuorena kävi tuuri kun sen kerran kun ylitin maassaoloaikani, varastettiin passi eikä sitä sitten voitu leimoista todistaa…

   • Janni Lepikko
   • heinäkuu 25, 2018
   Vastaa

   Hahah no tuossa oli kyllä tuuria mukana, vaikka tietenkin harmi että passi varastettiin!

  • Emma
  • heinäkuu 10, 2018
  Vastaa

  Jep, kuulostaa siltä että reissu on ollut antoisa! 😀 Toi majoituksen varaaminen paikan päällä on mulle jotain täysin vierasta ja käsittämätöntä, mä en oo siinä suhteessa YHTÄÄN seikkailullinen, haluan todellakin tietää etukäteen missä nukun tänä yönä.

 5. Niin se vaan on reissussa tulee usein tehtyä jotain aivan metkaa ja varsinkin vieraammissa maissa. Tuo viidakko tuntuu jännältä. Ei sitten mitään hirveitä elikoita tullut vierailulle? En tiedä pystyisinkö nukkumaan tuollaisessa majassa, kun koko yön pelkäisin kaikkia hämähäkkejä ja käärmeitä 😉

   • Janni Lepikko
   • heinäkuu 11, 2018
   Vastaa

   Ei tullut majaan sen kummempia otuksia, enkä tajunnut itse yhtään edes pelätä! Näin jälkeenpäin ajateltuna oisihan sinne voinut tulla vaikka mitä. 😀

 6. Vastaa

  Tällaiset monenlaiset uudet kokemukset ovat juuri se syy miksi matkustaminen on niin mahtavaa ja avartavaa!

 7. On kyllä ikimuistoisia kokemuksia ollut teillä! <3 Kauhea ikävä tuli Aasiaan vaikka vasta olin siellä, siihen ei vaan koskaan kyllästy. Tuo yö viidakossa kuullosti kyllä siistiltä, miekin haluun.

  • Elsa
  • heinäkuu 8, 2018
  Vastaa

  Kuullostaapa kivalta reissulta Itse ainakin haluaisin päästä kokemaan yöpymisen viidakossa/viidakkovaellukset sekä jotkut tommoiset paikallisen synttärit tms juhlat

   • Janni Lepikko
   • heinäkuu 10, 2018
   Vastaa

   Molemmat oli ihan uskomattomia kokemuksia! Kävi niin hyvä tuuri noiden synttäreiden kanssa. 🙂

  • Terhi
  • heinäkuu 8, 2018
  Vastaa

  Oli varmastikin antoisa reissu. Valelentoa en ole koskaan ostanut enkä käynyt noissa tunneleissa. En kyllä usko että haluaisin niihin ahtautua, voisi vaikka joutua paniikkiin

   • Janni Lepikko
   • heinäkuu 10, 2018
   Vastaa

   Itse vaan kurkkasin sisälle ja tajusin että en pysty menemään… jos olisin saanut mennä sinne yksin niin ehkä olisi onnistunut, mutta kun olisi ollut ihmisiä edessä ja takana niin olisi alkanut ahdistaa liikaa. ;s

 8. Vastaa

  Kuulostaa siltä, että on jäänyt matkalta käteen liuta hienoja uusia kokemuksia ja muistoja! Näistä kokematta on vielä valelennon ostaminen, yötrekkaus viidakosa ja orankien näkeminen! Nuo tunnelit haluaisin vielä joskus käydä katsomassa, tosin aseella ampumisen jättäisin väliin.. 🙂

   • Janni Lepikko
   • heinäkuu 7, 2018
   Vastaa

   Tunnelit oli kyllä mielenkiintoisia, olihan se mesta tietysti tupaten täynnä porukkaa mutta se oli arvattavissakin. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *